EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
28
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10431 tot 10435
Geplaatst op: zondag 27 december 2015

China zal extra stimuleren in 2016

Begin deze week kwamen topeconomen van de Chinese regering bijeen om de toekomst van de economie van dit grote land te bekijken (traditionele eindejaarsbijeenkomst). Hun bevindingen werden bericht door het staatspersbureau Xinhua.

De president Xi Jinping uitte eerder al zijn zorgen over de economische groei. Dit jaar wordt een verhoging van het BBP met 7% voorspeld door officiële bronnen maar het is lang niet zeker of dit realistisch is. De komende jaren (tot 2020) wordt dan weer de doelstelling van minstens 6,5% naar voor geschoven.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 27 december 2015

We krijgen eerst deflatie en dan (hyper)inflatie

Deflatie is de laatste jaren aan de winnende hand en dat is een probleem voor sommige (vooral overheden en centrale banken). De laatste 30 jaar daalde de langetermijnrentevoet op Amerikaanse obligaties van 9 % naar 3 %, inflatie daalde in die periode van 6 % naar 0 %. Er is dus een sterke lange termijn correlatie tussen rentevoeten en inflatie. Met deflatie aan de winnende hand zullen de rentevoeten nog lang extreem laag kunnen blijven, maar daarna ….

Chris Martenson van PeakProsperity voorspelt dat deflatie alle centraal geplande, gemanipuleerde acties van de laatste 6 jaar zal vernietigen. Volgens Martenson komt er een nieuwe golf van deflatie op ons af. De crash van de grondstoffen is daar een duidelijk teken van.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 27 december 2015

'Vertrouwen in pensioen- en zorgstelsel weg'

Het vertrouwen in het pensioen- en zorgstelsel in Nederland heeft bij senioren een flinke knauw opgelopen. Dat meldt ouderenbond ANBO donderdag na een peiling onder 1200 ouderen.

Het vertrouwen in het pensioen- en zorgstelsel in Nederland heeft bij senioren een flinke knauw opgelopen. Dat meldt ouderenbond ANBO donderdag na een peiling onder 1200 ouderen.

Ruim 70 procent van de ondervraagden adviseert jongeren om te sparen voor zorg. Ook zegt ruim 40 procent dat jongeren zelf pensioen moeten opbouwen en niet via de werkgever of het pensioenfonds.

''De ondervraagden zijn zich bewust van het feit dat ze meer en meer zelf moeten regelen. Ze lijken hiermee jongeren te willen adviseren: 'neem het heft in eigen hand'. Maar dat neemt niet weg dat solidariteit extreem belangrijk is, zeker in het zorg- en pensioenstelsel'', zegt directeur-bestuurder Liane den Haan.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 27 december 2015

Overheidstekort is verder afgenomen

Het overheidstekort van Nederland is in het derde kwartaal verder afgenomen, terwijl de economie licht groeide.

Het overheidstekort van Nederland is in het derde kwartaal verder afgenomen, terwijl de economie licht groeide.

Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

Het gat op de overheidsbegroting slonk vorig kwartaal tot 1,7 procent van het bruto binnenlands product (bbp), tegen 1,9 procent in het tweede kwartaal.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 27 december 2015

"Dijsselbloem wilde van Varoufakis af"

De Nederlandse Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijjselbloem heeft in het voorjaar persoonlijk aangedrongen op het vertrek van de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis. Dat deed hij bij de Griekse premier Tsipras, vertelde Dijsselbloem aan het Nederlandse actualiteitsprogramma Nieuwsuur voor een reconstructie die maandag wordt uitgezonden.

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs