Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 10401 tot 10405
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Industrie Duitsland doet het toch beter dan verwacht, Europa profiteert

De industriële activiteit in de eurolanden is in oktober wat sterker gegroeid dan eerder werd gedacht.

Dat blijkt uit een nieuwe schatting, die onderzoeksbureau Markit maandag heeft gepubliceerd.

Vooral in Duitsland gingen de zaken beter dan gedacht. De graadmeter voor de groei in de industrie zakte daar wel licht, van 52,3 in september naar 52,1 deze maand. Die terugval was echter minder sterk dan eerder deze maand op basis van een eerste schatting werd gemeld. Een stand hoger dan 50 wijst op groei van de industrie, een lagere score duidt op krimp.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Zo ziet het nieuwe biljet van 20 euro eruit

Eind november komt de nieuwe versie van het twintig eurobiljet in omloop. Dat nieuwe biljet heeft een ongekend veiligheidssysteem. "Het briefje van 20 euro is één van de meest gebruikte biljetten in de eurozone. Het is dus heel belangrijk dat we het zo veilig mogelijk maken", stelt ECB-voorzitter Mario Draghi.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 november 2015

CEO Komatsu waarschuwt: “Mijnbouwsector tot 2018 in zwaar weer”

Tot aan 2018 zullen mijnbouwconcerns geen grote kapitaalinvesteringen doen. De dalende grondstofprijzen zijn hier debet aan. Dat is althans de mening van Tetsuji Ohashi, de CEO van Komatsu Ltd. Dit bedrijf is de op één na grootste leverancier van machines en apparatuur in de mijnbouwsector, na het Amerikaanse Caterpillar.

“We zullen zeker geen herstel zien in 2016. Voor 2017 verkeren we nog in grote onzekerheid, gezien het pessimistische sentiment in de mijnbouwsector. Het zal nog even duren voor we hierin verandering zullen zien,” zo vertelde Ohashi aan verslaggevers in Tokio tijdens een toelichting op de kwartaalcijfers.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 2 november 2015

IKEA-oprichter Ingvar Kamprad betaalt na 42 jaar weer belasting in Zweden

Ingvar Kamprad, ’s wereld rijkste Zweed met een vermogen van rond de 35 miljard euro, betaalde tot voor kort geen cent belasting. De IKEA-oprichter woonde namelijk jarenlang in het fiscaal veel vriendelijkere Zwitserland.

Maar afgelopen jaar heeft Kamprad zowaar belasting betaald in zijn moederland waar hij sinds 2014 weer woonachtig is, schrijft de NOS.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 november 2015

'Sterkste banengroei in industrie sinds 2011'

De Nederlandse industrie heeft een goede maand oktober achter de rug, met een toename van de bedrijvigheid en de sterkste stijging van de werkgelegenheid sinds mei 2011. 

Dat maakte de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) maandag bekend.

De Nevi-index die de bedrijvigheid weerspiegelt, steeg van 53,0 in september tot 53,7 vorige maand. Een stand boven 50 duidt op groei, daaronder op krimp.