Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 10241 tot 10245
Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 16 december 2015

Renteverhoging FED vandaag verwacht

De FED zal naar verwachting vandaag de langverwachte renteverhoging bekend maken. Veel belangrijker is....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

Bernanke: helikoptergeld mogelijk, VS richting bankroet?

Een negatieve rente is mogelijk in de VS. Maar volgens Bernanke zal de rol daarvan beperkt zijn. Als er echte problemen ontstaan, ziet Bernanke wel wat in het voorstel van de Britse econoom Adair Turner om de centrale bank een belastingverlaging te laten financieren. Helikoptergeld dus. Bernanke:

Zo, die zit. En Bernanke stipt ook nog even de begrotingsproblemen aan die aan de horizon opdoemen. Met name door de stijgende kosten voor de gezondheidszorg. Zolang de inflatie beperkt blijft, voorziet hij geen grote problemen. Maar zo niet? Bernanke:

Horen we Bernanke hier serieus waarschuwen voor een mogelijk bankroet van de VS? Hij zwakt deze zin vervolgens enigszins af door te stellen dat het planbureau van de overheid op de korte termijn geen begrotingsproblemen verwacht. Maar op de langere termijn dan? Superbelegger Stan Druckenmiller waarschuwde een tijdje geleden niet voor niets voor ‘een bubbel in kortetermijndenken die fout gaat aflopen’.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

De Chinese kolenproduktie daalde verder in 2015

In 2013 werd er in China 1893 miljoen ton olie-equivalent aan steenkool uit de grond gehaald. In 2014 werd er slechts 1845 miljoen ton olie-equivalent aan steenkool gewonnen: 2,5% minder. Het lijkt erop dat de produktiedaling in 2015 nog groter zal uitvallen.

De kolenproduktie over de eerste 11 maanden van 2015 was 3,7% lager dan die van 2014.

De produktie over heel 2015 zal wellicht 3,5% lager uitkomen dan in 2014: in de buurt van 1780 miljoen ton olie-equivalent, schat ik

In de grafiek hieronder heb ik die schatting alvast ingetekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

Hier verkoopt men olie voor $21,37 per vat!

De media spreken al een jaar over de dalende olieprijs. Maar welke olieprijs? Er zijn verschillende soorten olie en sommigen zijn nog veel harder gezakt dan de bekende Brent-olie.

De naam Brent-olie komt van het Brent olieveld in de Noordzee. Het olieveld van Shell was ooit een van de productiefste ter wereld en produceerde een heel hoogwaardige olie.

Noordzeeolie heeft een lage dichtheid en bevat weinig zwavel. Dat maakt dat het gemakkelijk te raffineren is.

Andere olie die moeilijker te raffineren is wordt daarom verkocht aan een lagere prijs.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

'Adviesprijs diesel op laagste niveau sinds 2010'

De gemiddelde adviesprijs voor een liter diesel is sinds juli 2010 niet meer zo laag geweest.

Dat stelt Unitedconsumers dinsdag.

Volgens de berekeningen van het consumentencollectief betaalt de consument met een prijs van 1,198 euro per liter bijna 36 cent minder dan in oktober 2012.