Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 10236 tot 10240
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

Deze commodity bevindt zich in een bearmarkt van epische proporties

De forse daling van de olieprijzen beheerst deze dagen het nieuws. Er is echter nog een commodity die klap na klap krijgt in de grondstoffenmarkt. Aardgas bereikte begin deze week een 13-jaars dieptepunt. En volgens diverse analisten is het einde van de daling is nog niet in zich. Met dank aan het warme weer…

“De vooruitzichten kunnen niet slechter zijn,” zo stelt Stephen Schork, schrijver voor Schork Report, tegenover CNBC. “De prijs kan dus nog veel lager.”

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

Deze dingen trekt de olieprijs mee in zijn val: van benzineprijzen tot de hypotheekrente

De hernieuwde daling van olieprijzen sinds de zomer van 2015 heeft grote gevolgen voor tal van andere prijzen: van de hypotheekrente en benzineprijzen tot aandelen- en valutakoersen.

De wereld zwemt in de olie, dankzij een ongekende machtsstrijd tussen de sjeiks uit het Midden-Oosten en schalie-olieproducenten uit de Verenigde Staten.

Kort gezegd: Saudi-Arabië heeft als aanvoerder van landenclub Opec besloot de oliekraan wijd open te houden. De Saudi’s kunnen extreem goedkoop produceren en hopen zo concurrenten die hogere productiekosten hebben uit de markt te drukken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

Geld besparen tijdens de feestdagen – 7 Tips

December is voor veel mensen een dure maand. Cadeautjes, feestjes, nieuwe kleren, … dit loopt al snel in de honderden euro’s. Maar wie deze periode een beetje slim aanpakt, kan veel meer geld besparen dan andere jaren.

Dit zijn enkele tips die u helpen geld besparen voor, na en tijdens de feestdagen. Als u alle besparingen optelt, zal u zien dat u gemakkelijk honderden euro’s kunt besparen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

Column Kees de Kort | Communicerende vaten

Vanuit de randjes van het financiële stelsel beginnen steeds meer problemen binnen te sijpelen bij de rijke landen en grote bedrijven, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Doordat grondstoffenprijzen blijven dalen, komen meer en meer bedrijven in de problemen. "Die hebben ook heel vaak heel veel geld geleend. Dus als je als bedrijf in de problemen komt omdat de grondstoffenprijzen dalen, wat gaat er dan met de financering gebeuren? Dat zie je nu gebeuren in de VS", zegt De Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

35 dollar voor WTI olie goedkoop? Kijk eens naar deze olieprijzen…

De daling van olie beheerst deze dagen het nieuws. De prijs van zowel Brent als WTI ligt nu al enkele dagen onder de 40 dollar per vat. Diverse marktkenners en producenten denken echter dat het nog een stuk lager kan. Ze wijzen op de fors lagere prijzen van andere oliesoorten.

De graadmeters West Texas Intermediate (WTI) en Brent vertegenwoordigen een categorie olie die duurder is, omdat ze makkelijker te verwerken is. Dit komt omdat deze soorten olie dunner zijn en minder zwavel bevatten. De prijzen van WTI en Brent liggen momenteel nog dik boven de 30 dollar.