Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 10486 tot 10490
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

4 redenen waarom een lage olieprijs slecht is

De forse daling van de olieprijs was een zegen voor de globale economie. Consumenten zouden meer geld over hebben en de wereldeconomie zou aantrekken. Althans dat dacht men. Tot op heden is dit allesbehalve het geval. Hoe komt het dat een lage olieprijs slecht is voor de economie?

In eerste instantie gingen analisten er van uit dat de daling van de olieprijs met meer dan 50% een bijdrage zou leveren van 0,2% extra groei aan de wereldeconomie. De realiteit bleek nogmaals anders uit te draaien.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

Centrum van de wereld schuift weer wat verder op

De recente ondertekening van het Trans-Pacific Partnership (TPP), onder impuls van de Verenigde Staten en Japan, vertegenwoordigt een cruciale ommekeer in de wereldgeschiedenis. Dat benadrukt de nieuwssite Monfinancier. Opgemerkt wordt dat het akkoord meer is dan een loutere economische overeenkomst en een symbool is van de nieuwe internationale koers van de Verenigde Staten, die zich steeds meer op Azië richt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

Regering zit plots met gat van 900 miljoen extra. Oeps!

Hopla. 882 miljoen euro. Dat is het gat dat ‘plots’, ‘verrassend’ in de begroting op federaal niveau is opgedoken. Niemand die het blijkbaar in de regering had zien aankomen. Aandoenlijk. Wij bij Beurs.com hebben maanden geleden al gewaarschuwd…

De regering Michel is expert in het opsmukken van begrotingen. Klopt de berekening niet? Is er een te groot gat? Ach wat maakt het. Dan verhogen we toch eenvoudig de verwachtte inkomsten uit sociale fraude! Ook de belastinginkomstens stellen we naar boven bij en we verhogen het aantal eenmalige meevallers, en hop: de begroting ‘is op orde’.

Nu even ernstig graag. Al vanaf de start van deze regering stijgt de overheidsschuld. Het tekort blijft spartelen rond de 3 procent van het BBP.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

Albert Edwards: inflatieverwachtingen VS crashen, Japan gaat turbo op QE zetten

De inflatieverwachtingen in de VS zijn aan het instorten. Dat betekent dat de markt gelooft dat de centrale banken, ondanks hun monetaire losbandigheid, er niet in slagen om te voorkomen dat de westerse economieën Japan achterna gaan, zo stelt SocGen-strateeg Albert Edwards in zijn laatste commentaar.

De Amerikaanse 5y5y, ofwel de 5-jarige inflatieverwachting over 5 jaar, is nu onder de dieptepunten van januari gezakt. Daarmee nadert de VS snel de Europese inflatieverwachtingen. Het verschil is nog slechts 20 basispunten, tegen 60 in oktober. Edwards:

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

ECB voert omvangrijk opkoopprogramma helemaal uit

De Europese Centrale Bank (ECB) wil het omvangrijke opkoopprogramma waarmee de toezichthouder in maart begon, helemaal uitvoeren tot en met september 2016 en indien nodig ook daarna.

Dat maakt de ECB donderdag bekend. Ook zal de centrale bank opkopen naar voren halen tussen september en november vanwege de doorgaans rustige wintermaanden op de financiële markten.

Zo is de ECB in staat om aan het eind van het programma op het maandelijkse gemiddelde van 60 miljard euro uit te komen. In de zomer voerde de centrale bank een soortgelijke operatie uit.