Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 10241 tot 10245
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 22 oktober 2015

ECB neemt in december besluit over uitbreiding opkoopprogramma

De Europese Centrale Bank (ECB) neemt bij zijn vergadering in december een besluit over een eventuele uitbreiding van zijn stimuleringsmaatregelen.

Dat zei ECB-president Mario Draghi donderdag in een toelichting op het rentebesluit van de bank.

De ECB koopt momenteel maandelijks voor 60 miljard euro aan leningen op bij financiële instellingen, in een poging de inflatie in de eurolanden te stimuleren. Dit programma loopt in ieder geval tot september volgend jaar, maar kan worden uitgebreid of verlengd als dat nodig is, zei Draghi.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 22 oktober 2015

ECB sleutelt niet aan rente, wat gaat Draghi zeggen over opkoopprogramma?

De Europese Centrale Bank (ECB) handhaaft de belangrijkste rentetarieven in de eurozone zoals verwacht op de huidige, historisch lage niveaus.

Dat werd donderdag bekendgemaakt na afloop van de beleidsvergadering van de centrale bank, die ditmaal werd gehouden in Malta.

Het belangrijkste tarief, de herfinancieringsrente, blijft staan op 0,05 procent. De depositorente blijft 0,2 procent negatief, wat betekent dat banken dat percentage aan rente moeten betalen om tegoeden bij de ECB onder te brengen. Sinds een verlaging in september vorig jaar zijn de rentetarieven niet meer gewijzigd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 22 oktober 2015

Deze miljardairs zijn gek op goud

De volgende miljardairs behoren tot de rijkste ter wereld. En hoewel hun enorme rijkdom in eerste instantie niet per se op werd gebouwd door goud gerelateerde investeringen, zien zij het edelmetaal voor de toekomst wel degelijk zitten:

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 oktober 2015

3M schrapt wereldwijd 1500 banen

Het Amerikaanse industriële concern 3M schrapt wereldwijd 1500 banen. 

Dat maakte de producent van tienduizenden uiteenlopende producten, waaronder Post-it-plakbriefjes, Scotch-tape en vele industriële goederen, donderdag bekend.

De reorganisatie bij het concern, waar wereldwijd bijna 90.000 mensen werken, moet helpen de winstgevendheid verder te verbeteren. Het banenverlies treft vooral ondersteunende functies in de VS en in langzaam groeiende markten in Europa en Latijns-Amerika. De operatie moet volgend jaar een besparing van 130 miljoen dollar opleveren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 oktober 2015

ECB laat rentetarieven ongewijzigd

De Europese Centrale Bank (ECB) handhaaft de belangrijkste rentetarieven in de eurozone. 

Dat zegt Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, donderdag. 

Sinds september 2014 staat het belangrijkste tarief, de herfinancieringsrente waartegen banken kunnen lenen bij de ECB, al op het historisch lage niveau van 0,05 procent. Dat is het laagste niveau sinds de invoering van de euro.