EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10471 tot 10475 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 15 februari 2016

Negatieve rentevoeten zijn het probleem niet de oplossing

Centrale banken lijken steeds meer te geloven in negatieve intrestvoeten. En dit ondanks de ongekende gevolgen ervan en de extra volatiliteit die deze politiek met zich meebrengt. Voor Scott Mather, CIO U.S. Core Strategies van Pimco, lossen negatieve rentevoeten geen problemen op, ze maken deel uit van het probleem.

Recent voerde de Bank of Japan negatieve intrestvoeten in en kwam zo op het illustere lijstje samen met de ECB en de centrale banken van Zwitserland, Zweden en Denemarken. Misschien komt de Federal Reserve er binnenkort zelfs op want de Amerikaanse centrale bank lijkt NIRP (negative interest rate policy) niet langer ongenegen, onderstreept Mather.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 15 februari 2016

Oekraïne gokt niet alleen met haar eigen toekomst, maar ook met die van ons

Het zat er al een tijdje aan te komen maar het is nu ook officieel: de Oekraïense overheid trekt naar de Europese Commissie – en wellicht naar het Hof van Justitie van de Europese Unie – tegen Nord Stream 2, de pijplijn die Rusland met West-Europa moet verbinden zonder de transitlanden in Oost-Europa, via de Baltische Zee.

Premier Yatsenyuk schuwt de grote woorden niet en spreekt van een “anti-Oekraïens project”. De premier lijkt te denken dat Oekraïne een soort natuurrechtelijk monopolie heeft op de doorvoer van Russisch gas.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 15 februari 2016

Europese industrie met meer dan 5.000 man op straat in Brussel

De Europese industrie, zowel werkgevers als werknemers, trekt deze middag door de Europese wijk in Brussel om te protesteren tegen Chinese dumping en het gebrekkige antwoord van Europa daarop. De 5.250 betogers die de politie geteld heeft komen uit 18 landen en vertegenwoordigen een dertigtal sectoren. De meerderheid werkt in de staalsector, maar ook de aluminium-, staaldraad-, zonne-energie- en glasindustrie is vertegenwoordigd in Brussel. In de Europese wijk moeten automobilisten, vooral rond Schuman, rekening houden met verkeershinder. Tegen 15 uur zou de betoging afgelopen zijn.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 15 februari 2016

Column Kees de Kort | Tiereliertje

India lijkt de nieuwe kampioen van de wereldeconomie, met groeicijfers van Chinees kaliber. Maar ook bij de Indiase groeicijfers vallen ernstige kanttekeningen te plaatsen.

India lijkt de nieuwe kampioen van de wereldeconomie, met groeicijfers van Chinees kaliber. Maar ook bij de Indiase groeicijfers vallen ernstige kanttekeningen te plaatsen.

"Op papier draait het fantastisch: zes, zeven procent. Tiereliertje, hoe mooi kan het zijn!", zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. "Dat zijn Chinese groeicijfers, maar de industriële productie in India daalt op jaarbasis."

Een dalende industriële productie is heel goed mogelijk, zegt De Kort, maar niet tegelijk met groei van de economie. "Met elkaar vind ik dat die combinatie niet goed te rijmen is: 7 procent groei, dan mogen er niet teveel tegenvallers zijn, anders kom je nooit op 7 procent uit."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 15 februari 2016

Gaat de ECB nu ook slechte leningen kopen?

De ECB is in gesprek met de Italiaanse overheid over het opkopen van de slechte leningen op de balans van diverse Italiaanse banken. Zodoende kunnen Italiaanse banken hun balans opschonen en kan de kredietverlening beter op gang komen.

Lees verder op Marketupdate
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs