EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10466 tot 10470 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 14 maart 2016

China veel schulden? Kijk dan ook naar deze landen…

De afgelopen tijd is er veel gesproken over de groei van de Chinese economie. Deze groei is de afgelopen twee jaar flink teruggelopen en de meeste economen vragen zich af of China de groeidoelen van dit jaar wel kan behalen. Dit groeidoel bedraagt 6,5% en gezien de laatste macrocijfers bewegen we daar op dit moment nog ver vandaan.

Daarnaast wijzen veel economen naar de schulden die in China zijn ontstaan. Deze schulden zijn de afgelopen twee jaar explosief gestegen als gevolg van de teruglopende economie. De Bank of China heeft drastische maatregelen doorgevoerd waardoor de staatsschuld is toegenomen, maar het gewenste effect daarbij is vooralsnog uitgebleven.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 14 maart 2016

8 dingen die je moet weten over vloeibaar aardgas, het schone alternatief voor diesel

Vloeibaar aardgas is een fossiele brandstof, maar ook een schoner alternatief voor diesel en conventionele scheepsbrandstoffen. Moet de transportsector de overstap maken? DuurzaamBedrijfsleven.nl zoekt het uit.

Vloeibaar aardgas is een fossiele brandstof, maar ook een schoner alternatief voor diesel en conventionele scheepsbrandstoffen. Moet de transportsector de overstap maken? DuurzaamBedrijfsleven.nl zoekt het uit.

Na een lange geschiedenis in onder meer Frankrijk en Spanje verwerft liquid natural gas (LNG) nu ook in Nederland een positie. Aardoliebedrijven als Shell en Total zetten sterk in op het gebruik van deze schonere fossiele transportbrandstof.

Ook nieuwkomers in de brandstoffen zien kansen voor LNG. Jan Joris van Dijk, directeur van Engie LNG Solutions, is enthousiast over de opmars van vloeibaar aardgas. Met Van Dijk bespreekt DuurzaamBedrijfsleven.nl de eigenschappen en voordelen van LNG, aan de hand van acht vragen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 14 maart 2016

Column Kees de Kort | Loenatik

Het was gisteren de dag van Mario Draghi. Hij kondigde aan dat ECB het rentetarief verlaagt naar 0 procent. “Een loenatik en een krankzinnig plan”, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Het was gisteren de dag van Mario Draghi. Hij kondigde aan dat ECB het rentetarief verlaagt naar 0 procent. “Een loenatik en een krankzinnig plan”, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Het is helder, De Kort vindt de 0-procentsgrens een slecht idee. "De banken kunnen geld krijgen om geld uit te lenen. Maar naar het grote publiek wordt een dikke middelvinger uitgestoken. Wil jij sparen? Sukkel, niet doen! Dat gaat je centjes kosten. Pensioen? Jij moet helemaal geen 65 jaar worden maar snel dood gaan want het pensioen gaat eraan! Je stimuleert het speculeren. Je straft de brave burger en lacht hem keihard in zijn gezicht uit", zegt Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: zondag 13 maart 2016

Duitsland heeft te maken met deflatie!

De afgelopen week stond het rentebesluit van de Europese centrale bank op het programma. Afgelopen donderdag werd bekend gemaakt dat de rentestand opnieuw verlaagd werd van 0,05% naar 0,00%. De depositorente staat op dit moment zelfs op een stand van -0,4%. De banken moeten dus betalen als ze hun geld willen stallen bij de ECB.

Puur economisch gezien betekenen deze rentestanden weinig goeds. Als de Europese economie immers goed zou draaien, waren deze stimulerende maatregelen ook niet nodig geweest. Mario Draghi, president van de ECB, verhoogde daarnaast nog zijn opkoopprogramma naar 80 miljard euro per maand.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 13 maart 2016

Europa krijgt misschien eerste hyperloop: met 1.000 kilometer per uur reizen door een buis

Het Amerikaanse bedrijf Hyperloop Transport Technologies (HTT) onderzoekt om een verbinding te maken van Bratislava, de hoofdstad Slowakije, naar Wenen en Budapest met een hyperloop. Dat is een buis waarin enorme snelheden bereikt kunnen worden.

Lees verder op z24.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs