Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 10241 tot 10245
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Rijkste mensen op aarde moeten nu ook gaan... werken

Decennia hebben de Qatari geen enkele grondbelasting hoeven te betalen en ook nutsvoorzieningen zoals drinkwater en elektriciteit werden gratis aangeboden, maar emir Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani heeft nu aangekondigd dat de bevolking zal moeten leren zich op besparingen in te stellen. Dat schrijft journaliste Louise Callaghan in de Britse krant The Times.

Door de lage olieprijzen staan de inkomsten van het emiraat immers onder zware druk, waardoor ook de overheid zijn uitgaven gevoelig moet beperken. Bovendien heeft het staatsinvesteringsfonds een aantal belangrijke verliezen geleden. Qatar telt 280.000 inwoners. Het emiraat is per hoofd van de bevolking de rijkste natie ter wereld.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Het is officieel: BRICS bestaat niet meer

Het hoopvolle BRIC-verhaal is voorbij. Dat zegt de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, die zijn BRIC-fonds heeft opgedoekt. De bank had het initiatief negen jaar geleden gelanceerd om beleggers te kans te bieden te investeren in Brazilië, Rusland, India of China, vier grote opkomende economieën die als de nieuwe groeimotor van de wereldeconomie werden beschouwd.

Het feit dat Goldman Sachs nu echter heeft beslist het fonds stop te zetten, is volgens de financiële nieuwssite Monfinancier.com een aanwijzing dat het hele BRIC-verhaal in werkelijkheid niet meer is geweest dan marketing-concept zonder enige economische realiteit.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Schulden Amerikaanse bedrijven verdubbeld sinds crisis

Sinds het uitbreken van de kredietcrisis in 2008 zijn de schulden van Amerikaanse bedrijven verdubbeld, zo merkten analisten van Goldman Sachs op. Grote bedrijven profiteerden van de extreem lage rente en leenden geld voor fusies en overnames en voor het terugkopen van eigen aandelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

13 eenvoudige stappen om miljonair te worden

Andrew Carnegie was een self-made miljonair in het begin van vorige eeuw. Carnegie bedacht een formule in 13 stappen dat hem van arme stakker tot miljonair maakte. Zijn unieke stappenplan is vandaag nog even relevant als 78 jaar geleden.

Andrew Carnegie schreef zijn stappenplan neer zonder de woorden “geld” of “rijkdom” te gebruiken en op een manier dat iedereen het moet kunnen begrijpen zodat iedereen deze 13 stappen kan toepassen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Het is zover: India wil dat burgers goud inleveren

In 1933 werden in de VS burgers verplicht hun goud in te leveren bij de centrale bank. Het is een noodmaatregel waarvoor elke goudbelegger schrik heeft. Een angst die reëel is zo blijkt nu, want India heeft plannen om het goud van haar burgers in bezit te krijgen.

Marc Faber zei het recent nog: “Iedereen zou fysiek goud moeten bezitten, maar de grote vraag is waar moet je het opslaan?” Want wat ben je ermee dat je goud bezit als de overheid het confisqueert?