Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 10331 tot 10335
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

Goldman Sachs: “De top bij de dollar is bereikt”

De afgelopen jaren wist de dollar flink terrein te winnen. Dit had uiteraard te maken met de herleving van de Amerikaanse economie. Na de financiële crisis moest de dollar een pas op de plaats maken, maar die tijd ligt inmiddels alweer ver achter ons. De dollar is ten opzichte van de euro vooral de afgelopen twee jaar sterk gestegen. De oorzaak hiervan is ook erg voor de hand liggend. De Amerikaanse centrale bank wist een einde te maken aan de stimuleringsmaatregelen, terwijl de ECB er net mee begon. Iedereen weet vast wel dat ook in de valutamarkt de wetten van vraag en aanbod spelen. Door het printen van geld wordt het aanbod groter, terwijl de vraag in dit geval gelijk blijft. Uiteraard zorgt dit voor koersdruk bij de betreffende munteenheid.

Echter, zakenbank Goldman Sachs is de afgelopen tijd iets minder enthousiast geworden over de Amerikaanse dollar. In een verklaring laat het analistenteam van Goldman Sachs weten dat de top bij de dollar wellicht is bereikt. De analisten van de Amerikaanse zakenbank doen beroep op twee belangrijke grafieken.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

Olie voor de jihad: Westen krijgt productie-apparaat Islamitische Staat niet klein

De terreurgroep Islamitische Staat (IS) verdient maandelijks nog steeds tientallen miljoenen dollars aan de handel in olie. De luchtaanvallen van de coalitietroepen, geleid door de Verenigde Staten, slagen er niet in de infrastructuur voor het oppompen en het raffineren van de petroleum te vernietigen.

“De terroristen blijken in staat om alle infrastructuur te herstellen die door onze bommen wordt geraakt,” getuigt een hooggeplaatste Europees veiligheidsverantwoordelijke in een gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

Merkel eist aanpak corruptie Oekraïne

Economische hervormingen en de aanpak van corruptie zijn de voornaamste taken voor Oekraïne. 

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zei zaterdag dat de Duitse industrie klaar staat om te investeren in het land, maar dan moet wel aan die voorwaarden worden voldaan.

Volgens Merkel moet de invloed van oligarchen worden beperkt. Ook pleitte ze naast het terugdringen van corruptie ook voor meer transparantie. Ze deed haar uitspraken voorafgaand aan een Duits-Oekraïense conferentie in Berlijn die vrijdag van start gaat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

China betaalt een zware prijs voor haar protectionistisch beleid

We hebben het nog niet gehad over een (bijkomende) verklarende factor van historisch lage commodity prijzen: illegale mijnbouw.

Vooral in China zou er op massale schaal illegaal REE ontgonnen worden. Het Australische Lynas schuwt de harde worden niet: naar eigen zeggen zou illegale ontginning goed zijn voor de HELFT van alle REE die in het land wordt ontgonnen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

Russen hackten beursinformatie van Dow Jones om gouden zaakjes te doen

Een groep Russische hackers is op de servers van Dow Jones Co. en een aantal nieuwssites ingebroken om beurstips te stelen. De hackers hoopten zo geld te verdienen op de beurs. Dat meldt persagentschap Bloomberg.