Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 10386 tot 10390
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

LIVE: Paul Buitink in gesprek met Steve Keen

Straks om 10 uur praten Paul Buitink en Jan Willem Burgers met de Australische econoom Steve Keen. Steve is hoofd van de afdeling Economie, Geschiedenis en Politiek van de Kingston University in Londen. Hij noemt zichzelf een post-Keynesiaan en zet zich daarmee af tegen het neoklassieke economische denken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

IJsland bewijst morele failliet van financiële regelgevers

De centrale bank van IJsland neemt iedereen in snelheid en verhoogt de rente voor een derde keer sinds juni. Met dit nieuws lijkt het morele gezag van onder andere het IMF en de wereldbank volledig verdwenen te zijn.

Waar het land enige jaren geleden nog bankroet was en zich niet wilde neerleggen bij raadgevingen van het IMF, de Wereldbank en de Eurozone slaagt het erin om in slechts enkele jaren de crisis achter zich te laten. Terwijl de Eurozone ondanks een enorm QE-programma nog steeds in diepe problemen zit bewijst IJsland dat de maatregelen welke opgelegd worden aan landen met problemen beter genegeerd zouden worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 november 2015

Hier betaalt u $650.000 voor een parkeerplaats

De anekdotes die aantonen dat we weer in een gigantische vastgoedbubbel zitten duiken alsmaar vaker op. Eerder hadden we het al over een stadstuintje dat te koop stond voor 2 miljoen dollar. En over crowdfunding voor miljonairs die een stukje van een appartement willen kopen.

Nu schrijven we over een nieuw fenomeen: parkeerplaatsen die verkocht worden voor hallucinante bedragen. Zo duur dat je er in België gemakkelijk twee huizen van kan kopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 november 2015

Rijke mensen kunnen omgaan met angst. En u?

“De wereld wacht op u om rijk te worden”, dat zegt Robert Kiyosaki – auteur van bestseller “Rich Dad Poor Dad”. Iedereen kan rijk worden. De belangrijkste eigenschap om rijk te worden is de manier waarop u omgaat met angst, aldus Kiyosaki. Daar maken de rijken het verschil met de rest.

Iedereen, zelfs de rijksten onder de rijken, hebben op bepaalde momenten te maken gekregen met angst – angst om hun geld te verliezen. Het is niet die angst die het verschil maakt tussen rijk of arm maar wel de manier waarop u omgaat met deze angst.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 november 2015

JP Morgan, Deutsche Bank en andere banken vormen nog steeds een gevaar voor de financiële wereld

Tijdens de financiële crisis moest de ene bank na de andere bank gered worden. Dit bracht verschillende landen op de rand van de afgrond omdat deze banken te groot waren om te redden. Men opperde al snel om de banken op te breken en kleiner te maken om dit probleem te vermijden. Helaas is daar nog maar weinig van in huis gekomen.

De G20 publiceerde onlangs een lijst met banken die het meeste schade kunnen veroorzaken aan het globale financiële systeem wanneer een van deze banken in de problemen zou komen. Bovenaan de lijst staan 2 oude bekenden uit de financiële crisis: HSBC en JP Morgan Chase.