Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 10431 tot 10435
Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 9 oktober 2015

India importeerde in september 67 ton goud

India heeft in september de helft minder goud geïmporteerd dan een maand eerder, zo schrijft Bloomberg op basis van twee bronnen binnen het Indiase ministerie van Financiën die niet bij naam genoemd willen worden. De import kwam de afgelopen maand uit op 67 ton goud, tegenover een volume van 141 ton in de maand augustus.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 9 oktober 2015

Navo bereid troepen in te zetten tegen Rusland

'Voorspelbaar genoeg is de militaire escalatie in Syrie is in vollle gang,' aldus de Franse krant Les Echos. 'De incidenten tussen Russische en Turkse gevechtsvliegtuigen hebben zich de voorbije dagen aan de Turks-Syrische grens dan ook vermenigvuldigd. De Navo heeft de Turken ondertussen gerustgesteld door hen te verzekeren dat ze vanwege de verdragsorganisatie over een ‘totale veiligheidsgarantie’ beschikken.

De Navo zegt bereid zijn grondtroepen naar Turkije te sturen. Om tegen de Russen te vechten dus...

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 9 oktober 2015

Juncker: Europa moet relatie met Rusland verbeteren

Europa moet haar relatie met Rusland verbeteren en zou zich niet moeten laten leiden door Washington. Dat zei Jean-Claude Juncker donderdag tijdens een bijeenkomst in de Duitse stad Passau.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 9 oktober 2015

'Nederlandse infrastructuur behoort tot beste ter wereld'

De Nederlandse heeft één van de beste infrastructuren van de wereld. Alleen Hongkong en Singapore scoren beter.

Dat blijkt uit het recent verschenen rapport van het World Economic Forum (WEF) over de concurrentiepositie van 140 verschillende economieën.

Nederland is ten opzichte van een jaar geleden een plaats gestegen ten koste van de Verenigde Arabische Emiraten. Vorig jaar was dat nog precies andersom.

Voor de lijst is de infrastructuur van 140 landen met elkaar vergeleken. Daarbij is gekeken naar de kwaliteit van het spoornetwerk en van de wegen en naar de elektriciteitsvoorziening.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 9 oktober 2015

China lanceert alternatief betaalsysteem

Afgelopen donderdag werd in Shanghai de eerste fase van het Cross-border Interbank Payment System (CIPS) gelanceerd, een nieuw systeem voor internationaal betalingsverkeer. Daarmee heeft China een alternatief gereed voor het ‘Westerse’ SWIFT betaalsysteem, dat door meer dan tienduizend banken en door organisaties in meer dan 200 verschillende landen gebruikt wordt.