EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10426 tot 10430
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

Daimler heeft geen last van Volkswagen, laat staan van China

Wie nu rept van de Duitse automobielindustrie denkt bijna vanzelfsprekend aan Volkswagen en zijn sjoemelsoftware. Dat heeft een smet geworpen op de parel van de Duitse maakindustrie en het toonbeeld van de Duitse exportkracht. Die zou vast te lijden krijgen van het gesjoemel bij Volkswagen en Audi. Maar dat valt best mee!

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

Dit is het perfecte salaris dat je gelukkig maakt

Wist je dat meer geld je op een gegeven moment niet extra gelukkig maakt? Vorige jaar ontving Angus Deaton – econoom aan de Universiteit van Princeton – de Nobelprijs voor zijn onderzoek naar armoede en ontwikkeling. Een deel van zijn onderzoek gaat over het perfecte salaris dat nodig is om gelukkig te zijn.

Angus Deaton deed onderzoek naar de levenskwaliteit van de laatste 100 jaar. Hoe evolueerde de levenskwaliteit na de globalisering, technologische revolutie en de opmars van de groeilanden. In dit onderzoek ging Deaton ook dieper in op de relatie tussen mens, geld en salarissen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

Britse pond veert op, maar hoelang duurt de rebound?

Vorige week daalde de pond tegenover de dollar naar een nieuw dieptepunt sinds juni 2010. Ook ten opzichte van de euro daalde de waarde van Britse munt. De wisselkoers stond sinds februari vorig jaar niet meer zo laag. Deze week begint de pond echter aan een voorzichtig herstel. De vraag is of deze rebound het begin is van een structurele opmars…

Er zijn drie redenen waarom de pond in 2015 zo ver is teruggevallen. Ten eerste heerst er toenemende angst onder beleggers dat het Verenigd Koninkrijk komend jaar uit de EU zal stappen. Daarnaast ondervindt de koers van de munt hinder van een zwakkere mondiale groei.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

Man wil geld van rekening halen, bankdirecteur belt politie

Dat banken moeilijk doen als je grote sommen geld van je rekening wil halen dat is bekend. Maar met een beetje pech wordt je er zelfs voor gearresteerd!

Dat banken moeilijk doen als je grote sommen geld van je rekening wil halen dat is bekend. Maar met een beetje pech wordt je er zelfs voor gearresteerd!

Banken zien niet graag dat je je geld van je rekening haalt. Ons ‘modern’ financieel systeem is zo georganiseerd dat maar een fractie van het spaargeld effectief in het bezit is van de bank. De rest is uitgeleend.

Cash geld is ook al zeldzaam, slechts een 10% van al het geld bestaat in de vorm van munten en bankbiljetten. De overige 90% bestaat enkel als een nummertje in een computerdatabase.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 11 januari 2016

ICBC neemt enorme goudkluis Londen in gebruik

ICBC, de grootste bank van China, gaat in Londen een goudkluis met een capaciteit van 1.500 ton huren. Dat schrijft Reuters op basis van vier verschillende bronnen in de goudmarkt. De Chinese bank wil een grotere rol spelen in de goudmarkt van Londen, waar goudbanken als JP Morgan, HSBC, Bank of Nova Scotia, Barclays en UBS dagelijks voor miljoenen aan goudtransacties uitvoeren voor hun klanten

Lees verder op Goudstandaard

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs