Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 10371 tot 10375
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 13 oktober 2015

Column Kees de Kort | Spiraal

Mega-fusies en -overnames, zoals nu weer tussen de twee grootste bierbrouwers ter wereld, zijn in trek doordat geld zo goedkoop is. Dat kan niet eindeloos goed gaan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 13 oktober 2015

Technologie creëert meer jobs dan ze vernietigt

In deze tijden van technologische vooruitgang zijn veel mensen bang om hun job te verliezen aan machines en robots. Onterecht, zo blijkt. Een historische studie wijst uit dat technologie onze jobs niet afneemt, maar integendeel meer jobs creëert.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 oktober 2015

Er zijn grote verschillen tussen de Amerikaanse staten

De afgelopen maanden is bekend geworden dat de Amerikaanse economie aan een mooi tempo weet te groeien. De werkloosheid is de afgelopen jaren flink gedaald en dat heeft een positief effect op het consumentenvertrouwen. Het vertrouwen van de Amerikaanse consument beweegt rond een historisch hoogtepunt en dit heeft dan weer effect op de resultaten van de bedrijven. Wanneer de consumenten immers zekerder zijn over hun financiële situatie, dan zullen ze ook meer geld durven uit te geven. Vooral de verkopen van duurzame goederen is de afgelopen jaren flink gestegen. Er zijn echter nog steeds grote verschillen tussen de verschillende Amerikaanse staten.

Zo liet econoom Neil Dutta, van Renaissance Macro Research, weten dat de olieprijs een grote invloed heeft op de verschillende Amerikaanse staten. De meeste economen zijn van mening dat de dalende olieprijs een positief effect heeft op de economie. Door de lagere olieprijs stijgt de koopkracht van de burger en dat stimuleert om extra uitgaven te doen. Dutta komt echter tot de conclusie dat de olie-intensieve Amerikaanse staten alleen maar last hebben van de dalende olieprijs. Zijn mening wordt bijgestaan door een grafiek.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 13 oktober 2015

We zwemmen nog even in de olie, dankzij opleving Iran, maar ergste dip olieprijs voorbij

Volgend jaar zal er nog steeds sprake zijn van een overaanbod op de mondiale oliemarkt, omdat de vraag minder snel toeneemt en omdat de export van Iran zal herstellen na het opheffen van sancties tegen dat land. Analisten van ABN Amro verwachten niettemin een licht herstel van de olieprijs.

Het Internationale Energieagentschap (IEA) bracht dinsdag nieuwe prognoses over de vraag naar en het aanbod van ruwe olie naar buiten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 13 oktober 2015

'Overaanbod olie houdt aan in 2016'

Volgend jaar zal er nog steeds sprake zijn van een overaanbod op de mondiale oliemarkt.

Dat voorspelt het Internationale Energieagentschap (IEA) dinsdag. Oliekartel Opec stelde maandag juist dat de oliemarkt in de loop van 2016 in balans zal komen.

IEA verwacht een overaanbod, omdat de vraag minder snel groeit dan het aanbod en omdat de export van Iran zal herstellen na het opheffen van sancties tegen dat land.