EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10206 tot 10210 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 31 maart 2016

Nederland uit EU? Na Grexit en Brexit nu dus ook Nexit!

Mannen achter Oekraïne-referendum geven toe: ‘Wij willen gewoon Nederland uit de EU’

Mannen achter Oekraïne-referendum geven toe: ‘Wij willen gewoon Nederland uit de EU’

Arjan van Dixhoorn en Pepijn van Houwelingen van het Burgercomité EU geven het nu gewoon toe: ze zijn vooral tegen Europa. “Oekraïne kan ons natuurlijk niets schelen, dat moet u begrijpen”, aldus voorzitter Van Dixhoorn.

Het comité wil zich eigenlijk kunnen uitspreken over een Nexit, het uittreden van Nederland uit de Europese Unie, zoals de Britten dat wel kunnen gaan doen over een Brexit. “Een Nexit-referendum is tot nu toe niet mogelijk. Daarom grijpen wij alle mogelijkheden aan om de relatie tussen Nederland en de EU onder spanning te zetten”, stelt Van Dixhoorn.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 31 maart 2016

Column Kees de Kort | Beter wordt het niet

Eens in de zoveel tijd kijkt het CPB een aantal jaren vooruit. En dit keer is de conclusie dat het de komende vijf jaar een beetje door blijft gaan zoals het nu gaat, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Dat betekent: 1,5 à 2 procent groei, maar beter wordt het niet. "En nogmaals: exclusief alle mogelijke tegenvallers, dus ze gaan het niet halen, is mijn persoonlijke overtuiging. Het neerwaartse bijstellen is al een tijdje op gang gekomen. Mondiaal, en nu begint het in Europa ook weer een beetje. Allemaal tiendes hier en tiendes daar, met kanttekeningen."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 31 maart 2016

Beste kwartaal voor goud in 25 jaar

Goud heeft sinds 1990 niet meer zo’n sterk kwartaal gekend als het eerste kwartaal van dit jaar. De goudprijs in dollars steeg met 16% als gevolg van onrust op de wereldwijde aandelenmarkt en toenemende twijfels over de effectiviteit van centrale banken. Goud profiteert van haar status van veilige haven, nu de zorgen over de groei van de wereldeconomie weer toenemen. Het was ook het eerste kwartaal sinds juni 2014 waarin de goudprijs een stijging liet zien.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 31 maart 2016

Dit verwacht Pimco van de groei van de wereldeconomie

De afgelopen tijd hebben diverse economen hun twijfels uitgesproken over de groei van de wereldeconomie. Ook Pimco denkt dat de wereldeconomie de komende tijd aan een traag tempo zal gaan groeien als gevolg van onder andere het beleid van de centrale banken over de hele wereld. De centrale banken zijn namelijk bezig met het testen van hun invloeden op de markten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 31 maart 2016

VS en China belangrijkste handelspartners voor EU

De Verenigde Staten en China waren vorig jaar opnieuw de belangrijkste handelspartners van de Europese Unie (EU).

De Verenigde Staten en China waren vorig jaar opnieuw de belangrijkste handelspartners van de Europese Unie (EU).

De VS was met 619 miljard euro goed voor 18 procent van de totale Europese handel in goederen, meldt statistiekbureau Eurostat donderdag. Sinds 2011 daalde het aandeel van de VS bijna onafgebroken. In 2014 begon het percentage weer te stijgen.

China volgt met 521 miljard euro, oftwel 15 procent van het totaal. Het aandeel van China is sinds 2002 verdubbeld. In dat jaar ging het nog om 7 procent.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs