Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 1026 tot 1030
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 31 juli 2017

Financiële repressie op komst: EU wil spaargeld blokkeren

EU wil bankruns voorkomen door spaargeld te blokkeren. De Europese Unie wil rekeninghouders verbieden hun spaargeld van de bank te halen als die bank dreigt om te vallen, zo blijkt uit een nieuw document dat in handen is van Reuters. Door tegoeden van spaarders te blokkeren wil de EU voorkomen dat een bank omvalt als gevolg van een bankrun. Volgens Reuters wordt er al sinds het begin van dit jaar gewerkt aan een voorstel om tegoeden van rekeninghouders te bevriezen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 31 juli 2017

Oostenrijk werkt aan EU-plan tegen belastingontduiking

Preventie van winstverschuiving en internationale belastingfraude worden een topprioriteit voor Oostenrijk tijdens het voorzitterschap van de Europese Unie (EU) in de tweede helft van 2018.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 31 juli 2017

Zwitserse frank blijft in waarde dalen

De Zwitserse frank (CHF) wordt aanzien als een ‘safe haven’ op de financiële markten omwille van zijn stabiliteit en waardevastheid. Maar sinds kort lijkt daar verandering in te komen vermits de CHF al vijf dagen op rij scherp in waarde is aan het dalen, één Zwitserse frank noteert nu aan 0,878 euro oftewel één euro aan 1,1381 CHF.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 31 juli 2017

IMF: Amerikaanse dollar is overgewaardeerd

De dollar is 10 tot 20 procent overgewaardeerd ten opzichte van de fundamenten van de Amerikaanse economie, zo concludeert het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een nieuw rapport dat vrijdag naar buiten werd gebracht. De euro, de Japanse yen en de Chinese yuan zijn volgens dezelfde beoordelingscriteria op dit moment wel correct gewaardeerd.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zondag 30 juli 2017

VS voert raketlancering uit boven Stille Oceaan

Het Amerikaanse leger heeft een raketlancering boven de Stille Oceaan uitgevoerd als reactie op de lancering van een intercontinentale raket door Noord-Korea twee dagen geleden. Een Amerikaans gevechtsvliegtuig schoot boven de oceaan een testraket af, die vervolgens met succes werd onderschept door een THAAD luchtafweerinstallatie in Alaska.