Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 10486 tot 10490
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Britse werkloosheid daalt opnieuw

De Britse werkloosheid is in het derde kwartaal gedaald tot 5,3 procent van de beroepsbevolking. Dat is het laagste niveau sinds de lente van 2008. 

Het Britse statistiekbureau maakte woensdag tegelijkertijd bekend dat het aantal mensen met een betaalde baan steeg tot een recordhoge 31,2 miljoen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

In deze mijn ligt voor 1,5 miljard dollar aan wijn

In het zuidwesten van Engeland ligt een van ’s werelds kostbaarste pakhuizen, 35 meter onder grond. In de negentiende eeuw was Octavian’s Corsham Cellars een steenmijn, die de rijken van Bath aan fraaie huizen hielp. Later was het een munitiedepot. Maar nu rusten er de wijnen van rijke verzamelaars en investeerders.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Saoedi-Arabië laat staatsschuld oplopen naar 50%

Saoedi-Arabië verwacht de komende jaren veel geld op te halen op de wereldwijde obligatiemarkt, zo schrijft Sputnik News. Binnen vijf jaar zou de staatsschuld daardoor kunnen toenemen tot 50% van het bbp van het olieproducerende land. Door de halvering van de olieprijs is het overschot op de begroting dit jaar omgeslagen in een groot tekort van meer dan 20%.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Beleggers halen massaal goud weg uit ETFs

De voorraad van het grootste goud ETF ter wereld is deze week gezakt naar het laagste niveau sinds het uitbreken van de financiële crisis. De totale goudvoorraad zakte dinsdag naar 663,43 metrische ton, het laagste volume sinds september 2008.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Ook Zweden worstelt met stijgende huizenprijzen

De huizenmarkt van Zweden lijkt in veel opzichten op die van Nederland. Net als in ons land zijn de huizenprijzen daar enorm opgedreven door een tekort aan woningen, een slecht functionerende huursector en banken die (te) veel kredieten verstrekken aan huishoudens. De afgelopen tien jaar verdubbelden de gemiddelde huizenprijzen, terwijl appartementen zelfs 150% duurder werden.