Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 10466 tot 10470
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

6 manieren om rijk te blijven

Rijk worden is een ding maar rijk blijven is iets anders. Hoe bewaar je het fortuin waar je zo hard voor gewerkt hebt? Hoe zorg je er voor dat je fortuin niet ten onder gaat? Een goede vraag die het beste beantwoord kan worden door de Fugger Foundation, opgericht in 1521 en nog steeds ontzettend rijk.

De Fugger Foundation werd opgericht door Jakob Fugger – ook wel een Jakob de Rijke genoemd. Zijn fortuin overleefde de plaag, de hongersnood, hyperinflatie, 2 Wereldoorlogen, talloze recessies en de euro.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

IMF: tragere groei wereldeconomie, Nederland ontspringt de dans

Nederland is economisch in een betere positie dan veel andere landen in Europa en kan meer doen om de economische groei vooruit te helpen. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds in een dinsdag gepresenteerd rapport over de wereldeconomie.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) specifiek op Nederland en Duitsland als landen die genoeg ruimte hebben op hun begroting om met grotere investeringen in infrastructuur de economie vooruit te helpen. Daarbij kunnen ze profiteren van de historisch lage rente, die investeringen relatief goedkoop maakt. Ook hebben ze genoeg middelen om de invoering van verdere economische hervormingen mee te ondersteunen, vindt het fonds.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

IMF: risico op complete stagnatie wereldeconomie flink toegenomen

Het risico van een complete stagnatie van de wereldeconomie is aanzienlijk toegenomen. De al lage groei van dit moment kan verder afnemen, zodat het leidt tot stilstand, zo schrijft het IMF in de halfjaarlijkse World Economic Outlook die pessimistischer van toon is dan de cijfers doen vermoeden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

Wie is Donald J. Trump?

In 2016 staan er nieuwe Presidentsverkiezingen op het programma in de Verenigde Staten. Een van de reizende sterren bij de Republikeinen is Donald Trump. Trump is een opmerkelijk figuur die de wereld kan veranderen als hij aan de macht komt. Maar wie is Donald J. Trump eigenlijk?

De Amerikaanse Presidentskandidaat met de grote mond – Donald J. Trump – wordt steeds geliefder in de Verenigde Staten. Dit is voor hem dan ook een win-win situatie. Zelfs wanneer Trump zou de verkiezingen zou verliezen, dan nog wint hij. Dan wordt hij gewoon weer Donald J. Trump – alleen veel groter. Trump is dan ook naast een vastgoedmagnaat ook een reality tv-show personaliteit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

Banken zien winst 60% dalen

McKinsey komt met een nieuw rapport over de gevolgen van digitalisering. De bankensector staat, op zijn zachtst gezegd, voor gigantische uitdagingen.

Volgens de bekende consultant zullen klassieke banken tot wel zestig procent van hun winsten verliezen aan nieuwe technologiespelers. De analyse focust op het komende decennium, dus we spreken hier niet over bijzonder verre toekomstmuziek.

“De gevolgen die de bankensector zullen doormaken zullen veel minder zichtbaar zijn dan de gevolgen van bijvoorbeeld de dot-com-bubbel, maar daarom zijn de veranderingen nog niet minder drastisch”, aldus McKinsey in The Annual Review of Banking.