Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 10376 tot 10380
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 14 oktober 2015

Voor het eerst bezit de rijkste 1 procent de helft van alle rijkdom

De rijkste één procent van de wereldbevolking bezit 50,01 procent van alle rijkdom. Dat blijkt uit het Global Wealth Report 2015 van kredietverlener Credit Suisse, dat de vermogens van de hele wereld in kaart brengt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 14 oktober 2015

ABN verwacht toenemende vraag naar grondstoffen

De vraag naar veel grondstoffen neemt verder toe na het dieptepunt in augustus door de ingezakte vraag vanuit China.

Dat stelt ABN Amro in een woensdag gepubliceerde prognose over grondstoffen.

Door de voorlopig uitgestelde renteverhoging van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, blijft het verdere herstel van de dollar uit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 14 oktober 2015

Leden Federal Reserve zien verhoging dit jaar toch niet zitten

Het is me een heus welles-nietes verhaal aan het worden. Eerder hoorden we van verschillende leden van de Federal Reserve dat de ‘rate hike’ dit jaar zeker en vast doorgevoerd ging worden. Zelfs Fed-voorzitter Janet Yellen was ervan overtuigd dat dit ging lukken tegen eind 2015. Maar het lijkt erop dat die wind nu 180 graden aan het draaien is.

2015 is bijna om… en dus ook de tijd voor de Federal Reserve om te rente na zoveel jaren opnieuw te verhogen dit jaar. Uit vorige berichten bleek dat deze ‘rate hike’ er dit jaar zeker ging komen omwille van meevallende macro-economische cijfers.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 14 oktober 2015

‘Rabobank staat voor grote saneringsoperatie, mogelijk duizenden banen weg’

Topman Wiebe Draijer van Rabobank broedt op een nieuwe strategie voor de komende jaren. Een forse omwenteling komt eraan.

In december presenteert Rabobank zijn nieuwe strategie voor de komende jaren. Om die te bepalen is onder meer adviesbureau McKinsey ingehuurd. En de eerste contouren van het nieuwe masterplan komen al naar buiten: Het Financieele Dagblad schetst woensdag waar Rabobank naartoe wil, zich baserend op bronnen binnen de bank en een conceptversie van het document ‘Op weg naar Strategisch Kader 2016-2020′.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: woensdag 14 oktober 2015

CBS misleidt de Nederlandse bevolking

Sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is begonnen met het geven van ‘meer duiding‘ bij hun berichtgeving lijkt ze steeds meer op een politieke partij. Ruim een jaar geleden maakte directeur-generaal Tjark Tjin-A-Tsoi bekent dat het CBS de eigen informatie beter gaat duiden om te voorkomen dat de cijfers worden verdraaid.

“We moeten in ieder geval proberen te voorkomen dat mensen gaan cherrypicken uit onze data om hun eigen gelijk te bevestigen”, zegt hij. “Wij moeten ervoor zorgen dat het niet zo ontzettend gemakkelijk meer is om te liegen met onze cijfers.”