Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 10271 tot 10275
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Unicredit schrapt 18.200 banen

Unicredit, de grootste bank van Italië, schrapt de komende twee jaar 18.200 arbeidsplaatsen als onderdeel van maatregelen die de winstgevendheid moeten verbeteren en de financiën moeten versterken. 

De bank snijdt in zijn personeelsbestand in eigen land, Oostenrijk en Duitsland.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Column Kees de Kort | Scheurtjes in het plafond

Er gebeuren in de politiek allemaal dingen die de financiële markten nu nog onder de mat vegen. Maar op een gegeven moment komen er scheurtjes in het plafond, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

Financiële markten kijken weg van wat er in de politiek gebeurt, zegt De Kort. “Maar er is natuurlijk een moment dat men zich gaat realiseren op die financiële markten: wat hebben we nou eigenlijk gedaan? Vertrouwen we er niet te veel op? Gaat het eigenlijk wel zo goed als we denken?”

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Britse werkloosheid daalt opnieuw

De Britse werkloosheid is in het derde kwartaal gedaald tot 5,3 procent van de beroepsbevolking. Dat is het laagste niveau sinds de lente van 2008. 

Het Britse statistiekbureau maakte woensdag tegelijkertijd bekend dat het aantal mensen met een betaalde baan steeg tot een recordhoge 31,2 miljoen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

In deze mijn ligt voor 1,5 miljard dollar aan wijn

In het zuidwesten van Engeland ligt een van ’s werelds kostbaarste pakhuizen, 35 meter onder grond. In de negentiende eeuw was Octavian’s Corsham Cellars een steenmijn, die de rijken van Bath aan fraaie huizen hielp. Later was het een munitiedepot. Maar nu rusten er de wijnen van rijke verzamelaars en investeerders.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Saoedi-Arabië laat staatsschuld oplopen naar 50%

Saoedi-Arabië verwacht de komende jaren veel geld op te halen op de wereldwijde obligatiemarkt, zo schrijft Sputnik News. Binnen vijf jaar zou de staatsschuld daardoor kunnen toenemen tot 50% van het bbp van het olieproducerende land. Door de halvering van de olieprijs is het overschot op de begroting dit jaar omgeslagen in een groot tekort van meer dan 20%.