Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 10236 tot 10240
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Ook Zweden worstelt met stijgende huizenprijzen

De huizenmarkt van Zweden lijkt in veel opzichten op die van Nederland. Net als in ons land zijn de huizenprijzen daar enorm opgedreven door een tekort aan woningen, een slecht functionerende huursector en banken die (te) veel kredieten verstrekken aan huishoudens. De afgelopen tien jaar verdubbelden de gemiddelde huizenprijzen, terwijl appartementen zelfs 150% duurder werden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Deze roze diamant is geveild voor 26 miljoen euro

Een roze diamant heeft dinsdagavond op een veiling in Genève een recordbedrag van omgerekend 26,6 miljoen euro opgebracht. De steen van 16,08 karaat kwam in handen van een anoniem gebleven bieder, aldus veilinghuis Christie’s.

De edelsteen was gevat in een ring en geslepen in de bekende kussenvorm, een rechthoek met afgeronde hoeken. De opbrengst van het kleinood lag een half miljoen boven de geschatte waarde. De diamant was te koop aangeboden door een Amerikaanse familie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Deense brouwer Carlsberg schrapt tweeduizend banen

De Deense brouwer Carlsberg haalt de bezem door zijn organisatie om de winstgevendheid op te krikken, te midden van aanhoudend moeilijke marktomstandigheden. 

De ingrepen leiden tot een reductie van tweeduizend kantoorbanen, ofwel 15 procent van de functies die niet direct te maken hebben met de bierproductie.

Het reorganisatieprogramma, dat de naam 'Funding the Journey' heeft gekregen, leidt in de periode 2015 tot en met 2017 tot 10 miljard Deense kroon (ruim 1,3 miljard euro) aan kosten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

3 krachten waar centrale banken nauwelijks tegenop kunnen

Dat centrale banken inmiddels in het duister tasten komt voor niemand meer als een verrassing. Inflatie of deflatie, stabiele of fragiele groei, nulrente of niet: het is onduidelijk wat nog werkt en hoe duurzaam het herstel is. Econoom Ed Yardeni weet met een paar grafieken en observaties helder het grote plaatje te schetsen.

Zelf zijn centrale bankiers vol vertrouwen. Dat moet natuurlijk ook wel. Psychologie is een belangrijk middel om de doelstellingen van een ‘duurzame economische groei’ en een ‘inflatie van tegen de 2%’ te bereiken. Maar Yardeni wijst er op dat centrale banken met hun macrobeleid krachtige structurele ontwikkelingen bevechten die ze maar amper zelf lijken te onderkennen. En hun beleid heeft ook ongewenste bijwerkingen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Duitsland verliest bondgenoot in Portugal: bezuinigingen op de schop

Een paar weken geleden won links de meerderheid in de Portugese parlementaire verkiezingen met beloftes om de bezuinigingen terug te draaien. De Socialistische Partij, de Communisten en het radicale Linkse Blok legden hun onderlinge vetes bij. Ze waren klaar om het roer van de centrumrechtse coalitie over te nemen. Alleen de rechtse president Aníbal Cavaro Silva kon nog een stokje voor steken voor een linkse regeringscoalitie. Wat hij, tot ontzetting van velen, ook deed. Maar dat plannetje is nu opgeblazen.

De linkse partijen hebben een definitieve deal gesmeed, zo meldt commentator Ambrose Evans-Pritchard. En dat kon ook eigenlijk niet anders. Catarina Martins, leider van het Linkse Blok, stelt: