Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 10401 tot 10405
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 december 2015

China ook in november enorme afnemer van goud

China heeft in november waarschijnlijk zo’n 21 ton goud toegevoegd aan haar reserves. Volgens Reuters kan die conclusie getrokken worden uit gegevens die de Chinese centrale bank vandaag publiceerde. Het zou betekenen dat vorige maand het meeste aantal ton is aangekocht sinds zij 5 maanden geleden begon met het vermelden van haar aankopen. Grote factor in hoge aankoop zal waarschijnlijk ook de zwakke goudprijs zijn – in november daalde goud met 6,8 procent. Het was de grootste maandelijkse prijsdaling sinds juni 2013.

De waarde van goudactiva was $59,52 miljard aan het einde van november, aldus gegevens op de website van de People’s Bank of China (PBOC). Aan het einde van oktober was dit nog $63,26 miljard. Dat komt neer op 56.050.000 troy ounces voor november, zo’n 1743 ton. Eind oktober was dat nog “slechts” 55.380.000 ounces of 1722 ton goud. Officiële cijfers van de Chinese centrale bank aangaande goudreserves kunnen pas later deze maand verwacht worden, maar de berekening geeft een goede indicatie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 7 december 2015

Finland geeft iedereen 800 euro per maand en schrapt uitkeringen

De Finse overheid gaat elke burger een basisinkomen van 800 euro per maand geven. Daar staat tegenover dat alle andere uitkeringen worden geschrapt. Bij een rondvraag in opdracht van het agentschap dat het voorstel lanceert, het Finse instituut voor sociale zekerheid, sprak 69 procent van de Finnen zich uit voor de maatregel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 december 2015

OPEC wijkt niet, olieprijs duikt onder 40 dollar

Ondanks de lage olieprijs, houden de OPEC-landen de oliekraan wagenwijd open. Dat blijkt uit een verklaring na afloop van de vergadering in Wenen. De olieproductie zal dus niet verminderen waardoor het overaanbod in stand wordt gehouden. Als reactie op deze vergadering dook de olieprijs naar een nieuw dieptepunt.

Er wordt al enkele werken gediscussieerd over de inspanningen die olieproducerende landen moeten doen om ervoor te zorgen dat de olieprijs niet verder blijft dalen. Door het huidige overaanbod gaat het alleen maar van kwaad naar erger.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 december 2015

Ik verkoop goud

Ik sprak eind juli over een veelbelovende U-turn in de goudmarkt.

Het grootste argument dat ik toen aanhaalde om goudmijnen te kopen, was sentiment.

Hedge funds zaten op dat moment voor het eerst sinds 2006 netto short op goud.

In de maanden nadien gingen de goudmijnen gemiddeld 34% hoger, om dan die winst eigenlijk weer volledig prijs te geven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 december 2015

Jan Hatzius: “Ook in maart komt er een renteverhoging”

De financiële markten zijn er zo goed als over uit: de Fed zal in de december voor het eerst sinds 2007 de rente weer verhogen. De grote vraag is nu in welk tempo de centrale bank de rente naar een ‘normaal’ niveau gaat brengen. Jan Hatzius, topeconoom bij Goldman Sachs, denkt dat beleggers vanaf nu een renteverhoging in maart 2016 moeten gaan inprijzen.

“De markten houden nog geen rekening met een verhoging in maart, maar ik denk dat het verstandig is dat beleggers dit wel gaan doen. Ik durf het niet met 100 procent zekerheid te zeggen, maar ik verwacht dat Janet Yellen ook in maart de rente zal verhogen,” zo zei Hatzius tegen CNBC’s Squawk on the Street.