Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 10441 tot 10445
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Hoezo het gaat goed met Griekse banken!

Terwijl rond deze tijd een nieuw reddingspakket naar Griekenland wordt gestuurd, komt de Europese Centrale Bank met haar analyse van de Griekse banken.

De kredietinstellingen blijken voor meer dan 14 miljard euro ondergekapitaliseerd te zijn. Is dit nu slecht nieuws, of valt dit allemaal nog mee?

De oligopolie van banken maakt de berekening van de ECB vrij eenvoudig. De vier belangrijkste spelers in Griekenland zijn goed voor zo’n 90% van de totale bankensector.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 november 2015

6 financiële doelstellingen die u moet realiseren voor u 40 wordt

Iedere leeftijd heeft zijn voor- en nadelen. Maar het loont de moeite om voor uw 40e levensjaar toch enkele financiële doelstellingen te bereiken. WiseBread stelde een lijst op met 6 doelstellingen die iedereen voor zijn 40e moet realiseren om een financieel aangenaam leven te leiden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Zwitsers halen massaal geld van de bankrekening vanwege dreigende negatieve rentes

Zwitserse bedrijven en particulieren zijn verontrust over de negatieve rentes en de ruime geldpolitiek van de SNB, de Zwitserse centrale bank. Meer en meer nemen zij het geld op van hun rekeningen en slaan ze de biljetten elders op, zo schrijft de Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Uit data van Credit Suisse blijkt dat het aantal CHF 1.000-biljetten in omloop in augustus zo’n 10% hoger lag dan een jaar eerder. En sinds 2008 is het aantal duizend-biljetten zelfs bijna verdubbeld, van 22 miljoen naar 42,7 miljoen stuks. Zowel de crisis als de lage rentes leidden tot deze explosieve vraag naar contant geld.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 november 2015

'Europa heimelijk blij met de overwinning van de autocraat Erdoğan '

'Europa is heimelijk opgelucht met de de verkiezingsoverwinning van Erdoğan's AKP in Turkije,' schrijft de Italiaanse krant Corriere della Sera:

‘De angststrategie van Erdoğan heeft in Turkije wonderwel gewerkt. (...) Tegelijkertijd heeft hij stelling ingenomen tegen de terreurbeweging Islamitische Staat en is hij scheidsrechter geworden in de onderhandelingen inzake het conflict in Syrië. Het land wordt nu een grootmacht waarmee best rekening wordt gehouden op het internationale toneel en de AKP won omdat ze weinig scrupules toonde om kiezers te intimideren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Kees de Kort over de zwakheden van ons financiële systeem

Voor Cafe Weltschmerz sprak Paul Buitink met BNR beurscommentator Kees de Kort over de zwakheden van het financiële systeem. Kees gaat in op de crisis van 2008 en vergelijkt de situatie met vandaag. Conclusie: de schuldenberg is verder gegroeid en de rente staat onhoudbaar laag. Als Kees minister van financiën was geweest, zat er maar 1 ding op: het publiek goed informeren en schulden wegstrepen. De belangrijke vraag: is er iets fundamenteels mis met het huidige systeem?