Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 10411 tot 10415
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

'Een derde van Nederlanders stevent af op tekort bij pensioen'

Een derde van de Nederlanders gaat minder pensioen ontvangen dan ze denken nodig te hebben. Toch doen mensen hier weinig aan.

Door psychologische drempels, een gebrek aan overzicht voor mogelijke oplossingen en de complexe materie komen mensen niet in actie. Dit blijkt dinsdag uit onderzoek van de Universiteit Leiden in opdracht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Onder andere gescheiden mensen, zzp’ers, woningbezitters waarvan het huis onder water staat en mensen tussen de 35 en 40 jaar hebben extra risico op een pensioentekort.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

Als twee honden vechten om een been…

Gisteren berichtte ik over de geopolitieke spanningen in Oost-Europa. Met Nord Stream 2 verliezen landen als Polen en Slovakije een belangrijke bron van staatsinkomsten.

Ook Tsjechië, een derde lid van de zogenaamde Visegradgroep, schaart zich achter het voornemen van het Oost-Europese blok om druk uit te oefenen op Brussel om het Nord Stream 2 Project stil te leggen. Of op z’n minst te onderhandelen.

Nochtans speelt het vierde lid van de Visegardgroep nu cavalier seul: Hongarije.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

Hoe vijftien banken een markt van $14 biljoen domineren

Vijftien grote banken domineren de markt voor credit default swaps waar in totaal $14 biljoen in omgaat. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden spelen deze financiële instellingen niet alleen de rol van deelnemer, maar ook die van scheidsrechter. Hoe gaat dat precies in zijn werk?

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

Samsung versterkt aanvoerketen en koopt koperconcentraat van Avino Silver

Kleine zilverproducent Avino Silver & Gold Mines heeft een overeenkomst afgesloten met elektronicagigant Samsung voor de verkoop van een deel van zijn koper concentraat aan het conglomeraat. De eerste levering heeft inmiddels plaatsgevonden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

Chinese premier vindt groei van 6,5 procent voldoende

De Chinese premier Xi Jinping denkt dat een jaarlijks groeicijfer van 6,5 procent voldoende voor China is om de welvaartdoelen tussen 2016 en 2020 te halen

De Chinese overheid is bezig de nieuwste vijfjaarplannen te presenteren. Ondertussen koelt de economische groei in het land af en maakt men zich zorgen of doelstellingen wel worden gehaald.

Xi deelt die zorgen niet. Tegen het einde van deze eeuw moet de omvang van de economie per hoofd van de bevolking zijn verdubbeld ten opzichte van 2010 en een groei van 6,5 procent moet hiervoor voldoende zijn.