Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 10341 tot 10345
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 oktober 2015

China in de problemen? “Daar klopt niets van”

Al enkele maanden heeft de economische groeivertraging van China een greep op de wereld en de financiële markten. Veel economen en experts doen uitschijnen dat het de verkeerde kant uitgaat met China. “Absolute onzin”, aldus Anatole Kaletsky, hoofdeconoom bij Gavekal Dragonomics. Naar zijn mening zijn de cijfers veel beter dan wordt voorgesteld.

Er heerst een soort van paniekgevoel omdat s’ werelds tweede grootste economie minder hard dreigt te groeien dan eerst werd voorspeld. Als je de financiële markten moet geloven, dan stevenen we af op een nieuwe wereldwijde crisis ‘getriggerd’ door China.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 16 oktober 2015

China en rente verzwakken dekkingsgraad grote pensioenfondsen

De financiële positie van grote pensioenfondsen in Nederland is in het derde kwartaal verder aangetast. De onrust op de financiële markten door de haperende groei van de Chinese economie en de lage rente zijn de boosdoeners. 

Vier van de vijf grootste fondsen kregen zulke harde tikken dat hun dekkingsgraad onder de 100 procent is gezakt, blijkt uit de vrijdag gepubliceerde kwartaalberichten.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 16 oktober 2015

Je Paypal rekening aanvullen met Bitcoin via Coinimal

Vanaf nu kan je een paypal account aanvullen met Bitcoin via Coinimal. Volgens het Oostenrijkse bedrijf heeft Paypal zijn voorwaarden aangepast waardoor het nu mogelijk is om bitcoins te kopen en verkopen met paypal. Paypal levert echter geen kopersbescherming wat het wel doet bij fysieke goederen. Volgens coinimal rekenen ze geen kosten voor het aanvullen van je paypal account met bitcoins. Bij Paypal echter blijft er flink wat aan de strijkstok hangen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 16 oktober 2015

Gouden munten China voortaan 30 gram

De Chinese centrale bank lanceert op 28 oktober een nieuwe serie van gouden en zilveren beleggingsmunten. Bijzonder aan deze munten is dat het gewicht voor het eerst niet meer op een troy ounce gebaseerd is, maar op het metrieke systeem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 16 oktober 2015

Goudprijs komt tot leven

De goudprijs glanst weer iets meer en is goed bezig het etiket ‘dood actief’ van zich af te schudden. Op woensdag steeg de goudprijs voor het eerst in 5 maanden terug boven het 200-daags gemiddelde.

Hoe belangrijk het 200-daags gemiddelde is, kon u hier al lezen. In mei steeg de goudprijs al even boven dit 200-daags gemiddelde maar in feite is het al van begin dit jaar geleden dat de goudprijs boven zijn lange termijn trend noteerde.