Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 10356 tot 10360
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Negatieve rente wordt de norm

Lenen tegen een negatieve rente is de norm geworden in de Eurozone. Wil je voor een looptijd van twee jaar geld uitlenen aan Duitsland, dan moet je daarvoor omgerekend 0,38% rente over betalen. Een Nederlandse obligatie met dezelfde looptijd is niet veel goedkoper, want daarvoor moet je ook al bijna 0,36% per jaar bijleggen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

ING sluit zich aan bij bankeninitiatief dat bitcointechnologie bekijkt

ING heeft zich als eerste Nederlandse bank aangesloten bij het internationale initiatief dat de technologie achter de virtuele munt bitcoin geschikt wil maken voor toepassingen in de financiële sector.

Het consortium werkt samen met technologische start-up R3 uit New York. De banken willen gezamenlijk de mogelijkheden van de zogeheten blockchain-technologie onderzoeken.

De bitcoin zorgde eerder nog voor veel bezorgde blikken bij financiële instellingen, omdat die munt ook veel werd gebruikt in het criminele circuit.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Column Kees de Kort | Devaluatiewedloop

De grote vraag is: gaat de Fed het doen? En daarmoee doelt BNR's macro-econoom Kees de Kort natuurlijk op de verhoging van de korte rente in de VS. Zo langzaam aan beginnen de omstandigheden in de Amerikaanse economie zodanig te worden dat het er maar van moet komen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

1.111 karaat... Op één na grootste diamant ter wereld heeft omvang een tennisbal

In de Karowa-mijn in Botswana is een diamant van 1.111 karaat gevonden. Dat heeft het Canadese mijnbedrijf Lucara Diamond, eigenaar van de Karowa-mijn, bekend gemaakt. De vondst is opmerkelijk, want tot nu toe is er slechts één ruwe diamant met een groter gewicht gevonden.

In Zuid-Afrika werd immers honderdentien jaar geleden de Cullinan-diamant aangetroffen. Die had een gewicht van 3.106 karaat. De Cullinan werd in Amsterdam gekloofd en geslepen en werd uiteindelijk in de Britse kroonjuwelen verwerkt. De Lucara-diamant heeft de omvang van een tennisbal. De waarde van de vondst moet nog worden vastgesteld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Yuan, de nieuwe wereldmunt

Wereldmunten of –valuta krijgen er een broertje bij, namelijk de Chinese yuan. Het Internationaal Monetair Fonds is akkoord gegaan met de opname van de yuan in het mandje van ’s werelds grootste reservemunten. Op deze manier zet China een belangrijke stap richting een sterkere financiële positie op de globale markten.

Dat mandje, waarvan alle munten een ‘Special Drawing Right’ hebben, wordt dus uitgebreid. Munten zoals de Amerikaanse dollar, de euro en de Britse pond maken al langer deel uit van deze speciale trekkingsrechten, daar komt nu dus de yuan bij.