Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 10296 tot 10300
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Bitcoin rolt in hoog tempo van onder- naar bovenwereld

De Bitcoin lijkt het imago van criminele valuta snel van zich af te schudden nu het legale circuit de munt langzaam omarmt. Een Nobelprijsnominatie en miljoenen aan investeringen zorgen voor steeds meer vertouwen. "De bitcoin is niets minder dan een revolutionaire uitvinding", aldus economieprofessor Bhagwan Chowdhry, die de bedenker(s) van de munt heeft genomineerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Economisch beleid in China ter discussie na teleurstellende handelscijfers

Afgelopen zondag werden de Chinese handelscijfers gepubliceerd. Zowel export als import zijn er weer op achteruit gegaan. Opnieuw rijst de vraag of de ondersteuningsmaatregelen van de Chinese overheid voldoende doeltreffend zijn. Peking reageert vol vertrouwen en zegt dat het jaar 2016 voor een ommekeer zal zorgen.

China doet het op zich niet slecht met een lagere, maar beter dan verwachte, economische groei. Vorige week constateerden we nog een verhoogde industriële productie maar toch laten de recente gepubliceerde handelscijfers een ander beeld zien.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 november 2015

9 november: waarom VW-topman Müller niet naar VS durft te reizen en 5 andere dingen die je moet weten

Managers van Volkswagen doen het in de broek voor justitie in de VS. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

1.Managers van Volkswagen zijn vanwege het emissieschandaal bang om nog naar de VS af te reizen nadat Amerikaanse autoriteiten het paspoort van een buitenlandse Volkswagen-medewerker in beslag hebben genomen. Volgens de Süddeutsche Zeitung, dat zich op ingewijden bij VW baseert, willen de Amerikaanse autoriteiten de onderste steen boven halen en elke VW-manager ondervragen die ze te grazen kunnen nemen. Topman Matthias Müller zou nog deze maand naar de VS afreizen, maar dat bezoek is op de lange baan geschoven totdat er zekerheid is dat de topman juridisch niets hoeft te vrezen, aldus de krant.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 november 2015

'Eurolanden willen Griekenland volgende deel steunpakket nog niet geven'

Griekenland komt niet in aanmerking voor het volgende deel van het afgesproken steunpakket van in totaal 86 miljard euro. Volgens de eurolanden worden hervormingen te langzaam ingevoerd. 

Het gaat om een bedrag ter waarde van 2 miljard euro, zo meldt The Wall Street Journal maandag op basis van anonieme bronnen. 

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Werkelijke schuld Verenigde Staten drie keer zo hoog

Officieel heeft de VS een staatsschuld van ruim $18 biljoen, maar in werkelijkheid is de schuld meer dan drie keer zo groot. Dat zegt Dave Walker, voormalig hoofd van het Amerikaanse bureau dat de overheidsfinanciën controleert.