Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 10381 tot 10385
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

Duizenden woningen in 2015 en 2016 weer 'boven water'

Ruim 300.000 koopwoningen zouden in 2015 en 2016 weer 'boven water' komen vanwege de stijgende huizenprijzen. Deze huizen zijn dan weer meer waard dan de hoogte van de hypotheek.

Dat voorspellen economen van de Rabobank donderdag in een kwartaalbericht over de woningmarkt.

De economen gaat ervan uit dat de gemiddelde huizenprijs dit jaar 2,75 procent hoger ligt dan vorig jaar. Voor 2016 voorziet de Rabobank een stijging van 2,75 tot 4,75 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

Verander je gedrag om je doel te bereiken

Stel je jezelf elke maand, elke week, elke dag opnieuw een aantal doelen? Maar slaag je er maar niet in om die te realiseren? Misschien heb je wel last van faalangst of uitstelgedrag? Overweeg dan eens om je gedrag te veranderen. Met dit stappenplan bereik je binnenkort wél je doelen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

Rijkste Nederlanders dit jaar nog rijker geworden

Het gaat goed met de allerrijksten in Nederland, blijkt uit de nieuwste editie van de Quote 500.

Ons land heeft er dit jaar vier nieuwe miljardairs bijgekregen en de vijfhonderd rijkste Nederlanders zagen hun gezamenlijk vermogen voor het eerst sinds de financiële crisis weer met meer dan 10 procent toenemen.

Frits Goldschmeding, de oprichter van uitzendbureau Randstad, eindigde net als vorig jaar als hoogste op de lijst. Zijn vermogen groeide flink van 3,2 miljard euro naar 4,7 miljard.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

'Nederlandse Munt onder verscherpt toezicht door financiële crisis'

Er dreigt een miljoenenverlies over de jaren 2014 en 2015, maar de staatsdeelneming blijft zolang overeind dankzij de coulance van het ministerie. Het ministerie van Financiën heeft zeker 18 miljoen euro tegoed van het munthuis.

Het bedrijf Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) is onder verscherpt toezicht gesteld door het ministerie van Financiën.

Dat schrijft de Volkskrant donderdag op basis van interne stukken. Het bedrijf staat op omvallen.

De crisis is veroorzaakt door interne wanorde en een mislukt commercieel 'avontuur' in Chili. Ook directeur Maarten Brouwer zal onder druk van het ministerie zijn vertrek bekend maken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

LIVE: Paul Buitink in gesprek met Steve Keen

Straks om 10 uur praten Paul Buitink en Jan Willem Burgers met de Australische econoom Steve Keen. Steve is hoofd van de afdeling Economie, Geschiedenis en Politiek van de Kingston University in Londen. Hij noemt zichzelf een post-Keynesiaan en zet zich daarmee af tegen het neoklassieke economische denken.