Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 10466 tot 10470
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

Luxemburg niet langer op lijst belastingparadijzen

Het Groothertogdom Luxemburg is geschrapt van de zwarte lijst van het wereldwijde forum over transparantie en uitwisseling van informatie voor fiscale doeleinden. Dat heeft de Luxemburgse minister van Financiën Pierre Gramegna gezegd, naar aanleiding van een bijeenkomst van het aan de OESO gelinkte forum in Barbados.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

Column Kees de Kort | Langzaam maar zeker het moeras in

De economie klapt niet in elkaar, maar zakt langzaam weg. De monetaire autoriteiten kunnen niet veel meer doen, en politici doen liever ook niks, stelt BNR's macro-econoom Kees de Kort vast.

De Japanse gezinsinkomens en gezinsbestedingen dalen. “Hoe je het ook draait of keert: dat is in de wereld die Kees heet, en ik hoop in de wereld die Diana (Matroos, red.) heet, geen herstelverhaal.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

FIOD pakt vermoedelijke zwartspaarders

De FIOD heeft de afgelopen week elf vermoedelijke zwartspaarders opgepakt. Ze maakten gebruik van betaalkaarten van een buitenlandse rekening, maar gaven geen buitenlands vermogen op bij hun belastingaangiften.

De verdachten komen uit de omgeving Haarlem, Rotterdam en Eindhoven, Leiden en uit Zoetermeer. De mannen en vrouwen van overwegend in de zestig en zeventig jaar oud worden verdacht van witwassen en belastingfraude.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

Venezuela moet goud verkopen om schulden te betalen

Het door hyperinflatie getroffen Venezuela heeft steeds meer moeite om haar schulden aan het buitenland te betalen. De centrale bank heeft bijna geen valutareserves meer en moet daarom de goudvoorraad aanspreken om aan haar betalingsverplichtingen te kunnen voldoen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

Geen verandering in stimuleringsbeleid Bank of Japan

Japan worstelt al decennialang met zwakke economische groei en te lage inflatie. Ondanks de implementatie van diverse stimuleringsmaatregelen, lukt het nog altijd niet om de doelstelling van 2 procent inflatie ook maar enigszins te benaderen. Sommige analisten hadden daarom deze week extra stimuleringsmaatregelen verwacht, maar de Bank of Japan besloot vandaag om het huidige beleid niet te wijzigen.

Geen extra stimulering in Japan. Wel wordt het huidige verruimingsbeleid, een belangrijk onderdeel van Abenomics, voortgezet. Op de persconferentie na afloop van de vergadering zei voorzitter Haruhiko Kuroda dat er geen nieuwe maatregelen zijn besproken. Ook gaf hij dat de lage energieprijzen debet zijn aan het uitblijven van inflatie.