Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 10401 tot 10405
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 oktober 2015

James Grant: volgende stap mogelijk helikoptergeld, goud gaat comeback maken

2016 is nog een eindje weg, maar een belangrijke kandidaat voor het woord van het jaar hebben we al: helikoptergeld. Ditmaal is het James Grant, uitgever van de bekende Interest Rate Observer nieuwsbrief, die het helikopterballetje opgooit. In een interview met Finanz und Wirtschaft waarschuwt de expert voor een extremer beleid van centrale banken. Grant zet ook in op een nieuwe opleving van de goudprijs.

Allereerst de lage huidige rente. Grant wijst er op dat de in 19e eeuw de rentes ook gedurende lange tijd daalden. Wat wel nieuw is, is het extreme ingrijpen van de autoriteiten in de markten. Grant:

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 13 oktober 2015

Grote betoging gepland tijdens Europese top donderdag in Brussel

Boeren, vakbonden en andere organisaties verenigd onder de paraplu van Alliantie D19-20, zijn van plan donderdag te betogen in het hart van de Europese wijk in Brussel, waar dan een Europese top plaatsvindt. "Zij vertrappelen onze rechten en de democratie, wij verstoren hun topbijeenkomst", luidt het in een pamflet.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 13 oktober 2015

‘ECB mogelijk strenger voor Griekse banken’

De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogt mogelijk de drempels voor Griekse banken om door de zogeheten stresstest te komen. Volgens bronnen in Athene zullen banken in het land meer geld in kas moeten houden dan eerder nodig was om voor de test te slagen.

Dat zou betekenen dat de banken meer geld op moeten halen op de aandelen- of obligatiemarkten, aldus kenners. Zowel de ECB als de vier banken die vorig jaar werden getest (National Bank of Greece, Piraeus Bank, Eurobank Ergesias en Alpha Bank) gaven geen commentaar.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 13 oktober 2015

Aandelen Goudmijnen staan 12% lager

De aandelen van de vijf grootste goudmijnen zijn dit jaar gemiddeld 12% gedaald. De onderwaardering is niet onopgemerkt gebleven. Het slimme geld is inmiddels....

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 13 oktober 2015

EU wil 'laatste dictator van Europa' belonen

De Europese Unie mag de sancties tegen het regime van de Wit-Russische president Aleksandr Lukashenko, de laatste dictator van Europa, niet opheffen. Dat hebben een aantal opposanten van Lukashenko gezegd na de nieuwe verkiezingsoverwinning van de dictator, die daarmee aan een vijfde ambtsperiode als president van Wit-Rusland mag beginnen. Lukashenko regeert al meer dan twintig jaar met bijzonder harde hand over het land.