Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 10281 tot 10285
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

3e golf financiële crisis kan $50 biljoen schulden in rook doen opgaan

Volgens Goldman Sachs komt de 3e golf van de financiële crisis er aan. Na de Amerikaanse huizencrisis en de Europese overheidscrisis volgt nu de groeilandencrisis. Klein detail: sinds de eerste crisis zijn er maar liefst $50 biljoen nieuwe schulden bijgekomen.

De groeilanden gaan door een nieuwe fase waarbij China het grootste deel voor zijn rekening neemt. In China zit men midden in een transitie van een overheidsinvesteringen gedreven economie naar een meer vrijere economie op basis van consumptie.

In 2000 bedroegen de totale schulden in China nog maar 121% van het bbp tegenover 282% nu, dit is meer dan verdubbelt op 14 jaar tijd. Vooral het bedrijfsleven stapelde immense schulden op.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

Aantal personenauto’s in Nederland al twee jaar niet gegroeid

Volgens de nieuwste cijfers van het CBS waren er in 2014 ruim 8,76 miljoen personenauto’s Nederland. Dat is een fractie minder als in 2012 toen het CBS kwam tot 8,79 miljoen.

In de laatste twee jaar is het aantal personenauto’s in Nederland niet gegroeid.

Hieronder uitgezet het aantal personenauto’s in Nederland sinds 2001.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

De beste jobs voor slimme mensen die niet hard willen werken

Werk kan stressvol zijn. Men zegt dat enkel de slimme mensen de alledaagse stress kunnen verwerken om succesvol te worden. Maar misschien dat intelligentie wel eens kiest voor het pad van de minste weerstand, vooral in het soort job dat slimme mensen doen.

Volgens een onderzoek nemen we gemiddeld 70 beslissingen per dag. De ene beslissing is al gemakkelijker te nemen dan de andere. Wat wel opvalt is dat succesvolle mensen gemakkelijker en betere beslissingen nemen.

Maar de echte intelligente mensen zoeken een job die goed betaalt en waar ze zo weinig mogelijk voor moeten doen. Dit zijn volgens Business Insider de ideale jobs voor intelligente, luie mensen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

Internationale staalproductie neemt verder af

De wereldwijde staalproductie is afgelopen maand met 3,7 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte de brancheorganisatie World Steel Association (WSA) dinsdag bekend. De totale productie van de 66 aangesloten landen kwam uit op 131 miljoen ton staal.

De staalproductie lag in september voor de zevende achtereenvolgende maand lager dan een jaar eerder. In augustus nam de productie met 3 procent af.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

Rusland geeft hoop op hogere olieprijs op, gooit roer radicaal om

Rusland stelt in de overheidsbegroting de verwachting voor de olieprijs voor de komende drie jaar naar beneden bij tot $ 50 per vat. Tegelijkertijd verlegt het de investeringsfocus van energie naar binnenlandse landbouw en industrie. Dat blijkt uit uitlatingen van president Poetin en zijn ministers tijdens een forum van VTB Capital.

De olieprijs implodeerde vorig jaar na een enorme opmars van de Amerikaanse olieproductie door fracking. Tegelijkertijd gingen de Saoedi’s vol in de tegenaanval met prijsverlagingen om marktaandeel te houden. Zo zijn de Arabieren recent begonnen met olieleveringen aan de Baltische staten via de haven van het Poolse Gdansk. Traditioneel is dat een basis-exportmarkt van Rusland. Maar de concurrentie is moordend.