Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 10476 tot 10480
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 december 2015

OPEC-leden vergroten druk op Saoedi-Arabië om strategie aan te passen

De forse daling van de olieprijs in de afgelopen 18 maanden leidt tot spanningen binnen de OPEC. De druk op Saoedi-Arabië neemt toe in de aanloop naar de belangrijke OPEC-bijeenkomst op 4 december. Diverse olieproducerende landen willen dat de Saoedi’s stoppen met hun strategie om marktaandeel te winnen ten koste van de winstmarges.

Een jaar geleden verraste de Organization of the Petroleum Exporting Countries de markten met een strategie van hoge productie en lage prijzen. Het doel van deze strategie was om concurrenten met hogere productiekosten uit te schakelen, zoals de Amerikaanse schalie-producenten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 december 2015

De Zuid-Amerikaanse Krim

Venezuela zit compleet aan de grond. De socialistische greep op de economie heeft het land aan de rand van het bankroet gebracht.

Smokkelaars die melkpoeder tot bij baby’s proberen krijgen worden opgesloten als landverraders. Oppositieleden worden op klaarlichte dag doodgeschoten. En het zootje kameraden probeert nog te graaien wat er te graaien valt.

Kortom: Venezuela is een zoveelste schrijnend voorbeeld van de humanitaire misdaad die het socialisme in wezen is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 december 2015

Rijk worden in 6 eenvoudige stappen

Waar denkt u aan als u het woord miljonair hoort? Waarschijnlijk aan een rijke oude man met een mooi huis, een dure auto die champagne drinkt. Als u gelooft dat dat het beeld is van een miljonair, gelooft u waarschijnlijk ook dat rijk worden niets voor u is. Maar wat als dat wel het geval is?

Rijk worden is niet zo moeilijk als het lijkt. Wanneer u er in slaagt om jaarlijks €20.000 netto te verdienen, bent u al bij de rijkste 3,65% mensen in de wereld. Deze zes stappen maken het voor u gemakkelijker om rijk te worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 december 2015

Iran sluit zich aan bij de New Development Bank

Terwijl de Amerikaanse hegemonie af lijkt te nemen op alle fronten – zeker ook een verwijzing naar het toevoegen van de yuan aan de Special Drawing Rights van het IMF gisteren – lijkt de wereld begonnen met het accepteren van een nieuw soort politieke en economische wereldorde. En de kwakkelende opkomende markten hebben daar alles mee van doen. Volgens het Iraanse persbureau Tasnim wil nu zelfs Teheran deel uit gaan maken van de BRICS New Development Bank. Dat gaf de Iranees onderminister van Economische Ontwikkeling – Mohammad Khazaee – in ieder geval aan.

De New Development Bank (NDB) – voorheen bekend als de BRICS Development Bank – is met een initiële kapitalisatie van $100 miljard opgericht door Brazilië en de andere BRICS-lidstaten: Rusland, India, China en Zuid-Afrika. In een poging om de economische banden met de BRICS-leden uit te breiden gaf Khazaee aan daar graag onderdeel van uit te willen maken. “Iran zal toetreden tot de NDB om haar samenwerking met de lidstaten verder te ontwikkelen“, zei de Iranese vice-minister.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 2 december 2015

Consensus omtrent 'Koning dollar' regeert de financiële markten

Zelden valt er in de financiële wereld zo’n consensus op te meten als voor 2016: ‘Koning dollar’ staat bovenaan zowat elke lijstje. De sputterende Europese economie die donderdag nog eens een ferme duw in de rug van de ECB zal krijgen (alle indicatoren wijzen op een verdere daling van de depositorente voor geld dat ‘s nachts bij de ECB wordt gestald en een uitbreiding van het opkoopprogramma, waarbij naast staatsobligaties nu ook bedrijfsobligaties of - naar Japans model zelfs - aandelen zouden worden opgekocht) zal net als alle andere grote economieën ook in 2016 moeten onderdoen voor de Amerikaanse. Dat kan enkel tot een nog zwakkere euro leiden. De eenheidsmunt noteerde maandag dan ook op zijn laagste niveau sinds maart tegenover de ‘greenback’.