Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 10416 tot 10420
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 november 2015

'Nederlandse hypotheken staan er in buitenland nog slecht op'

De Nederlandse hypotheken trekken in het buitenland nog veel negatieve aandacht. Er zijn eigenschappen die in andere eurolanden worden gezien als een groot risico.

Dat zegt Jan Sijbrand maandag, directeur toezicht bij de Nederlandsche Bank (DNB).

"Aan de hypotheekportefeuille willen we speciaal aandacht geven in Europa, ook omdat er internationaal veel negatieve aandacht voor is. Er zijn veel aparte trekjes", zegt Sijbrand.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 16 november 2015

Poetin: 'ISIS krijgt financiering uit 40 landen'

De Russische president Poetin heeft tijdens het G20 topoverleg in Turkije gezegd dat de terreurdaden van ISIS gefinancierd worden door bedrijven uit in totaal 40 verschillende landen, waaronder een aantal landen die lid zijn van de G20. Rusland toonde op de G20 top satellietbeelden en luchtfoto’s, waarop de omvang van de oliehandel van ISIS te zien zou zijn.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 16 november 2015

Stijging S&P 500 gedragen door handvol bedrijven

De stijging van de Amerikaanse aandelenmarkt wordt gedragen door slechts een handvol bedrijven, zo merkt David Kostin van Goldman Sachs op. De huidige situatie is vergelijkbaar met de technologiebubbel van eind van de jaren negentig, toen een klein aantal populaire aandelen de index naar een recordniveau deed stijgen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 16 november 2015

Silver Wheaton koopt Zilver Glencore

Silver Wheaton heeft deal gesloten met Glencore. Het bedrijf betaalt $900 miljoen en krijgt zilver voor 20% van...

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 16 november 2015

Europa is er voor de bedrijven, niet voor de burger

In plaats van de sector op het matje te roepen en te eisen dat ze aan de normen moet voldoen, heeft de Europese politiek nagenoeg unaniem de sector in bescherming genomen. In plaats van naleving van bestaande regels af te dwingen heeft de Europese politiek de regels versoepeld.