Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 10221 tot 10225
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 oktober 2015

Oceaan van geld in Saoedi-Arabië droogt binnen de vijf jaar op

Door een stevige daling van de olieprijs riskeert Saoedi-Arabië binnen de vijf jaar alle financiële buffers te verliezen. De oliestaat genereert maar liefst 90 procent van het BBP uit olie en dat zou zware gevolgen kunnen hebben. Dit jaar kijkt het koninkrijk op een verlies van 150 miljard dollar en dat zal de komende jaren niet verbeteren onder het huidige beleid.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 22 oktober 2015

22 oktober: de wankele positie van Merkel en 4 andere dingen die je moet weten

Wankelt de positie van de Duitse bondskanselier Angela Merkel? Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 22 oktober 2015

ECB neemt in december besluit over uitbreiding opkoopprogramma

De Europese Centrale Bank (ECB) neemt bij zijn vergadering in december een besluit over een eventuele uitbreiding van zijn stimuleringsmaatregelen.

Dat zei ECB-president Mario Draghi donderdag in een toelichting op het rentebesluit van de bank.

De ECB koopt momenteel maandelijks voor 60 miljard euro aan leningen op bij financiële instellingen, in een poging de inflatie in de eurolanden te stimuleren. Dit programma loopt in ieder geval tot september volgend jaar, maar kan worden uitgebreid of verlengd als dat nodig is, zei Draghi.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 22 oktober 2015

ECB sleutelt niet aan rente, wat gaat Draghi zeggen over opkoopprogramma?

De Europese Centrale Bank (ECB) handhaaft de belangrijkste rentetarieven in de eurozone zoals verwacht op de huidige, historisch lage niveaus.

Dat werd donderdag bekendgemaakt na afloop van de beleidsvergadering van de centrale bank, die ditmaal werd gehouden in Malta.

Het belangrijkste tarief, de herfinancieringsrente, blijft staan op 0,05 procent. De depositorente blijft 0,2 procent negatief, wat betekent dat banken dat percentage aan rente moeten betalen om tegoeden bij de ECB onder te brengen. Sinds een verlaging in september vorig jaar zijn de rentetarieven niet meer gewijzigd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 22 oktober 2015

Deze miljardairs zijn gek op goud

De volgende miljardairs behoren tot de rijkste ter wereld. En hoewel hun enorme rijkdom in eerste instantie niet per se op werd gebouwd door goud gerelateerde investeringen, zien zij het edelmetaal voor de toekomst wel degelijk zitten: