Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 10231 tot 10235
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 16 december 2015

Na 40 jaar lijkt het einde van het Amerikaans exportverbod op ruwe olie nakend

Vier decennia lang was het voor Amerikaanse oliebedrijven onmogelijk om ruwe olie uit te voeren. Alleen buurland Canada was uitgezonderd van dit exportverbod. Maar het einde van het embargo lijkt aanstaande.

Leiders van de Republikeinen zijn het dinsdagavond eens geworden over een nieuwe belastingdeal, schrijft The Wall Street Journal. Onderdeel van het pakket is het opheffen van het exportverbod op ruwe olie, dat werd ingevoerd in 1975 naar aanleiding van de de olieboycot door Arabische landen in 1973.

Oliebedrijven waaronder ExxonMobile en ConocoPhillips lobbyen al een tijdje voor het opheffen van de veertig jaar oude exportverbod. Dankzij de toepassing van nieuwe technologie zijn in de VS omvangrijke reserves aan lichtere schalie-olie aangeboord.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 december 2015

Verschil in olieprijzen kleinst in een jaar

Het prijsverschil tussen Brentolie en Amerikaanse olie slonk woensdag tot minder dan 0,50 dollar, de kleinste marge in bijna een jaar. 

De strijd om marktaandeel tussen de twaalf OPEC-landen en met name Amerikaanse producenten heeft al tijden veruit het grootste effect op de prijzen, maar ook een mogelijke opheffing van het veertigjarige exportverbod in de Verenigde Staten had effect.

Het Amerikaanse Congres bereikte in de nacht van dinsdag op woensdag een akkoord dat een eind moet maken aan het verbod.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 december 2015

Benzineprijs op laagste peil in vijf jaar

Automobilisten hebben momenteel aan de pomp weinig reden tot klagen. Na de dieselprijs is het prijspeil van benzine ook gedaald tot het laagste niveau in vijf jaar. 

Woensdag kwam de gemiddelde landelijke adviesprijs voor een liter Euro95 op 1,545 euro. Die prijs betaalde de automobilist voor het laatst rond 4 november 2010, aldus UnitedConsumers.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 16 december 2015

Belastingontduiking met goud in China

Een bedrijf genaamd Longhaitong uit de Chinese stad Shenzhen heeft voor miljoenen aan belasting ontdoken door goud te kopen via de Shanghai Gold Exchange (SGE), zo schrijft de South China Morning Post. Het bedrijf kocht op papier voor meer dan €120 miljoen aan goud via de Shanghai Gold Exchange, zodat ze de btw van 17% op het goud kon terugvragen. Daarmee wist het bedrijf €20,8 miljoen aan belasting te ontlopen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 16 december 2015

Goedkoopste olie kost al minder dan $30

Op het moment van schrijven staat de olieprijs op ongeveer $37 per vat. We hebben het dan over de prijs van een vat West Texas Intermediate (WTI), ruwe olie met een relatief laag zwavelgehalte. Maar dat betekent niet dat alle olie voor deze prijs verhandeld wordt. In andere delen van de wereld wordt olie van minder hoge kwaliteit al voor veel lagere prijzen aangeboden...