Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 10411 tot 10415
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 oktober 2015

Gary Shilling voorspelt nieuwe grote daling voor commodities

De grondstoffencrisis duurt nu al enkele jaren en eindelijk begin het erop te lijken dat de bodem bereikt is. De prijzen voor zilver, zink, ijzer, en ook grondstoffenaandelen swingen de laatste tijd de pan uit. Toch moeten we voorzichtig zijn, want volgens econoom Gary Shilling gaan we binnenkort terug de andere kant uit, richting een nog diepere bodem.

Al het enthousiasme over de grondstoffensector ten spijt, want na vier jaar ellende, is het crisisliedje volgens econoom Gary Shilling nog lang niet uitgezongen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 12 oktober 2015

Rijke Chinezen overspoelen Amerikaanse huizenmarkt

De Amerikaanse huizenmarkt wordt overspoeld door vermogende Chinezen die hun overschot aan dollars willen omzetten in tastbare waarde, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van RealtyTrac. Het onderzoeksbureau analyseerde 10 miljoen vastgoedtransacties uit 2014 en 2015 en kwam tot de conclusie dat het steeds vaker Chinezen zijn die vastgoed kopen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 12 oktober 2015

Draghi: “Stimuleringsprogramma werkt beter dan verwacht”

Volgens Mario Draghi werkt het stimuleringsprogramma van de ECB beter dan verwacht. Hij noemde de lagere kosten om geld te lenen, de toename van de hoeveelheid kredieten en de betere toegang tot leningen voor het midden- en kleinbedrijf als positieve effecten van het stimuleringsprogramma.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 oktober 2015

Euro op weg naar uitgang, wat ging er mis ?

In Europa is de stelregel reeds sinds het ontstaan: “samen sterk”.  Dit leek in eerste instantie inderdaad een goed idee en gaandeweg was een verdere integratie telkens een sprong vooruit. Tot het moment dat men een eenheidsmunt uitbracht zonder de politieke en fiscale kant zijde ervan in orde te brengen. De euro leek de eerste 10 jaar alvast een succes, tot het moment dat deze onder druk kwam te staan en hier duidelijk niet tegen opgewassen is. Wat ging er mis vragen velen zich dan ook af?

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 12 oktober 2015

Fed: renteverhoging dit jaar geen belofte

De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, verwacht nog altijd dit jaar de rente te verhogen. Maar een belofte is dat niet, zei vicevoorzitter Stanley Fischer zondag in de marge van de vergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in de Peruaanse hoofdstad Lima.

Fischer zei dat de Fed zal blijven kijken naar de ontwikkelingen van de Amerikaanse economie en de wereldeconomie. Die kunnen de centrale bank aanleiding geven langer te wachten. Zo bleek onlangs bleek dat de banengroei in de Verenigde Staten is teruggevallen tot een teleurstellend niveau.