Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 10301 tot 10305
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

Nieuwe beurskrach onvermijdelijk

Iedere productiefase, of iedere maatschappij of ander menselijk verschijnsel, doorloopt een zogenaamd transformatieproces. Transities zijn maatschappelijke transformatieprocessen, die tenminste één generatie beslaan. In dit artikel wil ik aan de hand van zo’n transitie aangeven, waar we met onze huidige maatschappij staan en dat een nieuwe beurskrach onontkoombaar is.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

Column Kees de Kort | Recht op gouden tijden

Banken en de ECB zijn heel streng geworden met het uitlenen van geld. Toch denken bedrijven en publiek dat het nog steeds 2008 is, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

Krijgt de EU ook een eigen minister van Financiën? De eerste stap is gezet

De eurolanden moeten nog nauwer samenwerken en naar buiten toe met één stem spreken. De Europese Commissie stelde dat woensdag voor. Op de langere termijn zou dat kunnen leiden tot een Europees ministerie van Financiën.

De Europese Commissie stelt voor dat de voorzitter van de eurogroep de belangen van de eurozone op termijn vertegenwoordigd bij internationale onderhandelingen. De plannen zouden betekenen dat de eurogroepvoorzitter, nu minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, het woord voert namens alle eurolanden bij bijvoorbeeld vergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De lidstaten laten nu verschillende geluiden horen en dat strookt niet met het toegenomen economische gewicht van de eurozone, aldus Brussel. Op de langere termijn zou dat kunnen leiden tot een Europees ministerie van Financiën.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

'Griekse economie gaat 1,4 procent krimpen dit jaar'

De Griekse economie gaat dit jaar met 1,4 procent krimpen, minder dan verwacht. Eerdere schattingen gingen uit van een krimp van 2,3 procent.

Dit meldt persbureau Reuters woensdag op basis van anonieme bronnen. Schuldeisers van Griekenland zouden de berekeningen hebben goedgekeurd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

Nu ook interne prijzenoorlog OPEC in jacht op Aziatisch geld

Het is bekend dat de OPEC-leden een prijzenoorlog voeren met de VS, Rusland en Brazilië. Maar dit jaar is er ook een interne strijd losgebarsten om de gunst van Aziatische klanten. Onderlinge prijsverschillen zijn nog nooit zo groot geweest. 

Leden van de OPEC hebben lange tijd eendrachtig samengewerkt. Samen trokken ze op bij een prijsverhoging, en collectief besloten ze tot een prijsverlaging. Maar momenteel is dat niet het geval: het prijsverschil tussen Koeweit en Saudi-Arabië is nog nooit zo hoog geweest.