Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 10436 tot 10440
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 november 2015

'Chinese bevolking halveert tegen het einde van de eeuw'

China kondigde vorige week aan dat het een einde maakt aan de éénkindpolitiek die sinds 1979 in het land van kracht was. Of dat voldoende zal zijn om de demografische onheilspiramide van het land om te keren blijft maar al te zeer de vraag.

Volgens een analyse van het Oostenrijkse onderzoekscentrum IIASA zal tegen het huidige ritme de Chinese bevolking tegen het einde van de eenentwintigste eeuw met de helft zijn gekrompen in vergelijking met het jaar 2000. Er zouden dan nog 700 miljoen Chinezen overblijven, die 5% van de wereldbevolking zouden uitmaken, tegen 20% vandaag.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Zweeds minister Buitenlandse Zaken: 'Ons systeem dreigt in te storten'

Margot Wallström, de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, heeft in een interview met de krant Dagens Nyheter gezegd dat haar land verplicht wordt een harder standpunt in te nemen inzake de vluchtelingenopvang, omdat het sociaal systeem op langere termijn de druk niet zal aankunnen. Wallström was zeer scherp voor een aantal andere EU-landen, die volgens haar onvoldoende doen om de druk op Zweden te verlichten.

Wallström, die gedurende zes jaar (2004 - 2010) vice-voorzitter van de Europese Commissie was, zei dat het land in de toekomst onmogelijk jaarlijks 140,000 à 190.000 asielzoekers zal kunnen opvangen (het aantal dat in 2015 wordt verwacht), indien andere landen niet bereid zijn hun deel van het werk te doen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Een blik in deze geheime markt van $14 biljoen die een paar banken domineren

15 van de grootste spelers in de markt voor kredietverzekeringen zijn naast speler ook scheidsrechter in deze markt. De markt voor kredietverzekeringen is $14 biljoen groot maar niemand lijkt er een probleem mee te hebben dan banken als JPMorgan Chase en Goldman Sachs mogen beslissen over leven of dood.

Een land dat zijn obligaties niet meer kan terugbetalen, een bedrijf dat zijn rekeningen niet meer kan betalen,… iedereen kan zich indekken tegenover een faling in de vorm van credit-default swaps of CDS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 november 2015

De macht van diesel: Niet marketing, maar overheid.

In het begin van de jaren 1990 was minder dan een op drie wagens in België een diesel. Vandaag is dit aandeel opgelopen tot meer dan zestig procent. The Financial Times kijkt verbaasd naar de rol van de Belgische overheid in dit dossier.

“De macht van dieselwagens in België kwam er niet zozeer door hippe marketing of nieuwe technologie, maar wel door het beleid van de overheid”, aldus FT.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Hoezo het gaat goed met Griekse banken!

Terwijl rond deze tijd een nieuw reddingspakket naar Griekenland wordt gestuurd, komt de Europese Centrale Bank met haar analyse van de Griekse banken.

De kredietinstellingen blijken voor meer dan 14 miljard euro ondergekapitaliseerd te zijn. Is dit nu slecht nieuws, of valt dit allemaal nog mee?

De oligopolie van banken maakt de berekening van de ECB vrij eenvoudig. De vier belangrijkste spelers in Griekenland zijn goed voor zo’n 90% van de totale bankensector.