Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 10276 tot 10280
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Deense brouwer Carlsberg schrapt tweeduizend banen

De Deense brouwer Carlsberg haalt de bezem door zijn organisatie om de winstgevendheid op te krikken, te midden van aanhoudend moeilijke marktomstandigheden. 

De ingrepen leiden tot een reductie van tweeduizend kantoorbanen, ofwel 15 procent van de functies die niet direct te maken hebben met de bierproductie.

Het reorganisatieprogramma, dat de naam 'Funding the Journey' heeft gekregen, leidt in de periode 2015 tot en met 2017 tot 10 miljard Deense kroon (ruim 1,3 miljard euro) aan kosten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

3 krachten waar centrale banken nauwelijks tegenop kunnen

Dat centrale banken inmiddels in het duister tasten komt voor niemand meer als een verrassing. Inflatie of deflatie, stabiele of fragiele groei, nulrente of niet: het is onduidelijk wat nog werkt en hoe duurzaam het herstel is. Econoom Ed Yardeni weet met een paar grafieken en observaties helder het grote plaatje te schetsen.

Zelf zijn centrale bankiers vol vertrouwen. Dat moet natuurlijk ook wel. Psychologie is een belangrijk middel om de doelstellingen van een ‘duurzame economische groei’ en een ‘inflatie van tegen de 2%’ te bereiken. Maar Yardeni wijst er op dat centrale banken met hun macrobeleid krachtige structurele ontwikkelingen bevechten die ze maar amper zelf lijken te onderkennen. En hun beleid heeft ook ongewenste bijwerkingen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Duitsland verliest bondgenoot in Portugal: bezuinigingen op de schop

Een paar weken geleden won links de meerderheid in de Portugese parlementaire verkiezingen met beloftes om de bezuinigingen terug te draaien. De Socialistische Partij, de Communisten en het radicale Linkse Blok legden hun onderlinge vetes bij. Ze waren klaar om het roer van de centrumrechtse coalitie over te nemen. Alleen de rechtse president Aníbal Cavaro Silva kon nog een stokje voor steken voor een linkse regeringscoalitie. Wat hij, tot ontzetting van velen, ook deed. Maar dat plannetje is nu opgeblazen.

De linkse partijen hebben een definitieve deal gesmeed, zo meldt commentator Ambrose Evans-Pritchard. En dat kon ook eigenlijk niet anders. Catarina Martins, leider van het Linkse Blok, stelt:

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Rijkste mensen op aarde moeten nu ook gaan... werken

Decennia hebben de Qatari geen enkele grondbelasting hoeven te betalen en ook nutsvoorzieningen zoals drinkwater en elektriciteit werden gratis aangeboden, maar emir Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani heeft nu aangekondigd dat de bevolking zal moeten leren zich op besparingen in te stellen. Dat schrijft journaliste Louise Callaghan in de Britse krant The Times.

Door de lage olieprijzen staan de inkomsten van het emiraat immers onder zware druk, waardoor ook de overheid zijn uitgaven gevoelig moet beperken. Bovendien heeft het staatsinvesteringsfonds een aantal belangrijke verliezen geleden. Qatar telt 280.000 inwoners. Het emiraat is per hoofd van de bevolking de rijkste natie ter wereld.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Het is officieel: BRICS bestaat niet meer

Het hoopvolle BRIC-verhaal is voorbij. Dat zegt de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, die zijn BRIC-fonds heeft opgedoekt. De bank had het initiatief negen jaar geleden gelanceerd om beleggers te kans te bieden te investeren in Brazilië, Rusland, India of China, vier grote opkomende economieën die als de nieuwe groeimotor van de wereldeconomie werden beschouwd.

Het feit dat Goldman Sachs nu echter heeft beslist het fonds stop te zetten, is volgens de financiële nieuwssite Monfinancier.com een aanwijzing dat het hele BRIC-verhaal in werkelijkheid niet meer is geweest dan marketing-concept zonder enige economische realiteit.