Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 10256 tot 10260
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 10 november 2015

Is dit een grap? Frankrijk gaat Griekenland adviseren inzake besparingen

De Griekse regering gaat proberen administratieve hervormingen door te voeren naar Frans model. Tijdens een recent bezoek van de Franse president François Hollande aan Athene werd daartoe een samenwerkingsprotocol ondertekend. Dankzij de technische assistentie van Parijs moeten in Griekenland hervormingen 'beter, sneller en efficiënter worden doorgevoerd,' schrijft de Griekse krant Kathimerini.

Franse ‘specialisten’ zouden al aan de slag zijn in verschillende Griekse ministeries, waar ze 'hun know-how inzake hervormingen' ter beschikking stellen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 november 2015

Laat maar komen die renteverhoging!

Het vooruitzicht dat de FED de rente in december zou verhogen, doet goudbeleggers huiveren van schrik.

Geen idee waarom eigenlijk.

De grootste goudrally van de voorbije 100 jaar gebeurde nota bene in een periode van stijgende rentevoeten!

De rente ging van minder dan 3% naar bijna 16%.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 10 november 2015

Zoveel armer wordt belastingbetaler bij beursgang ABN Amro en 5 andere dingen die je moet weten

ABN Amro wil op 20 november aanstaande naar de beurs. De bank krijgt een waardering tussen de 15 miljard euro en 18,8 miljard euro. Op de nationalisatie van de bank verliest de staat daarmee mogelijk tussen de 2,9 en 6,7 miljard euro.

Het startschot is gegeven: dinsdagmorgen kondigden ABN Amro en staatsbelegger NLFI aan dat de in 2008 genationaliseerde bank per 20 november een notering krijgt aan de Amsterdamse beurs.

Z24 zet de belangrijkste feiten op een rij.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 10 november 2015

De rente kan nog verder omlaag

Een negatieve rente is en blijft een merkwaardige gewaarwording. Even merkwaardig is dat van de dertien landen met een negatieve rente er twaalf op het Europese continent zijn gelegen. toch is de kans dat de rente nog negatiever wordt best groot, nu de ECB heeft laten doorschemeren dat meer stimulering mogelijk is.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 10 november 2015

Zwitserse smelterij: "90% van het goud gaat naar Azië"

Jon Ward van het Physical Gold Fund sprak in september met de directeur van een van de vijf grootste goudsmelterijen ter wereld. In het interview bespreken ze de verschuiving van goud richting Azië, de ontwikkeling van de goudprijs, de goudmijnsector en de markt van sloopgoud. We hebben het volledige interview vertaald.