EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10431 tot 10435 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 18 februari 2016

ABN Amro voorspelt 44 procent hogere goudprijs

ABN Amro heeft officieel haar verwachtingen bijgesteld voor de goudprijs en dat geeft een belangrijke verschuiving aan in eerdere voorspellingen. In haar vooruitzichten voor 2016, gepubliceerd in december, zei de bank te verwachten dat de goudprijs zal dalen tot $900 per ounce.

Nu, minder dan 3 maanden later, verwacht de bank dat goud tegen het einde van het jaar de $1300 dollar per ounce aan zal doen. Die verwachting komt overeen met een stijging in goudprijs van 44,44 procent ten opzichte van de vorige voorspelling in december.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 18 februari 2016

Meer en meer economen waarschuwen voor onstabiele fundamenten wereldeconomie

Het huidige financiële systeem is niet sterk genoeg om een nieuwe crisis aan te kunnen. Het hangt namelijk teveel af van het geld van de centrale banken. Centrale banken welke zelf niet meer weten van welk hout pijlen maken al lijkt men het gouden kalf (weer eens) gevonden te hebben.

De ongerustheid op de aandelenmarkten neemt de laatste tijd sterk toe waardoor de vrees voor een nieuwe financiële crisis een realiteit lijkt te worden voor de beleggers. De financiële wereld en in navolging de alledaagse wereld lijkt de vorige echter nog niet verteerd te hebben. In tegenstelling wat men in officiële rapporten graag probeert te verkondigen is er wel degelijk een structureel probleem aanwezig.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 18 februari 2016

Leidt de renteverhoging van de Fed tot een crisis?

Afgelopen december kregen we voor het eerst sinds lange tijd te maken met een renteverhoging in Amerika. Sinds het jaar 2009 was het al niet meer voorgekomen dat de Amerikaanse centrale bank haar belangrijke rentestand optrok. Maar, we kunnen wel zeggen dat die renteverhoging van de Fed voor flink wat beweging heeft gezorgd op de aandelenmarkten.

Toevallig of niet, sinds die renteverhoging zijn de beurzen in een dalende trend terecht gekomen en het is nog maar de vraag of we hier binnenkort weten uit te komen. Bank of America Merrill Lynch deed een onderzoek naar het verband tussen het ontstaan van een crisis en de renteverhogingen van de Fed.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 18 februari 2016

Zoon van Buffett beschrijft hoe het was om op te groeien met een miljardair als vader

Wanneer de mensen er achter komen dat Peter Buffett de zoon is van Warren Buffett zijn ze gechoqueerd. Hoe kan het zijn dat hij zo “normaal” er uit ziet terwijl zijn vader miljardair is. Dat komt omdat Warren Buffett nooit met zijn welvaart te koop heeft gelopen en nog steeds niet doet. Zijn kinderen wisten lange tijd zelfs niet wat hun vader deed.

Warren Buffett heeft 3 kinderen. Tijdens school vulden ze altijd in dat hun vader “Security Analist” was. Maar ze gingen er dan vanuit dat Warren Buffett alarmsystemen controleerde. Warren Buffett heeft zijn financieel succes nooit mee naar huis genomen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 17 februari 2016

Deze grafiek verklaart de daling van de olieprijs

Er zijn heel wat beleggers die zich op dit moment afvragen hoe het zo ver heeft kunnen komen dat de olieprijs het afgelopen jaar zoveel terrein heeft moeten inleveren. Volgens heel wat economen was de daling van de olieprijs onvermijdelijk in verband met het overaanbod dat er op de oliemarkt te vinden is.

Maar, we mogen wel zeggen dat er maar weinig economen te vinden waren die aan het begin van 2015 konden voorspellen dat de olieprijs met zoveel procent zou gaan dalen. Macro-econoom Ian Shepherdson, van Panthon, verklaart door middel van een grafiek hoe het komt dat de olieprijs zo hard in waarde is gedaald.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de Amerikaanse olieproductie de afgelopen drie jaar flink is toegenomen. Volgens Shepherdson is dat een van de belangrijkste redenen dat de olieprijs de afgelopen jaren zoveel waarde heeft moeten inleveren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs