Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 10341 tot 10345
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

ISIS haalt meeste wapens uit Irak

ISIS haalt een groot deel van haar wapenarsenaal uit Irak, zo blijkt uit een nieuw rapport van Amnesty International dat vandaag gepresenteerd werd. Zware wapens als raketwerpers, luchtafweergeschut, granaten, mortieren, maar ook grote hoeveelheden machinegeweren en pistolen kwamen in juni 2014 in handen van strijders van ISIS toen zij de Irakese stad Mosul wisten te veroveren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

Vooruitblik: Valuta in 2016

Op zich lijken de kaarten op de internationale valutamarkten voor 2016 al aardig geschud. Enkele grote thema’s zijn min of meer onbetwist. De US dollar zal versterken, valuta’s van de opkomende markten blijven zwak en de Chinese renminbi zal aan waarde inboeten. Een heel wat moeilijker te beantwoorden vraag is uiteraard wanneer dat allemaal staat te gebeuren en in welke mate. Over die vragen is veel minder eensgezindheid.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

India wil import 24 karaat gouden sieraden verbieden

India overweegt de import van 24 karaat gouden sieraden te verbieden, zo schrijft Reuters. Goud wordt als sieraad ingevoerd tegen een veel lagere heffing van twee procent, om vervolgens omgesmolten te worden tot goudbaren en gouden munten. Op deze manier loopt de regering veel inkomsten mis.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

Grafiek: Bedrijfswinsten dalen, aandelen stijgen

Er zijn verschillende manieren om bedrijven te waarderen, maar de meest gangbare methode is om te kijken naar de winstgevendheid. De winstgevendheid op dit moment en de verwachtingen voor de toekomst bepalen voor een belangrijk deel wat een bedrijf waard is. Je zou dus een correlatie kunnen verwachten tussen de ontwikkeling van de aandelenkoersen en de winstgevendheid van bedrijven. Maar is dat ook zo?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

Olieprijs naar laagste niveau in zeven jaar

De olieprijs heeft maandag het laagste niveau in zeven jaar tijd bereikt. De prijs van een vat WTI olie zakte naar $37,50 en is daarmee weer net zo goedkoop als eind 2008, toen de val van Lehman Brothers de wereldeconomie in een grote recessie stortte. De oorzaak is een aanhoudend overschot aan olie, omdat belangrijke producenten als Saoedi-Arabië, Rusland en Iran niet van plan zijn hun productie terug te schroeven.