Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 10431 tot 10435
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

Standard Chartered schrapt duizenden banen

De Britse bank Standard Chartered zet zwaar het mes in zijn personeelsbestand. Het financiële concern wil tot eind 2018 15.000 banen schrappen op een totaal van circa 86.000, zo bleek dinsdag.

StanChart voert de ontslagronde uit als onderdeel van een enorm kostenbesparingsprogramma. Tegelijkertijd gaat het op de financiële markten, door nieuwe aandelen uit te geven, omgerekend ruim 4,6 miljard euro ophalen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

Ron Paul: “Federal Reserve heeft de controle verloren”

Simon Black van Sovereign Man sprak onlangs met oud-congreslid Ron Paul over de onmacht van centrale banken en het vastlopen van een geldsysteem dat gebaseerd is op steeds meer schulden. In het gesprek van ruim een kwartier legt Ron Paul uit dat het geldsysteem compleet ontspoord is nadat in 1971 de koppeling tussen de dollar en goud werd losgelaten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

Jobmotor slaat aan: 10.000 nieuwe banen

Na vier moeilijke jaren slaat de private jobmotor in ons land opnieuw aan. In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in de privésector 10.000 banen bijgekomen, leren cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) waarover de krant De Tijd vandaag schrijft. Het is van begin 2011 geleden dat onze bedrijven nog zo veel jobs hebben gecreëerd.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

Bitcoin koers passeert de 300 euro grens. Is het tij gekeerd?

Vandaag ging de Bitcoin-koers door de 300 euro grens heen, hiermee werd het tot nu toe hoogste prijs nivo bereikt van 2015. Het is waarschijnlijk toeval maar na de tegenlicht-special "Het Bitcoin evangelie" van zondagavond leek de koers een eindspurt te maken en brak deze door de 300 euro. Koersstijgingen zijn altijd lastig te voorspellen en uit te leggen. Toch kan ik het niet laten om een poging wagen om te kijken waar de recente rally vandaan komt en of de top onderhand bereikt is?

Bron: GoudPortal.nl
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Opmerkelijk: 'Dit Europese land ving de minste klappen sinds de financiële crisis'

Een republiek omringd met landen die de euro als valuta voeren, maar zelf stug blijven volharden in hun eigen valuta. We hebben het hier niet over de Zwitsers, maar over...

[...]