Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 1046 tot 1050
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 14 juni 2017

ECB voegt Chinese yuan aan valutareserves toe

De ECB heeft dit jaar voor in totaal €500 miljoen aan Amerikaanse dollars omgewisseld voor Chinese yuan, zo maakte de centrale bank deze week bekend. Begin dit jaar nam de centrale bank al het besluit om een groter deel van haar reserves in de Chinese munt aan te houden. De Chinese munt wordt steeds meer gebruikt in het internationale handelsverkeer, wat betekent dat het ook voor Europese landen lucratief is om een groter deel van haar valutareserve in deze valuta aan te houden. 

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 13 juni 2017

Publieke goudreserves naar hoogste niveau sinds 1999

De goudvoorraden van centrale banken, publieke pensioenfondsen en zogeheten 'sovereign wealth funds' hebben sinds 1999 niet meer zoveel goud in hun portefeuille gehad als nu. Dat concludeert het OMFIF na onderzoek van 750 financiële instellingen die publieke middelen beheren. Vorig jaar voegden zij netto 377 ton goud aan hun reserves toe, waarmee hun totale positie in het edelmetaal op ongeveer 31.000 uitkomt.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 13 juni 2017

Aandelenportefeuille Zwitserse centrale bank naar $82 miljard

De Zwitserse centrale bank heeft inmiddels meer dan $82 miljard aan aandelen op haar balans staan. De centrale bank vindt haar eigen munt nog steeds te duur en laat daarom de spreekwoordelijke geldpers op volle kracht draaien. In het afgelopen financiële jaar pompte de Swiss National Bank (SNB) in totaal 67 miljard Zwitserse franken in de economie, geld waarmee ze in de rest van Europa en in de Verenigde Staten op grote schaal obligaties en aandelen opkoopt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 13 juni 2017

Goudkorting: Rechtstreeks goud kopen van de mijn

Door de extreem lage spaarrente en de relatief hoge waardering van aandelen en obligaties wordt goud kopen steeds aantrekkelijker. Het edelmetaal wordt gezien als veilige haven, juist nu centrale banken op grote schaal obligaties en aandelen opkopen om de economie te ondersteunen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 12 juni 2017

EU opent haar grenzen met Oekraïne

Sinds de nacht van zaterdag op zondag kunnen de 40 miljoen Oekraïners zonder visum naar de landen van de EU reizen. Volgens de grenswacht zouden zondag rond 15 uur lokale tijd al zo’n 1.100 Oekraïners de grens naar een EU-land zijn overgestoken.