Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 10266 tot 10270
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 november 2015

IEA: lage olieprijs leidt mogelijk tot strategische crisis

De OPEC besloot vorig jaar alle registers open te gooien om het verloren marktaandeel terug te winnen. Die strategie lijkt nu zijn vruchten af te werpen. Maar dat betekent wel dat de wereld een nieuwe strategische oliecrisis riskeert nu het Midden-Oosten zijn greep op de markt terugkrijgt en niet-OPEC producenten uit de markt drukt, zo waarschuwt het Internationale Energieagentschap (IEA).

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 12 november 2015

Dorpje in Wales verhuist om belastingen te omzeilen

Inwoners van het rebelse dorpje Crickhowell in Wales hebben besloten om hun bedrijven massaal over te zetten naar een belastingparadijs. Ze protesteren zo tegen grote bedrijven die belastingvoordeel hebben door slimme fiscale deals.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

6 goed betaalde jobs die je na je uren kunt doen

Heb je wat extra geld nodig? Heb je wat vrije tijd over? Wil je een vaardigheid verder ontwikkelen? Zoek dan een bijbaantje. Dit zijn 6 jobs waarmee je, vaak van thuis, uit een aardig centje kunt bijverdienen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Unicredit schrapt 18.200 banen

Unicredit, de grootste bank van Italië, schrapt de komende twee jaar 18.200 arbeidsplaatsen als onderdeel van maatregelen die de winstgevendheid moeten verbeteren en de financiën moeten versterken. 

De bank snijdt in zijn personeelsbestand in eigen land, Oostenrijk en Duitsland.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Column Kees de Kort | Scheurtjes in het plafond

Er gebeuren in de politiek allemaal dingen die de financiële markten nu nog onder de mat vegen. Maar op een gegeven moment komen er scheurtjes in het plafond, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

Financiële markten kijken weg van wat er in de politiek gebeurt, zegt De Kort. “Maar er is natuurlijk een moment dat men zich gaat realiseren op die financiële markten: wat hebben we nou eigenlijk gedaan? Vertrouwen we er niet te veel op? Gaat het eigenlijk wel zo goed als we denken?”