Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 10416 tot 10420
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 14 oktober 2015

Leden Federal Reserve zien verhoging dit jaar toch niet zitten

Het is me een heus welles-nietes verhaal aan het worden. Eerder hoorden we van verschillende leden van de Federal Reserve dat de ‘rate hike’ dit jaar zeker en vast doorgevoerd ging worden. Zelfs Fed-voorzitter Janet Yellen was ervan overtuigd dat dit ging lukken tegen eind 2015. Maar het lijkt erop dat die wind nu 180 graden aan het draaien is.

2015 is bijna om… en dus ook de tijd voor de Federal Reserve om te rente na zoveel jaren opnieuw te verhogen dit jaar. Uit vorige berichten bleek dat deze ‘rate hike’ er dit jaar zeker ging komen omwille van meevallende macro-economische cijfers.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 14 oktober 2015

‘Rabobank staat voor grote saneringsoperatie, mogelijk duizenden banen weg’

Topman Wiebe Draijer van Rabobank broedt op een nieuwe strategie voor de komende jaren. Een forse omwenteling komt eraan.

In december presenteert Rabobank zijn nieuwe strategie voor de komende jaren. Om die te bepalen is onder meer adviesbureau McKinsey ingehuurd. En de eerste contouren van het nieuwe masterplan komen al naar buiten: Het Financieele Dagblad schetst woensdag waar Rabobank naartoe wil, zich baserend op bronnen binnen de bank en een conceptversie van het document ‘Op weg naar Strategisch Kader 2016-2020′.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: woensdag 14 oktober 2015

CBS misleidt de Nederlandse bevolking

Sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is begonnen met het geven van ‘meer duiding‘ bij hun berichtgeving lijkt ze steeds meer op een politieke partij. Ruim een jaar geleden maakte directeur-generaal Tjark Tjin-A-Tsoi bekent dat het CBS de eigen informatie beter gaat duiden om te voorkomen dat de cijfers worden verdraaid.

“We moeten in ieder geval proberen te voorkomen dat mensen gaan cherrypicken uit onze data om hun eigen gelijk te bevestigen”, zegt hij. “Wij moeten ervoor zorgen dat het niet zo ontzettend gemakkelijk meer is om te liegen met onze cijfers.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 oktober 2015

Biedt goud bescherming bij een berenmarkt in aandelen?

Waar moet je als belegger naar vluchten als er een nieuwe berenmarkt in aandelen komt? Goud wordt dikwijls aanzien als een alternatief wanneer de aandelenkoersen dalen. Maar klopt dit wel? Hoe presteert goud wanneer aandelen in een berenmarkt zitten?

Merk Investments zocht het voor u uit.

Allereerst zegt Merk Investments dat u als belegger uw voorzorgen moet nemen vóór er een nieuwe berenmarkt in aandelen komt (een daling van de indices van minstens 20%). Het is nu een goed moment aangezien het sentiment op de aandelenbeurs keert van half vol naar half leeg. Dit betekent dat beleggers verkopen bij een rally in plaats van bijkopen bij een dip.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 oktober 2015

Goldman Sachs: Dit is de 3e golf van de Financiële Crisis

Kent u nog de financiële crisis van 2008? Volgens Goldman Sachs is hij helemaal terug. Na de huizencrisis in de Verenigde Staten en de Europese crisis is het nu tijd voor de 3e golf van de financiële crisis.

Een team van analisten bij Goldman Sachs ziet verbanden tussen de vastgoedcrisis in de Verenigde Staten, de Europese crisis van overheidsschulden en de crisis in de groeilanden van de laatste maanden. Dit is allemaal onderdeel van de schulden supercyclus van de laatste decennia die nu op zijn einde loopt.