Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 10216 tot 10220
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Russische bank Sberban: “Wij zijn optimistisch voor 2016”

Sberban, de grootste bank van Rusland, heeft een zwaar jaar achter de rug. Maar de bank is optimistisch voor 2016. De CEO, Herman Gref, ziet echter wel drie zwarte zwanen aan de horizon. 

Gref zei tijdens een TV-interview met CNBC het volgende: “We worden aangevallen door nieuwe concurrenten. We worden aangevallen door nieuwe regulering. En we moeten continue weer investeren in nieuwe technologieën om deze bedreigingen te weerstaan. Dus we hebben te maken met drie zwarte zwanen.”

Voor de banken in Rusland is 2015 een zwaar jaar. Ze moeten koers houden te midden van de zwaarste economische crisis sinds de val van het Communisme.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Overheidstekort eurolanden neemt verder af

Het overheidstekort van de eurolanden is in het tweede kwartaal van 2015 in doorsnee verder gedaald. 

Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag.

Het gat op de begroting van de eurolanden bedroeg in het tweede kwartaal van dit jaar gemiddeld 2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van de regio.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Portugese bom ontploft, opgelegde bezuinigingen niet langer houdbaar

Een tijdje geleden zaten we in een eurocrisis waarbij verschillende landen uit de eurozone dreigden te vallen omwille van ontspoorde begrotingen en immense schulden. Na enkele tussenkomsten van het IMF en de ECB was het gevaar geweken, ook Europa legde voor de lidstaten specifieke begrotingsregels op, maar daar wilt Portugal nu niks meer van weten.

“Genoeg is genoeg”, zo zullen de Portugezen denken. Het begrotingsbeleid, dat werd opgelegd door Duitsland aan Zuid-Europa, zal in Portugal waarschijnlijk niet meer worden gevolgd. Dit is nu al het tweede land dat in opstand komt tegen de bezuinigingen.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Beleggers voegen $393 miljoen toe aan goud-ETF's

Door de stijging van de goudprijs tonen Amerikaanse beleggers weer belangstelling voor het gele metaal, want in de eerste twintig dagen van oktober voegden zij in totaal $393 miljoen aan hun positie in goud-ETF’s toe. Dat is de grootste toename sinds februari, toen beleggers voor ongeveer $700 miljoen goud kochten via zogeheten exchange traded funds.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Credit Suisse stapt uit Europese obligatiemarkt

De Zwitserse bank Credit Suisse wil niet langer meedoen aan de veiling van Europese en Britse staatsobligaties, zo schrijft Bloomberg. De bank verlegt haar focus en wil daarom niet meer als ‘primary dealer’ optreden op de obligatiemarkt. Ook zou de bank te weinig verdienen aan het inkopen en doorverkopen van het schuldpapier.