Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 10246 tot 10250
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 november 2015

Onvermijdelijke gebeurt: Portugal volgt Griekenland richting ravijn na regeringscrisis

Portugal werd lange tijd beschouwd als één van Europa’s beste studenten, als het perfecte anti-Griekenland. Tot nu echter, waarbij de huidige politieke onrust dramatische gevolgen kan veroorzaken en Europa met een nieuwe financieel drama kan opzadelen.

Het leek te mooi om waar te zijn en toch leek het werken, namelijk de redding van Portugal. Europa had eindelijk een modelland waarbij Portugal door het volgen van de opgelegde besparingen en het voeren van een goed crisismanagement terug aansluiting kon vinden met de wereldeconomie. Net het omgekeerde van het andere Europese drama, Griekenland, welke geen enkele maal deed wat Europa ervan verwachtte.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 november 2015

Strengere regels voor systeembanken, overwinning voor Europese belastingbetaler ?

Terwijl de vorige bankencrisis voornamelijk betaald werd door de belastingbetaler (rechtstreeks en/of onrechtstreeks)  zou dit in de toekomst nog moeilijk door te voeren zijn. Om dit dan ook te vermijden in de toekomst zal er fonds aangelegd worden waarbij circa 30 instellingen een totaalbedrag zullen verzamelen van niet minder dan 1 biljoen euro.

Het was één van de vaakst gebruikte argumenten om de bankensector te redden tijdens de afgelopen financiële crisis, namelijk “too big to fail”. De banken waren zodanig groot geworden dat een eventuele ondergang de gehele economie zou meesleuren waardoor overheden genoodzaakt werden om miljarden te investeren in banken welke door de grote hebzucht in de gevarenzone terechtgekomen werden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 november 2015

IEA: lage olieprijs leidt mogelijk tot strategische crisis

De OPEC besloot vorig jaar alle registers open te gooien om het verloren marktaandeel terug te winnen. Die strategie lijkt nu zijn vruchten af te werpen. Maar dat betekent wel dat de wereld een nieuwe strategische oliecrisis riskeert nu het Midden-Oosten zijn greep op de markt terugkrijgt en niet-OPEC producenten uit de markt drukt, zo waarschuwt het Internationale Energieagentschap (IEA).

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 12 november 2015

Dorpje in Wales verhuist om belastingen te omzeilen

Inwoners van het rebelse dorpje Crickhowell in Wales hebben besloten om hun bedrijven massaal over te zetten naar een belastingparadijs. Ze protesteren zo tegen grote bedrijven die belastingvoordeel hebben door slimme fiscale deals.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

6 goed betaalde jobs die je na je uren kunt doen

Heb je wat extra geld nodig? Heb je wat vrije tijd over? Wil je een vaardigheid verder ontwikkelen? Zoek dan een bijbaantje. Dit zijn 6 jobs waarmee je, vaak van thuis, uit een aardig centje kunt bijverdienen.