Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 10206 tot 10210
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Fed verhoogt rente in VS voor het eerst sinds medio 2006

De Amerikaanse Federal Reserve verhoogt voor het eerst in bijna tien jaar de rente.

Daarmee zet de koepel van Amerikaanse centrale banken een nieuwe, vooralsnog vooral symbolische, stap in de richting van een normaal monetair beleid.

Het belangrijkste rentetarief gaat met een kwart procentpunt omhoog en komt daarmee uit tussen de 0,25 en 0,5 procent. Sinds december 2008 stond de beleidsrente op 0 tot 0,25 procent.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Europa gebruikt steeds minder olie, maar gebruikt steeds meer euro’s

Over het laatste decennium is het aardolieverbruik in Europa geleidelijk afgenomen.

Met de gegevens uit het Statistical Review of World Energy (editie 2015) maakte ik de onderstaande grafiek.

In 2006 verbruikte Europa 5,99 miljard vaten aardolie. In 2014 nog maar 5,04 miljard vaten: bijna 16% minder.

In dezelfde periode is de hoeveelheid euro’s in Europa sterk gestegen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Gebruikt u deze 6 tips om miljonair te worden?

Het is 2015, de wereld heeft geld in overvloed. Het was nog nooit zo gemakkelijk als vandaag om miljonair te worden. En toch slagen er maar weinig mensen in. Hoe komt dat? En wat kunt u er aan doen?

Geld is zoals de zon, het discrimineert niemand. De zon geeft licht voor iedereen. Het geld is er ook voor iedereen, u moet het gewoon op de juiste manier aannemen. Iedereen kan miljonair worden, niemand wordt uitgesloten. U moet er wel in geloven, anders werkt het niet.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Column Kees de Kort | Het probleem van de Fed: wanneer halen we dat lekkers weg?

De financiële markten konden lekker speculeren dankzij de lage rente. Maar nu de economie begint aan te trekken, ontkomt de Fed er niet meer aan de rente te verhogen.

De markt rekent erop dat de Fed, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, voor het eerst in bijna tien jaar de rente gaat verhogen.

BNR's macro-econoom Kees de Kort: "In 2008 hebben we geleerd dat als de financiële markten echt in paniek raken, dat hele grote economische consequenties kan krijgen. Daar komt die crisis vandaan. Toen heeft de Fed besloten, met de ECB: we moeten toch rekening gaan houden met de financiële markten."

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

ISIS maakt jacht op olievelden Libië

Het gebied dat in handen is van ISIS beperkt zich niet tot delen van Syrië en Irak, want ook in het noorden van Afrika is de terreurgroep aan een opmars bezig. Als deze beweging niet wordt tegengehouden is het slechts een kwestie van tijd voordat de olievelden in handen komen van Islamitische Staat, zo waarschuwde de Franse minister van Defensie.