Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 10476 tot 10480
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

Nigeria investeert miljarden in infrastructuur

Nigeria is van plan miljarden te investeren in de infrastructuur. Vanuit een nog op te richten fonds, dat goed is voor 25 miljard dollar (22,8 miljard euro), moeten projecten in de sectoren vervoer en energie worden betaald.

Het geld waarmee het fonds wordt gevuld, komt zowel uit binnen- als buitenland. Onder meer binnenlandse pensioenfondsen investeren in het fonds, zo werd donderdag bekend. Overigens is nog niet bekend wanneer het fonds precies wordt opgericht.

Nigeria is de grootste olieproducent van Afrika. De economische groei van het land met 170 miljoen inwoners is sterk afhankelijk van de ontwikkeling van infrastructuur.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

Gaat het met Europa beter dan we denken?

Wie op dit moment aan de Europese economie denkt zal toch wel een beetje twijfels hebben over de groeikansen. De afgelopen weken kregen we immers vanuit verschillende hoeken te horen dat de stroom aan vluchtelingen op de korte termijn Europa heel veel geld gaat kosten. We moeten echter niet vergeten dat deze mensen op de lange termijn hun steentje kunnen bijdragen aan de groei van de Europese economie.

Maar de grootste angst in Europa gaat op dit moment uit naar de lage inflatie. De inflatiecijfers maken pijnlijk duidelijk dat de inflatie op dit moment rond de 0-lijn beweegt en er zijn genoeg economen te vinden die bang zijn voor een eventuele deflatie in Europa. De voorzitter van de centrale bank, Mario Draghi, liet recent weten dat hij er alles aan zal doen om deflatie tegen te gaan. De beleggers grepen deze woorden uiteraard weer aan om volledig in aandelen te stappen. De vraag is of Mario Draghi ook daadwerkelijk extra stimuleringsmaatregelen gaat doorvoeren. De Europese inflatie mag dan wel laag zijn, maar heel veel andere macrocijfers laten een mooie beweging zien. Wellicht zijn de meeste mensen dus iets te pessimistisch over de Europese economie.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

De FED en de renteverhoging: 'We zijn getuige van een serieuze strategische vergissing'

Maandenlang al houdt het psychodrama rond de waarschijnlijke, mogelijke, eventuele, nakende, zekere, onvermijdelijke renteverhoging van de Amerikaanse FED de financiële markten in de ban. Woensdag was het opnieuw van dat.

FED-voorzitter Janet Yellen zegt nu dat december waarschijnlijk hét langverwachte moment zal zijn. In een persbericht heeft de FED zichzelf nog weinig keus gelaten:

‘De economie zet haar verbetering gematigd verder’ en ‘De gezinsuitgaven en de investeringen hebben zich de voorbije maanden aan een stevig tempo doorgezet, net als de huizenmarkt.’

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

Wat deden Elon Musk, Jeff Bezos en Mark Zuckerberg toen ze 25 waren?

De meest succesvolle en rijkste mensen ter wereld zijn ook ergens moeten beginnen. De ene werd al sneller succesvol dan de andere. Stebe Jobs en Richard Branson domineerde binnen hun sector al toen ze 25 waren, andere waren op hun 25e nog bezig met het bouwen aan hun fortuin.

Business Insider geeft een prachtig overzicht wat 12 van de meest succesvolle mensen deden op hun 25e.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

Nederland stapt langzaam over van aardgas naar steenkool: de cijfers

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat Nederlandse elektriciteitsproducenten de laatste jaren steeds minder aardgas zijn gaan gebruiken en geleidelijk aan steeds meer steenkool.

Het verbruik van aardgas is sinds 2010 geleidelijk afgenomen. Zo blijkt uit de aardgasbalans van het CBS. In het eerste half jaar van 2010 verbruikte de elektriciteitscentrales 5228 miljoen m³. In dezelfde periode van 2015 was dat 2847 miljoen m³: een afname van 45%.