Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 10456 tot 10460
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 november 2015

CEO Komatsu waarschuwt: “Mijnbouwsector tot 2018 in zwaar weer”

Tot aan 2018 zullen mijnbouwconcerns geen grote kapitaalinvesteringen doen. De dalende grondstofprijzen zijn hier debet aan. Dat is althans de mening van Tetsuji Ohashi, de CEO van Komatsu Ltd. Dit bedrijf is de op één na grootste leverancier van machines en apparatuur in de mijnbouwsector, na het Amerikaanse Caterpillar.

“We zullen zeker geen herstel zien in 2016. Voor 2017 verkeren we nog in grote onzekerheid, gezien het pessimistische sentiment in de mijnbouwsector. Het zal nog even duren voor we hierin verandering zullen zien,” zo vertelde Ohashi aan verslaggevers in Tokio tijdens een toelichting op de kwartaalcijfers.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 2 november 2015

IKEA-oprichter Ingvar Kamprad betaalt na 42 jaar weer belasting in Zweden

Ingvar Kamprad, ’s wereld rijkste Zweed met een vermogen van rond de 35 miljard euro, betaalde tot voor kort geen cent belasting. De IKEA-oprichter woonde namelijk jarenlang in het fiscaal veel vriendelijkere Zwitserland.

Maar afgelopen jaar heeft Kamprad zowaar belasting betaald in zijn moederland waar hij sinds 2014 weer woonachtig is, schrijft de NOS.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 november 2015

'Sterkste banengroei in industrie sinds 2011'

De Nederlandse industrie heeft een goede maand oktober achter de rug, met een toename van de bedrijvigheid en de sterkste stijging van de werkgelegenheid sinds mei 2011. 

Dat maakte de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) maandag bekend.

De Nevi-index die de bedrijvigheid weerspiegelt, steeg van 53,0 in september tot 53,7 vorige maand. Een stand boven 50 duidt op groei, daaronder op krimp.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Industrie China krimpt, meer stimulering in aantocht?

De wereld kijkt met argusogen naar China. Zet de groeivertraging door, ondanks een veelheid aan stimuleringsmaatregelen vanuit Peking? Het laatste cijfer uit het land van president Xi lijkt dat te bevestigen: het officiële PMI-cijfer voor oktober (49,8) duidt op verdere krimp van de Chinese industrie.

Activiteiten in China’s industriële sector zijn in oktober voor de derde achtereenvolgende maand verminderd. Dit versterkt de angst onder beleggers en economen dat de groei blijft dalen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 november 2015

'Bevolkingsgroei is fundament voor huizenmarkt'

De groei van de bevolking houdt in Nederland de vraag naar huizen en de prijzen daarvan op peil. Hetzelfde geldt voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Dat stelt kredietbeoordelaar Moody's in een maandag verschenen rapport over de huizenmarkt in een aantal Europese landen.