Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 10471 tot 10475
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

Spaanse economie groeit verder

De Spaanse economie is in het derde kwartaal opnieuw stevig gegroeid. 

Dat blijkt uit de eerste schatting die het Spaanse statistiekbureau vrijdag heeft gepubliceerd.

De op drie na grootste economie van de eurozone groeide vorig kwartaal met 0,8 procent ten opzichte van het tweede kwartaal, na een plus van 1 procent in de voorgaande periode.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

Sarkozy: “De wereld heeft Rusland nodig”

“Ik ben blij om hier in Moskou te zijn en mijn overtuiging is dat de wereld Rusland nodig heeft”. Dat zei Sarkozy na afloop van een bijna twee uur durend gesprek met Poetin. Hij benadrukte dat Rusland en Europa juist meer moeten samenwerken en op een respectvolle manier naar elkaar moeten luisteren en het dialoog aan moeten gaan.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

Italië kan gratis geld lenen

Italië heeft deze week voor het eerst in de geschiedenis een staatsobligatie met een looptijd van twee jaar met een negatieve rente op de markt gebracht. De staat wist in totaal €1,75 miljard op te halen tegen een rente van -0,023%. Daarmee treedt Italië toe tot de groep landen die gratis geld kunnen lenen op de kapitaalmarkt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

Meer dan €2,6 biljoen schuld met negatieve rente in Eurozone

De hoeveelheid schuldpapier in de Eurozone dat tegen een negatieve rente verhandeld is de laatste weken toegenomen gestegen tot een recordniveau van €2,6 biljoen. Duitsland leent inmiddels voor 2 jaar tegen een rente van -0,35%, terwijl een land als Italië voor dezelfde looptijd voor het eerst in de geschiedenis tegen een negatieve rente geld kan ophalen op de kapitaalmarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

Nieuwe lading steungeld aan Griekenland. En Varoufakis wordt miljardair.

Al een geluk dat niet iedereen zich continu blind blijft staren op de asielcrisis. Anders zouden we nog vergeten dat de Grieken er ook nog altijd zijn. En die jongens in Hellas blijven de Europese belastingbetaler (u dus) geld kosten.

De EU-commissaris Dombrovskis heeft deze week nog eens benadrukt dat Griekenland voldoet aan voldoende voorwaarden, waardoor het recht heeft op een zoveelste steunpakket. Dit keer gaat 2 miljard euro naar Athene overgemaakt worden.