EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10491 tot 10495 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 23 februari 2016

Bitcoin op weg naar herstel

Nog niet zo lang geleden beweerde Mike Hearn, één van de bitcoin-ontwikkelaars, dat de virtuele munt ten dode was opgeschreven omwille van de onenigheid over de technologie erachter. Maar deze week werd er dan toch een akkoord bereikt omtrent het technologische hekelpunt, namelijk de blocksize. De bitcoin is nu op weg naar een herstel van 358 dollar naar bijna 440 dollar.

Het verpletterende nieuws van Mike Hearn sloeg in als een bom midden januari, de bitcoin verloor maar liefst 90 dollar van zijn waarde en strandde uiteindelijk op 358 dollar. Sindsdien is er veel twijfel geweest of de bitcoin nog wel zou blijven bestaan waardoor de koers zich uiterst volatiel gedroeg.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 23 februari 2016

ING volgt grote banken bij Brits vertrek uit EU

ING schaalt waarschijnlijk de activiteiten in Londen terug als het Verenigd Koninkrijk besluit uit de Europese Unie te stappen.

ING schaalt waarschijnlijk de activiteiten in Londen terug als het Verenigd Koninkrijk besluit uit de Europese Unie te stappen.

Dit zegt ING-topman Ralph Hamers in een interview met persbureau Bloomberg. Hij volgt hiermee veel andere grote Europese banken die ook dreigen te vertrekken.

"Als enkele van de megabanken Londen verlaten dan gaan wij mee", aldus Hamers. "Of het circus van de markten zit in Londen of het zit ergens anders." ING heeft ongeveer 650 werknemers in Londen.

Eerder verklaarde HSBC, de grootste Europese bank, al dat er waarschijnlijk duizend Londense banen worden verhuisd naar een andere locatie bij een Brits vertrek uit de Europese Unie.   

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 23 februari 2016

Britse pond onderuit vanwege mogelijke Brexit

De waarde van het Britse pond zakte afgelopen maandag naar het laagste niveau ten opzichte van de dollar in bijna zeven jaar tijd. De munt verloor 1,8% van haar waarde op de dag dat bekend werd dat de burgemeester van Londen campagne zal voeren om Groot-Brittannië uit de Europese Unie te krijgen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 23 februari 2016

Bitcoin timmert aan herstel

De bitcoin is zich al een tijdje aan het herpakken na de inzinking van midden januari. De vooruitgang die er wordt geboekt rond het vergroten van de blocksize brengt duidelijk kopers op de been.

Midden januari kreeg de bitcoin rake klappen toen de misnoegde ontwikkelaar Mike Hearn uit het project stapte en talloze van zijn grieven op tafel gooide. Er ging een schok door de bitcoin-gemeenschap, want alles leek toch niet van een leien dakje te lopen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 22 februari 2016

Recessie dreigt door verkopen van staatsfondsen uit Midden-Oosten

Staatsfondsen zullen dit jaar naar verwachting het bedrag van 404,3 miljard dollar terugtrekken uit de aandelenmarkten wereldwijd. Het gros hiervan komt op rekening van olie-exporterende staten welke hun financiën amper op orde krijgen met een aanhoudende olieprijs van een 30-40 USD/vat.

Staatsfondsen zullen dit jaar naar verwachting het bedrag van 404,3 miljard dollar terugtrekken uit de aandelenmarkten wereldwijd. Het gros hiervan komt op rekening van olie-exporterende staten welke hun financiën amper op orde krijgen met een aanhoudende olieprijs van een 30-40 USD/vat.

De waarde van de bezittingen van werelds grootste staatsfondsen zal dit jaar naar alle waarschijnlijkheid dalen tot een 2,64 biljoen dollar, komende van 3,04 biljoen dollar eind 2015. Nog steeds een mooi bedrag. Al zijn de verkopen verdubbeld in vergelijking met vorig jaar waarbij er toen een bedrag van 213,4 miljard dollar aan bezittingen verhandeld werd.

Het tijdperk van de extreme rijkdom van de olie-exporterende landen lijkt volgens het SWFI-instituut in Las Vegas, die de cijfers bekend maakte, wel degelijk tot een einde te komen. Deze fondsen die gevuld werden met petrodollars worden nu aan een versnellend tempo leeggehaald om de tekorten bij te passen. Dit geld is niet enkel nodig om de begroting enigszins te redden maar moet ook zorgen voor het vermijden van politieke problemen nu armoede om de hoek komt kijken in diverse landen in het Midden-Oosten.

[...]

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs