Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 10226 tot 10230
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 oktober 2015

EU-Hof: Bitcoin is wettig betaalmiddel en dus vrijgesteld van btw

De virtuele valuta bitcoin is een wettig betaalmiddel en moet dus vrijgesteld worden van btw. Dat zegt het Europees Hof van Justitie vandaag in een nieuw arrest.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 22 oktober 2015

Vastgoed in Franse skigebieden vier keer goedkoper dan in Zwitserland

De Franse skiresorts Val d'Isère, Méribel, Chamonix en Courchevel hebben in de index voor wintersport-immobiliën van de vastgoedgroep Knight Frank de eerste vier plaatsen in beslag genomen. Daarmee laten de Franse locaties een veel optimistischer geluid horen dan de Zwitserse skigebieden.

Een zwakkere euro en de striktere Zwitserse wetgeving hebben er immers voor gezorgd dat de internationale publiek zich vooral op Frans vastgoed richt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 oktober 2015

Failliet Saoedi-Arabië betekent einde petrodollar

Met $700 miljard valutareserves en een overheidsschuld van slechts 2% van het bbp zou men niet direct zeggen dat Saoedi-Arabië er slecht voor staan. Maar schijn bedriegt. De situatie is zelfs zo erg dat het IMF voorspelt dat Saoedi-Arabië binnen 5 jaar failliet zal zijn.

Grote boosdoener is uiteraard de lage olieprijs. Saoedi-Arabië leeft van maar ook naar een hoge olieprijs. Om een Arabische lente te voorkomen hebben ze de laatste jaren de geldbeugel fors moeten open trekken om de burgers tevreden te houden.

Dat zorgt er momenteel voor dat Saoedi-Arabië voor het eerst in lange tijd geld tekort heeft. Wanneer de Saoedi’s zich ook nog zouden gaan mengen in de oorlog in Syrië, kan het overheidsbudget helemaal ontsporen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 22 oktober 2015

Rusland: Poetin heeft het in Syrië bij het rechte eind

Verschillende Russische columnisten hebben de voorbije weken hun steun uitgesproken voor de militaire acties van Rusland in Syrië. Een overzicht.

“Hij die het luidst roept om de dief te stoppen, is vaak zelf de rover,” schrijft Yevgeny Shestakov in de Rossiyskaya Gazeta. “Als de Verenigde Staten roepen roept dat Rusland beter uit de regio kan wegblijven, vergeten de Amerikanen blijkbaar dat ze zelf geen legitiem mandaat hebben voor hun luchtaanvallen boven Syrisch grondgebied."

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 oktober 2015

Brussel wil één Europees geluid in IMF

De eurolanden moeten nog nauwer samenwerken en naar buiten toe met één stem spreken.

De voorzitter van de Eurogroep moet de belangen van de eurozone daarom op termijn vertegenwoordigen bij internationale onderhandelingen. De Europese Commissie stelde dat woensdag voor.

De plannen zouden betekenen dat de Eurogroepvoorzitter, nu minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, het woord voert namens alle eurolanden bij bijvoorbeeld vergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).