Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 10441 tot 10445
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

'Opmerkelijk veel woningen verkocht in derde kwartaal'

De woningmarkt trekt verder aan. Er zijn in het derde kwartaal fors meer huizen verkocht dan een jaar eerder.

Dat blijkt donderdag uit voorlopige gegevens van makelaarsorganisatie NVM.

Makelaars van NVM hebben 36.277 verkopen geregistreerd. Dat zijn er 27 procent meer dan een jaar geleden (28.564) en 2,3 procent minder dan in het voorgaande kwartaal (37.145).

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

Nederlandse exporteurs opgepast! Duitse uitvoer krijgt forse tik

De export van Duitsland is in augustus met 5,2 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat is de sterkste krimp sinds begin 2009.

Dat blijkt uit cijfers die het Duitse federale statistiekbureau donderdag bekendmaakte.

Economen rekenden in doorsnee op een daling van de uitvoer met slechts 0,9 procent. In juli exporteerde de grootste economie van Europa nog een bijgestelde 2,2 procent meer dan in juni.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

Beleggers zouden de markt moeten wantrouwen

Vandaag komt de Amerikaanse aluminiumgigant Alcoa met de cijfers over het derde kwartaal van dit jaar. Daarmee komt de regen van de bedrijfsresultaten officieel op gang. De verwachtingen zijn bepaald niet hooggespannen, maar eigenlijk zijn die dat zelden. Bedrijven hebben de tactische neiging om de verwachtingen stelselmatig omlaag te praten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

Deutsche Bank waarschuwt voor miljardenverlies

Deutsche Bank houdt voor het derde kwartaal van dit jaar rekening met een verlies van €6,2 miljard, het grootste verlies in tien jaar tijd. Een deel van het verlies is volgens de bank het resultaat van hogere kapitaaleisen. Ook heeft de grootste bank van Duitsland een bedrag van €1,2 miljard gereserveerd voor schadeclaims en boetes.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

De eerste barst in het plafond..? Deutsche Bank schrijft 5,6 miljard euro af

De Deutsche Bank gaat over het derde kwartaal 5,6 miljard euro afschrijven. Dat meldt de bank nabeurs in een persbericht. Volgens de bank is dat een gevolg van de de strengere regelgeving bij banken, de weinig rooskleurige vooruitzichten voor de verkoop van de Postbank en moet ook worden afgeschreven op bezittingen in Aziƫ. Vermoedelijk wordt de uitbetaling van dividend over het ganse jaar geschrapt. Het aandeel zakt nabeurs met ruim 7%.