Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 10381 tot 10385
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 13 oktober 2015

Grote betoging gepland tijdens Europese top donderdag in Brussel

Boeren, vakbonden en andere organisaties verenigd onder de paraplu van Alliantie D19-20, zijn van plan donderdag te betogen in het hart van de Europese wijk in Brussel, waar dan een Europese top plaatsvindt. "Zij vertrappelen onze rechten en de democratie, wij verstoren hun topbijeenkomst", luidt het in een pamflet.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 13 oktober 2015

‘ECB mogelijk strenger voor Griekse banken’

De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogt mogelijk de drempels voor Griekse banken om door de zogeheten stresstest te komen. Volgens bronnen in Athene zullen banken in het land meer geld in kas moeten houden dan eerder nodig was om voor de test te slagen.

Dat zou betekenen dat de banken meer geld op moeten halen op de aandelen- of obligatiemarkten, aldus kenners. Zowel de ECB als de vier banken die vorig jaar werden getest (National Bank of Greece, Piraeus Bank, Eurobank Ergesias en Alpha Bank) gaven geen commentaar.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 13 oktober 2015

Aandelen Goudmijnen staan 12% lager

De aandelen van de vijf grootste goudmijnen zijn dit jaar gemiddeld 12% gedaald. De onderwaardering is niet onopgemerkt gebleven. Het slimme geld is inmiddels....

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 13 oktober 2015

EU wil 'laatste dictator van Europa' belonen

De Europese Unie mag de sancties tegen het regime van de Wit-Russische president Aleksandr Lukashenko, de laatste dictator van Europa, niet opheffen. Dat hebben een aantal opposanten van Lukashenko gezegd na de nieuwe verkiezingsoverwinning van de dictator, die daarmee aan een vijfde ambtsperiode als president van Wit-Rusland mag beginnen. Lukashenko regeert al meer dan twintig jaar met bijzonder harde hand over het land.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 oktober 2015

'Niet nodig om opkoopprogramma ECB aan te passen'

De Europese Centrale Bank (ECB) moet zijn grootschalige opkoopprogramma niet versneld uitvoeren. Ook niet als de inflatie in de eurozone zeer laag blijft.

Dat zegt de gouverneur van de centrale bank van Litouwen Vitas Vasiliauskas tegen zakenkrant Wall Street Journal.

Vasiliauskas zit in de raad van bestuur van de ECB, het belangrijkste besluitvormende orgaan van de instelling. Litouwen is met de toetreding begin dit jaar het nieuwste lid van de eurozone.