Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 10436 tot 10440
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

ECB voert omvangrijk opkoopprogramma helemaal uit

De Europese Centrale Bank (ECB) wil het omvangrijke opkoopprogramma waarmee de toezichthouder in maart begon, helemaal uitvoeren tot en met september 2016 en indien nodig ook daarna.

Dat maakt de ECB donderdag bekend. Ook zal de centrale bank opkopen naar voren halen tussen september en november vanwege de doorgaans rustige wintermaanden op de financiële markten.

Zo is de ECB in staat om aan het eind van het programma op het maandelijkse gemiddelde van 60 miljard euro uit te komen. In de zomer voerde de centrale bank een soortgelijke operatie uit. 

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

Column Kees de Kort | Klaasjes slechte nieuws voor überhopers

Klaas Knot van DNB heeft gisteren nog maar eens benadrukt dat Nederland zich niet kan onttrekken aan de mondiale ontwikkelingen, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Global financial stability: áls mensen al dachten dat het niet voor Nederland geldt, heeft Klaasje ze wel uit de droom geholpen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

'Cijfers Chinese economie mooier voorgesteld'

De cijfers over de Chinese economie kloppen niet. De veronderstelde 7 procent groei voor dit jaar is in werkelijkheid lager.

Dat zou blijken uit een rapport van het Amerikaanse onderzoeksbureau Conference Board, meldt radiozender BNR.

De radiozender interviewde Bart van Ark, hoofdeconoom van het instituut, dat later op donderdag wordt uitgezonden. "We hebben al jaren kritiek op de cijfers, met name die van 2010, toen de economie sterk gestimuleerd werd voor een aantal jaren", zegt Van Ark.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

Achter de schermen heerst een crisis erger dan 2008

Grootste operatie uit de geschiedenis; Banksysteem is gebroken; 6x groter dan tijdens paniek na val Lehman Brothers

Er is iets groots gebeurd achter de schermen van de financiële markten waardoor de Federal Reserve massaal heeft moeten optreden. Uiteraard zullen ze zelf deze crisis niet publiek maken, maar de grafieken op hun website bewijzen het wel. Er heerst een crisis die erger is dan de systeemcrash van 2008.

Om aan te tonen hoe ernstig het probleem is, moet u eerst even weten hoe de Federal Reserve precies werkt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

Europa heeft het zwaar, dus pleiten Merkel en Hollande voor meer eenwording

Om de uitdagingen van deze tijd aan te kunnen is eenheid en meer Europa nodig. Dat was woensdag de boodschap van de Franse president François Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel tijdens een gezamenlijk bezoek aan het Europees Parlement in Straatsburg.

Beide leiders riepen op tot eendracht bij de aanpak van de migratieproblematiek, maar ook bij de versterking van de eurozone, het conflict in Oekraïne en de strijd tegen terrorisme.