EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
66
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10296 tot 10300
Geplaatst op: maandag 4 januari 2016

Climate change ontkennen net zo strafbaar als ontkennen van de Holocaust?

Na een uitgebreid Studium Generale Klimaatprogramma, en met ‘Parijs’ achter de rug, is het tijd om eens de balans op te maken. Veel hebben we voorbij zien komen, en voor velen is het nu echt ‘vijf voor twaalf’ geweest, Maar wat mij persoonlijk is bijgebleven is de toenemend drammerige hoeveelheid negativiteit die wordt gegenereerd door de klimaatalarmisten (overigens geldt dat niet voor de keurige sprekers die wij voor/tegen hadden bij Studium Generale hoor). En dat parallel aan ridiculisering en soms zelfs demonisering van zogenaamde ‘ontkenners’. Climate Change ontkennen – eerder was dat nog Global Warming, maar dat was niet houdbaar omdat de planeet niet meer zo blijkt op te warmen – staat volgens sommigen inmiddels gelijk aan het ontkennen van de Holocaust en wordt binnenkort waarschijnlijk dan ook ook strafbaar...

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 4 januari 2016

14 tips om snel je eerste miljoen euro te verdienen

1."Meer gaat verloren door onbeslistheid dan door foute beslissingen.”

2.“Vele bedrijven redden het ook niet op de lange duur. Wat doen ze fout? Ze begrijpen de toekomst niet.”

3."Weet wat je liefst doet en vind dan iemand die bereid is je er voor te betalen." [4 - 14]

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 4 januari 2016

NIET in onze media: het inschikkelijke Rusland

Rusland. ‘s Werelds boeman. Europa’s gesel. In de jaren ’30 en ’40 preekten onze pastoors dat de Russen christelijke kindjes levend roosterden en opaten. Net als toen vallen de mensen als bosjes voor zulke indianenverhalen.

Rusland. ‘s Werelds boeman. Europa’s gesel. In de jaren ’30 en ’40 preekten onze pastoors dat de Russen christelijke kindjes levend roosterden en opaten. Net als toen vallen de mensen als bosjes voor zulke indianenverhalen.

(Maar o wee als je de islam naar waarde schat. Dit terzijde.)

NIET in uw verzuilde regimekrant: elk verhaal dat dat narratief doorbreekt. Vandaag laat Rusland weten dat het boze buur Oekraïne een fikse korting geeft op haar aardgasfactuur.

De prijs per 1000 kubieke meter aardgas zakt van 230 naar 212.2 dollar. Een daling van 17.8 dollar dus. Een aanzienlijke vriendenkorting voor een volk dat je naar het leven staat.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 4 januari 2016

Wat een dag…

Van feestvreugde voor het nieuwe jaar is op de beurzen vandaag niets te merken.

Van feestvreugde voor het nieuwe jaar is op de beurzen vandaag niets te merken.

De Chinese aandelenmarkt kelderde door slechte macro-economische cijfers over de industrie en de productie van kleine en middelgrote bedrijven. Door nieuwe regels wordt de handel voor de rest van de dag geschorst als de daling de 7% bereikt. Dat was vandaag dus het geval. ‘Reconsider your orders’ is het motto… De Chinezen hebben in 2015 slechte ervaringen gehad met crashes van beurzen, dit willen ze nu indammen.

De andere wereldwijde bmarkten zetten hierdoor ook een daling in die nog eens versterkt wordt door problemen in het Midden-Oosten (IS + spanningen tussen Saudi-Arabië en Iran). Alsof dat nog niet alles is deed Alexis Tsipras, de Griekse premier nog wat olie op het vuur door zich openlijk vragen te stellen bij de pensioeneisen van de geldschieters. De Bel20 behoorde nog tot de betere indices met geen 2% daling. Bekaert schiet er bovenuit, waarschijnlijk door de vermelding in VTM Nieuws als aankooptip en de adviesverhoging van ABN Amro. Zij gaven maar liefst een koersdoel mee van 37 euro (nu 29,51 bij het handelseinde).

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 4 januari 2016

IMF: overvloed aan uitdagingen in 2016

De wereldeconomie wordt dit jaar getekend door een overvloed aan uitdagingen. Dat zei hoofdeconoom Maury Obstfeld van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maandag. Opkomende markten zullen in zijn ogen de hoofdrol opeisen, terwijl China als op een na grootste economie het kaliber heeft om de financiële markten schrik aan te jagen.

Obstfeld, die in september het stokje overnam van OIivier Blanchard, wees op tal van economische en politieke uitdagingen zoals de oorlogen in het Midden-Oosten en de vluchtelingencrisis die daaruit voortvloeide. ,,De stemming in de financiële markten is weemoedig ondanks aanhoudende steun van de centrale banken in Europa en Japan. De Federal Reserve heeft een eerste rentestap gezet. Belangrijk is welk pad nu gevolgd wordt en hoe de Fed daarover communiceert met de markten”.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs