Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 10296 tot 10300
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

S&P ziet Oekraïne niet langer als wanbetaler

Standard & Poor's (S&P) heeft zijn rating voor Oekraïne verhoogd naar B-, waarmee het land door de kredietbeoordelaar niet langer als wanbetaler wordt gezien.

De stap volgt op de afronding van een schuldenakkoord tussen Oekraïne en een groep internationale schuldeisers.

De overeenkomst behelst onder meer een afschrijving van 20 procent op 18 miljard dollar aan obligaties en een verlenging van looptijden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

'Opec houdt voet bij stuk ondanks lage prijs'

Iran rekent er op dat de Organisatie van Olie Exporterende Landen (Opec) zijn productieplafond handhaaft ondanks de lage olieprijs.

Het land, dat zelf tot het oliekartel behoort, roept andere leden desondanks op minder olie te pompen. Zo kan de prijs oplopen tot 70 à 80 dollar.

''Niemand is gelukkig bij het huidige prijsniveau'', zegt de Iraanse minister voor Olie Bijan Namdar Zanganeh. ''Opec moet overwegen de markt beheersbaar te maken door de productie te verlagen omdat de prijs bij de huidige overproductie onder druk zal blijven''.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

Weer te koop: Griekse havens, vliegvelden en spoorlijnen

De Griekse regering maakt werk van de door de eurolanden afgedwongen privatiseringen. Deals met betrekking tot de verkoop van belangen in havens, vliegvelden en het spoor liggen nu echter weer op schema.

Dat stelt het hoofd van de instelling die verantwoordelijk is voor de verkoop van Griekse staatsbezittingen in een maandag gepubliceerd interview met zakenkrant Financial Times.

De onderhandelingen over de privatiseringen lagen lange tijd stil, na de machtsgreep eind vorig jaar van de links-radicale partij Syriza. Deals met betrekking tot de verkoop van belangen in havens, vliegvelden en het spoor liggen nu echter weer op schema, stelde Stergios Pitsiorlas. Die verkopen kunnen volgens hem begin volgend jaar worden afgerond, waarmee miljarden euro’s beschikbaar zouden komen voor de afbouw van de Griekse staatsschuld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

Ook Ierland verbant 1 en 2 eurocent

Ierland doet het gebruik van munten van 1 en 2 eurocent in de ban. Contante betalingen zullen per 28 oktober naar boven of beneden worden afgerond tot een veelvoud van 5 cent. De Ierse centrale bank heeft de plannen vandaag aangekondigd.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

Huizenprijzen in zeven jaar niet zo snel gestegen

De prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland zijn in zeven jaar niet zo snel gestegen als in de maand september. Vergeleken met dezelfde maand van vorig jaar waren de huizenprijzen volgens de cijfers van het Kadaster gemiddeld 3,5% hoger.