EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
33
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10281 tot 10285
Geplaatst op: maandag 4 januari 2016

IMF: overvloed aan uitdagingen in 2016

De wereldeconomie wordt dit jaar getekend door een overvloed aan uitdagingen. Dat zei hoofdeconoom Maury Obstfeld van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maandag. Opkomende markten zullen in zijn ogen de hoofdrol opeisen, terwijl China als op een na grootste economie het kaliber heeft om de financiƫle markten schrik aan te jagen.

Obstfeld, die in september het stokje overnam van OIivier Blanchard, wees op tal van economische en politieke uitdagingen zoals de oorlogen in het Midden-Oosten en de vluchtelingencrisis die daaruit voortvloeide. ,,De stemming in de financiĆ«le markten is weemoedig ondanks aanhoudende steun van de centrale banken in Europa en Japan. De Federal Reserve heeft een eerste rentestap gezet. Belangrijk is welk pad nu gevolgd wordt en hoe de Fed daarover communiceert met de marktenā€.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 4 januari 2016

Rick Rule en Keith Neumeyer over Goud en Zilver in 2016

Rick Rule (Sprott) en Keith Neumeyer (First Majestic Silver) over beleggen in goud en zilver in 2016...

Lees verder op The Bullion House
Geplaatst op: maandag 4 januari 2016

Beste munt in 2015? Bitcoin!

Op de valutamarkten was 2015 een bewogen jaar met het opnieuw laten floaten van de Zwitserse frank, de daling van de euro tegenover de dollar, de inzinking van verschillende grondstoffenmunten en de vrije val van enkele munten uit ontluikende markten zoals de Zuid-Afrikaanse rand en de Turkse lira. Maar om de beweging van het jaar te vinden, moeten we de platgetreden paden verlaten en die van de cryptomunt, de bitcoin, inslaan.

De bitcoin steeg in 2015 uitgedrukt in dollar 40% in waarde tot boven de 400 dollar. En tegenover de meeste andere munten boerde de virtuele munt, gezien de sterke prestatie van de dollar, zelfs nog beter.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 4 januari 2016

Goudprijs 2% hoger op eerste beursdag van 2016

Terwijl de aandelenmarkten wereldwijd rood kleuren stijgen de koersen van edelmetalen. De goudprijs staat op het moment van schrijven bijna 2% hoger op bijna €996 per troy ounce, terwijl de prijs van een kilo zilver een procent hoger staat op ruim €414. De edelmetalen profiteren van hun status als veilige haven.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 4 januari 2016

Crisis Europa: De 3 grootste gevaren voor 2016 (en het zijn niet de euro of de vluchtelingencrisis)

De gebreken van de euro stortte Europa in een monetaire crisis en de gebreken van het Schengenakkoord stortte Europa in een humanitaire crisis. Europa is al jaren in crisis, maar mogelijk met het ergste nog komen.

De economie lijkt opnieuw aan kracht te winnen en er staan geen belangrijke verkiezingen op het programma in 2016, maar toch hangen er nog enkele zwaarden van Damocles boven het Europese continent.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs