Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 10456 tot 10460
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

Beleggers zouden de markt moeten wantrouwen

Vandaag komt de Amerikaanse aluminiumgigant Alcoa met de cijfers over het derde kwartaal van dit jaar. Daarmee komt de regen van de bedrijfsresultaten officieel op gang. De verwachtingen zijn bepaald niet hooggespannen, maar eigenlijk zijn die dat zelden. Bedrijven hebben de tactische neiging om de verwachtingen stelselmatig omlaag te praten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

Deutsche Bank waarschuwt voor miljardenverlies

Deutsche Bank houdt voor het derde kwartaal van dit jaar rekening met een verlies van €6,2 miljard, het grootste verlies in tien jaar tijd. Een deel van het verlies is volgens de bank het resultaat van hogere kapitaaleisen. Ook heeft de grootste bank van Duitsland een bedrag van €1,2 miljard gereserveerd voor schadeclaims en boetes.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

De eerste barst in het plafond..? Deutsche Bank schrijft 5,6 miljard euro af

De Deutsche Bank gaat over het derde kwartaal 5,6 miljard euro afschrijven. Dat meldt de bank nabeurs in een persbericht. Volgens de bank is dat een gevolg van de de strengere regelgeving bij banken, de weinig rooskleurige vooruitzichten voor de verkoop van de Postbank en moet ook worden afgeschreven op bezittingen in Azië. Vermoedelijk wordt de uitbetaling van dividend over het ganse jaar geschrapt. Het aandeel zakt nabeurs met ruim 7%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

Duitse Bundesbank volop bezig met repatriëring goud, onheil op komst ?

Momenteel is de Duitse Bundesbank volop bezig met het repatriëren van de eigen goudvoorraad. Men zou denken dat een goede huisvader dit kostbare edelmetaal thuis zou bewaren als veilige schat om problematische jaren te overbruggen maar niets is minder waar.

Diverse landen hebben hun goudvoorraden laten bewaren in de kluizen van onder andere de Federal Reserve of The Bank of England. Nu het er naar uitziet dat er nog diverse moeilijke decennia aankomen en de veiligheid van goud nog amper is gewijzigd ten opzichte van een eeuw geleden beginnen meer en meer landen hun goudstaven te repatriëren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

Gaat de zilverprijs ‘outperformen’?

De zilverprijs heeft het de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk gehad. Sinds de top van 2011 is het edele metaal met ruim 70 procent gedaald en er zijn analisten die van mening zijn dat we nog dieper kunnen gaan zakken. De afgelopen dagen is de zilverprijs echter flink in waarde gestegen en op dit moment noteert de zilverprijs sinds het begin van de maand zelfs 10 procent hoger. Uiteraard betekent dit niet direct dat de bodem daadwerkelijk ook is gezet. De zilverprijs is namelijk op dit moment vooral bezig met het herstellen van de schade die het de afgelopen weken heeft opgelopen.

Maar zoals de beursgeschiedenis ons leert moeten we vooral alert zijn wanneer een bepaalde sector flink in waarde daalt. Op die momenten zijn er immers vaak ‘koopjes’ te doen. Op de bovenstaande grafiek kunt u zien hoe de zilverprijs presteert ten opzichte van de S&P 500 index. We zien dat er een duidelijke divergentie is ontstaan tussen de zilverprijs en de S&P 500 index. Een dergelijke divergentie zagen we ook tijdens de late jaren ’90. Ook toen was de zilverprijs zwaar ondergewaardeerd.