Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 10311 tot 10315
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Ook op EBay recordverkopen edelmetalen

Kerst staat voor de deur. Maar voor die tijd moeten eerst nog de kerstinkopen worden gedaan.

In plaats van het gebruikelijke speelgoed ziet EBay iets anders dat dit jaar erg goed verkoopt: edelmetalen.

EBay geeft aan dat per dag vaak tussen de $1 a $2 miljoen aan edelmetalen verhandeld wordt op haar platform, richting de feestdagen pieken die aantallen. Op donderdag bood de online marktplaats een deal aan op goudstaven en verkocht daarmee zo’n $1.000 aan goud per minuut.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Lage olieprijs: gezinnen besparen 359 euro in 2016

De lage olieprijs doet zich voelen in de portefeuille van de consument. Aan het huidige niveau zou een gemiddeld gezin in 2016 359 euro besparen op benzine, diesel en huisbrandolie. Dat meldt De Tijd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

'Bedenker Bitcoin' gevonden, politie valt binnen

De website Wired  schreef eerder vannacht dat ene Craig Wright uit Sydney de man was achter de Bitcoin. Een paar uur later viel de politie het huis van Wright binnen. Er werd toen nog steeds gedacht dat Wright de man achter Bitcoin is, maar de politie laat nu weten dat de reden van het bezoek te maken heeft met de belastingdienst.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Deze landen zijn grootste kanshebbers voor faillissement door lage olieprijs

Nu de OPEC daadwerkelijk de productiequota heeft losgelaten gaat de olieprijs steeds dieper en dieper waarbij de 40 dollar-grens reeds doorbroken werd. De begrotingen van de diverse van deze exporterende landen gaat diep in het rood maar hoe dicht zitten deze landen echt bij hun faillissement indien deze situatie blijft voortduren?

In Parijs probeert men momenteel iedereen op eenzelfde lijn te krijgen omtrent een nieuw klimaatverdrag welke voornamelijk focust op het beperken van de uitstoot van CO2 en de hierbij horende temperatuurstijging. Aangezien deze inspanningen net het gebruik van fossiele brandstoffen aan banden willen leggen zal de uitkomst van dit verdrag in hoge mate de toekomst van de olie bepalen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Griekse economie dieper in het rood dan verwacht

De Griekse economie heeft in het derde kwartaal slechter gepresteerd dan verwacht. Op kwartaalbasis ging het bbp 0,9 procent achteruit, zo meldt het Europese agentschap voor statistiek vandaag.