Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 10211 tot 10215
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 24 oktober 2015

'140 miljard euro pensioengeld in rook opgegaan'

Nederlandse pensioenfondsen zijn het afgelopen jaar 140 miljard euro kwijtgeraakt.

De totale pensioenvermogens zijn gedaald van een recordhoogte van 1.400 miljard euro naar 1.260 miljard euro. Na een aantal jaren van stijging lijkt het nu of er sprake is van een ommekeer.

Met name het derde kwartaal van dit jaar was een slechte periode, met veel verliezen op de beurs. Pensioenfondsen ABP en Zorg en Welzijn maakten afgelopen kwartaal een verlies van 3 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 24 oktober 2015

De Federal Reserve heeft nog 3 opties over

De ene zegt dat de Federal Reserve de kortetermijnrentevoet moet verhogen omdat de wereld leiderschap nodig heeft. De andere zegt dat de Federal Reserve gevangen zit en dat QE4 eraan komt. Wat de Fed gaat doen is koffiedik kijken, maar volgens Bloomberg heeft de Federal Reserve nog 3 opties over.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 24 oktober 2015

Zara-topman heel even rijker dan Bill Gates

De rijkste mensen ter wereld deden gisteren even een virtuele stoelendans. De baas van kledingconcern Zara, Amancio Ortega, haalde Microsoft-topman Bill Gates in als rijkste man.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zaterdag 24 oktober 2015

The Bitcoin report #23: Interview met Andreas Antonopoulos

Met een weekje vertraging alsnog aflevering 23 van de Bitcoin report met niemand minder dan Andreas Antonopoulos. Andreas is een van de bekendste Bitcoin sprekers ter wereld en geeft altijd een zeer goede vertaling van de soms lastige Bitcoin/Blockchain techniek naar een verhaal dat voor iedereen duidelijk en begrijpelijk is. Andreas verteld in ons gesprek over Banken die private blockchains verkiezen over de Bitcoin Blockchain, The internet of Things en de nieuwe exchange van de gebroeders winklevoss: "Gemini"  

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 24 oktober 2015

China verlaagt rente, drukt net als ECB gaspedaal in

Nog geen 24 uur nadat ECB-president Mario Draghi de euro de grond in praatte, verlaagt China de 1-jaars rente met 25 basispunten tot 4,35%. En dat is een record. Nooit eerder stond de rente zo laag. Verder schroeft de People’s Bank of China de Reserve Requirement Ratio (RRR) met 50 basispunten omlaag. Dat betekent dat banken minder reserves hoeven aan te houden tegenover hun verplichtingen. Waarmee er dus meer liquiditeit beschikbaar komt in het systeem.