Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 10221 tot 10225
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 15 november 2015

Aanslagen Parijs: 129 doden, Franse premier wil vijanden van de Republiek vernietigen

In de nasleep van zes aanslagen in Parijs vrijdagavond komt er steeds meer duidelijkheid. Zeven terroristen zijn gedood. Bij de bloedige aanslagen kwamen 129 mensen om het leven en raakten 352 anderen gewond, 99 van hen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis, zei openbaar aanklager François Molins zaterdag in Parijs.

Onder de daders zijn in ieder geval een Syriër en een Fransman. Het paspoort van de Syriër is begin oktober geregistreerd op het Griekse eiland Leros, mogelijk deed de man zich voor als immigrant. De Fransman was een bekende van de politie. Hij werd sinds 2010 in de gaten gehouden omdat hij radicaliseerde. De 29-jarige was al acht keer veroordeeld.

Intussen wordt jacht gemaakt op daders en medeplichtigen. In Brussel zijn zaterdag de eerste aanhoudingen verricht: drie personen zijn bij huiszoekingen aangehouden in verband met de aanslagen. Een van hen was op de dag van de aanslagen in Parijs.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 15 november 2015

Beurshandel in Parijs wordt maandag hervat: hoe reageren beleggers op aanslagen?

Op de aandelenbeurs in Parijs wordt de handel maandag op normale wijze hervat, ondanks de terroristische aanslagen in de Franse hoofdstad van afgelopen vrijdag.

Dat heeft beursbedrijf Euronext laten weten.

Een analist gaf tegen persbureau Bloomberg aan een stevig verlies te voorzien bij de opening van de beurzen, niet alleen in Frankrijk maar ook elders in Europa. Hij verwacht dat daarbij met name aandelen van verzekeraars en bedrijven die een sterke link hebben met toerisme en recreatie door de dreiging van terreur onder druk komen te staan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 15 november 2015

Beter laat dan nooit

Het zit de Russen niet mee. Lage olieprijzen hebben een enorme economische implosie teweeggebracht. Op twee jaar tijd zijn drie miljoen Russen in de armoede gestort. De lonen en pensioenen zijn geknipt, de prijzen gestegen.

Keynesiaan, liberaal en socialist waren het over één zaak roerend eens: Rusland is té gevoelig voor olieprijsschommelingen. Maar daar was het men al over eens in 1990. Anno 2015 is de olie en het gas nog altijd goed voor ruim 90% van de Russische export.

Op 25 jaar tijd hebben de Russen vrijwel niks ondernomen. Op enkele succesverhalen in de retail en IT na is de economie hoegenaamd niet gediversifieerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 15 november 2015

IMF hoofd Christine Lagarde steunt voorstel om de Chinese yuan toe te voegen aan SDR’s

De Chinese yuan lijkt niet alleen klaar om toe te treden tot de club van belangrijkste wereldwijde valuta van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), IMF-voorzitter Christine Lagarde vind dat dit ook daadwerkelijk zo is. Haar medewerkers hebben onder meer vastgesteld dat de yuan inmiddels veel wordt gebruikt voor internationale transacties en dat de munt op grote schaal wordt verhandeld op de valutamarkten.

Dit waren de belangrijke criteria die gesteld waren voor de yuan om toe te treden tot de Special Drawing Rights (SDR) van het IMF. De waarde van de IMF-munt wordt nu nog bepaald op basis van de Amerikaanse dollar, de euro, de Japanse yen en de Britse pond. Lagarde:

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 15 november 2015

Chinese munt klaar voor valutamandje IMF

De Chinese yuan lijkt klaar om toe te treden tot het clubje van belangrijke wereldwijde valuta van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). 

Medewerkers van het IMF hebben een positief advies uitgebracht. Naar verwachting stemt het bestuur van het fonds later deze maand in met de maatregel.

Het IMF heeft een speciaal mandje met valuta's dat de waarde van de zogeheten speciale trekkingsrechten (SDR's) bepaalt. Die SDR's vormen als het ware de munteenheid die het IMF hanteert voor het betalingsverkeer met zijn lidstaten.