Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 10311 tot 10315
Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Goudreserves China weer toegenomen in oktober

China heeft afgelopen maand weer tonnen goud gekocht. Uit de laatste cijfers....

Bron: Hollandgold
Geplaatst: maandag 9 november 2015

China kocht in oktober 14 ton goud

De Chinese centrale bank heeft in oktober ongeveer 14 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het Chinese State Administration of Foreign Exchange. Het land wil minder valutareserves aanhouden en koopt daarom stelselmatig goud bij.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Lonmin van faillissement gered met nieuwe aandelenemissie

Lonmin, de derde grootste platinaproducent ter wereld, heeft een faillissement weten af te wenden met een nieuwe aandelenemissie. De platinaproducent gaf 27 miljard nieuwe aandelen uit tegen een koers van 1 cent per aandeel, bijna 94% beneden de koers van ruim 16 cent per aandeel.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Saoedi-Arabië saboteert OPEC met goedkope olie

Saoedi-Arabië is nog steeds niet van plan de olieproductie te verlagen. Dat betekent dat de olieprijs de komende periode laag zal blijven. Over een maand komt de OPEC bijeen voor overleg, maar zonder medewerking van de Saudi's is de kans op succes bijzonder klein.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Grondstoffen naar laagste koers in 16 jaar

De combinatie van een sterke dollar en een zwakkere groei van de wereldeconomie drukt de prijzen van grondstoffen verder naar beneden. Afgelopen vrijdag zakte de Bloomberg Commodity Index, een mandje van 22 verschillende grondstoffen, na publicatie van het banencijfer in de VS zelfs naar het laagste niveau sinds 1999.