EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
36
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
29
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
19
kliks
Bron: bitcoinweb.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10426 tot 10430 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 29 februari 2016

Inflatie beneden alle peil!

De Europese inflatie is weer onder nul gezakt. In februari werd geld weer meer waard want we kregen een negatieve inflatie van minus 0,2%. Dat is sinds september geleden. Het lijkt erop dat de doelstelling van de ECB van ‘bijna maar net geen 2%’ voorlopig een zeer moeilijk te realiseren droom blijft. Draghi zal nog met veel meer uit de kast moeten komen als hij via monetair beleid de geldontwaarding een effectieve duw in de rug wil geven. De vraag is nog maar zeer of dit wel voldoende effectief is om te verantwoorden. De Duitse centraal bankiers zijn alleszins niet overtuigd van het enorme expansieve beleid van de Europese Centrale Bank. Op dit moment staat de rente al historisch laag en wordt er voor maar liefst 60 miljard euro per maand aan staatspapier opgekocht. Het effect is gering! De Duitse minister Wolfgang Schäuble uitte vandaag nog duidelijke kritiek tegen extra stimulusmaatregelen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 29 februari 2016

India introduceert nieuwe belasting op goud

De Indiase regering heeft opnieuw een belasting op gouden sieraden ingevoerd. Bovenop de importheffing van 10% die juweliers moeten betalen om goud te importeren moeten zij vanaf nu ook 1% extra belasting in rekening brengen bij de verkoop van sieraden.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: maandag 29 februari 2016

Deflatie in Eurozone, ondanks stimulering ECB

Ondanks het stimuleringsprogramma van de ECB slaagt de centrale bank er niet in de inflatie naar de gewenste 2% te brengen. Sterker nog, in februari zakten de prijzen in de Eurozone met 0,2% op jaarbasis. Deflatie dus, terwijl de centrale bank nu al een jaar lang €60 miljard per maand in de markt pompt door middel van het opkopen van staatsobligaties.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 29 februari 2016

Een tekort aan cash geld

De run op cash geld is in volle gang. Er duiken stilaan berichten op dat er tekorten ontstaan in de grotere biljetten papiergeld.

De run op cash geld is in volle gang. Er duiken stilaan berichten op dat er tekorten ontstaan in de grotere biljetten papiergeld.

Biljetjes van 500 euro worden zo eigenlijk uit circulatie gehaald en verdwijnen in bankkluizen en matrassen.

Of zoals Willy Naessens het vorige week al uitlegde in The sky is the limit: “Je steekt het nog beter in een put. Ik heb dat vroeger gedaan: eerst in zilverpapier, een plastic zak en dan nog een plastic zak rond zodat het niet nat wordt.”

Je kan ermee lachen maar de Willy zijn gezond boerenverstand heeft hem één van de rijkste mensen van België gemaakt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 29 februari 2016

Column Kees de Kort | Sukkelen richting zombie-economie

De G20 werpt zijn schaduw vooruit en naar aanleiding daarvan is een aantal grote organisaties met zijn verwachtingen gekomen, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

De G20 werpt zijn schaduw vooruit en naar aanleiding daarvan is een aantal grote organisaties met zijn verwachtingen gekomen, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble waarschuwt dat we waarschijnlijk nog veel meer in de problemen zitten dan acht jaar geleden. Wat nu te doen? Rente omlaag, fiscaal stimuleren of hervormingen? "Dat is het verhaal van Schäuble: die zegt dat we gewoon moeten hervormen, want zolang we niet onze eigen economie aanpakken en onze ondernemers stimuleren om weer te gaan ondernemen, moeten we niet denken aan economisch herstel."

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs