Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 1046 tot 1050
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zondag 30 juli 2017

VS voert raketlancering uit boven Stille Oceaan

Het Amerikaanse leger heeft een raketlancering boven de Stille Oceaan uitgevoerd als reactie op de lancering van een intercontinentale raket door Noord-Korea twee dagen geleden. Een Amerikaans gevechtsvliegtuig schoot boven de oceaan een testraket af, die vervolgens met succes werd onderschept door een THAAD luchtafweerinstallatie in Alaska.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zondag 30 juli 2017

Sancties brengen Rusland dichter bij alternatief voor de dollar

De nieuwe sancties die de Amerikaanse regering wil opleggen aan Rusland zullen niet zonder gevolgen blijven, zo waarschuwt de Russische plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Ryabkov. In een interview met de Amerikaanse televisiezender ABC News zegt hij dat Rusland al lang genoeg heeft moeten incasseren en dat het tijd is om vergeldingsmaatregelen te nemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 30 juli 2017

Spanningen tussen V.S.A. en Rusland laaien weer op

De relatie tussen de Verenigde Staten van Amerika en Rusland wordt nogmaals op de proef gesteld. Deze keer ligt er een wetsvoorstel klaar voor Amerikaans president Donald Trump waarmee de V.S.A. sancties kan opleggen aan o.a. Rusland. Het voorstel werd goedgekeurd door het United States Congress, de definitieve beslissing ligt in de handen van Trump.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 30 juli 2017

Economie Verenigde Staten groeit flink in tweede kwartaal

De Amerikaanse economie is in het tweede kwartaal met 2,6 procent gegroeid in vergelijking met een jaar eerder.

Daarmee nam de groei flink toe ten opzichte van het eerste kwartaal toen de vooruitgang van 's werelds grootste economie 1,2 procent bedroeg.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: zondag 30 juli 2017

Don't get mad, get even

Misschien komt het doordat het bijna weekend is, maar macro-econoom Kees de Kort is zowaar positief over de Amerikaanse cijfers. Natuurlijk is het niet overal feest: zo heeft China bijvoorbeeld de verkoop van auto's gebruikt om Noord-Korea terug te pakken voor een diplomatieke ruzie.