Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 10211 tot 10215
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

IS heeft voldoende geld om zijn oorlog nog 3 jaar verder te zetten

Het bombarderen van de olievelden die in handen zijn van de Islamitische Staat (IS) zal de terreurorganisatie niet beletten de financiering van haar jihadmachine verder te zetten. Dat blijkt uit schattingen van westerse veiligheidsdiensten. Verschillende officials en diplomaten denken dat zonder een grondoorlog te voeren, d.w.z. zonder de Islamitische Staat met grondtroepen te bekampen, de financiering van zijn 30,000 manschappen tellend leger niet direct in gevaar komt.

De Financial Times sprak met een aantal voormalige IS-commandovoerders en Syrische en Iraakse officials en die schatten dat IS financiële reserves heeft om zijn huidige militaire activiteiten nog drie jaar verder te zetten op eenzelfde niveau. Dat staat haaks op eerdere schattingen van de westerse veiligheidsdiensten die in oktober 2014 - toen de bombardementen op IS-doelwitten begonnen - dachten dat IS amper 12 maanden zou kunnen overleven. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

2/3 van de wereld kan deze simpele financiële vragen niet oplossen. En u?

Onderstaande test bestaande uit simpele 5 vragen werd voorgelegd aan 150.000 mensen over 140 landen. De vragen gaan over begrippen als risico, inflatie, intrest en samengestelde intrest. Om te slagen moesten de deelnemers 3 van de 4 categorieën juist beantwoorden. Hierin slaagde slechts 33%.

In de ontwikkelingslanden zijn de groep van 15 tot 35 jaar het minst op de hoogte van financiële begrippen terwijl in de ontwikkelde landen de 36 tot 50 jarigen achterop hinken.

Durft u de test aan? Kunt u deze financiële vragen correct beantwoorden? (antwoorden onderaan)

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Hoe ziet de toekomst van China er uit?

Sinds 2007 is de Chinese economie achteruit aan het gaan. Correct, de groeicijfers blijven spectaculair, maar de evolutie op zich is niet zo positief. In 2007 groeide het land nog met 14,2 procent… Nu nog maar met 6,8 procent. Deze neerwaartse trend zal zich hoogstwaarschijnlijk blijven voortdoen tot en met 2017.

China is ’s werelds tweede grootste economie en heeft een enorm grote invloed op de algemene wereldeconomie. Samen met de Verenigde Staten van Amerika, en nog een paar grote economieën, bepalen ze of de wereldeconomie groeit of daalt.

Door de aanhoudende vertraagde Chinese groei, zijn analisten genoodzaakt om hun groeiverwachtingen voor de komende jaren naar beneden bij te stellen. Zelfs het Internationaal Monetair Fonds heeft de groeiverwachtingen voor de wereldeconomie hierdoor bijgesteld naar beneden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Prijzen voor lithium stijgen spectaculair en Rio Tinto wil daarvan profiteren

De grondstoffenmarkt bevindt zich momenteel in een diepe bearmarkt, maar zoals altijd zijn er uitzonderingen die de regel bevestigen. Zo is daar lithium, een metaal dat steeds meer aandacht krijgt dankzij innovatieve toepassingen in de transportsector.

Lithiumprijzen zijn dit jaar spectaculair gestegen, dankzij de stijgende vraag vanuit de batterij-sector en de automotive industrie. Zo is de prijs in de eerste tien maanden van dit jaar gestegen van 4.900 dollar per ton naar 5.900 dollar per ton.

Maar dat is nog niks. De laatste twee maanden bevinden de stijgingen zich in sneltreinvaart. Dit komt omdat de productie in China minder is dan verwacht, en er daardoor een groot tekort in de markt is ontstaan.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Beleggers reageren positief op renteverhoging Fed

De Amerikaanse centrale bank heeft gisteren, zoals verwacht werd, eindelijk de rente verhoogd. In plaats van 0 tot 0,25 procent gaat de centrale bank voortaan een bandbreedte van 0,25 tot 0,5 procent hanteren, een stijging van 25 basispunten. De renteverhoging wordt positief ontvangen op de aandelenmarkten in Azië, want die gingen donderdag bijna allemaal met ongeveer 1,5 procent omhoog.