Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 1051 tot 1055
Bron: BNR.nl
Geplaatst: zondag 30 juli 2017

Don't get mad, get even

Misschien komt het doordat het bijna weekend is, maar macro-econoom Kees de Kort is zowaar positief over de Amerikaanse cijfers. Natuurlijk is het niet overal feest: zo heeft China bijvoorbeeld de verkoop van auto's gebruikt om Noord-Korea terug te pakken voor een diplomatieke ruzie.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zondag 30 juli 2017

1 augustus, segwit en Bitcoin. Deel 3: Wat kan je doen en waar moet je rekening mee houden

Zoals eerder uitgelegd in artikel één en twee is de netwerk-splitsing door BIP148 voorkomen echter zal Bitcoin Cash (BCC) wel forken naar een nieuwe cryptocurrency. Opzich is dit laatste niet erg want je hebt vanaf dat moment eigenlijk twee soorten bitcoins in je bezit. De originele bitcoins en BCC bitcoins. Waar je wel op moet letten is dat je de bitcoins niet op een exchange hebt staan. Mocht de exchange BCC niet ondersteunen dan kan je dus niet bij deze bitcoins.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zondag 30 juli 2017

1 augustus, segwit en Bitcoin. Deel 2: Wat gaat er gebeuren

Crisis voorkomen en nu? Zoals we in het eerste deel al hadden beschreven bestond er een kans op een splitsing van het Bitcoin netwerk doordat er verschillende implementaties van segwit (BIP148 en Segwit2x) waren die niet met elkaar om konden gaan. De splitsing door BIP148 is nu voorkomen doordat BIP91 is geactiveerd. Een meerderheid van de miners geeft nu ook aan dat ze uiteindelijk segwit zullen gaan implementeren dus 1 augustus lijkt wat dat betreft een non-issue te worden. Segwit op zijn beurt zal ergens eind augustus geactiveerd worden. Toch lijken er nog een aantal zaken te zijn waar we rekening mee moeten gaan houden op 1 augustus en in de toekomst. Bitcoin Cash (BCC) 1 augustus zouden we wel weer een hele nieuwe munt kunnen zien genaamd Bitcoin Cash. Deze cryptocurrency is een alternatieve versie van Bitcoin welke ondersteund wordt door een paar zeer grote miners. BCC zal waarschijnlijk niet compatible zijn met Bitcoin en er wordt vermeld dat je goed moet oppassen met het installeren van de BCC software aangezien deze de bestaande Bitcoin-core client bestanden overschrijft. Als je zelf je bitcoins (en de bijbehorende private keys) in beheer hebt is er in principe niks aan de hand (zie ook deel drie) Echter deze munt kan wel weer een hoop verwarring zaaien en het effect op de Bitcoin-koers moeten we afwachten. Segwit2x We hebben het eerder gehad over segwit2x. De alternatieve segwit implementatie welke, behalve segwit, ook een hardfork naar 2MB bevat welke ergens eind november zal plaatsvinden. Deze hardfork kan ook weer zorgen voor een alternatieve Bitcoin versie met de bijbehorende onduidelijkheid en eventuele storingen. En de koers? Iedereen wil uiteraard weten wat al deze ontwikkelingen gaan betekenen voor de prijs maar daar kunnen we alleen voorspellingen over doen. Je ziet wel dat de prijs de laatste tijd gedaald was, waarschijnlijk vanwege de onzekerheid over 1 augustus. Met al het goede nieuws over BIP91 en de vooruitzichten van de activatir van segwit lijkt het sentiment voorlopig positief. Dat is wel opmerkelijk gezien de hoeveelheid slecht nieuws van deze week met dark-markets, mixers en exchanges die gehackt werde/offline gingen. Blijkbaar heeft slecht nieuws tegenwoordig weinig invloed op de koers. Samenvattend: 1 augustus lijkt niet spannend te worden hoewel de lancering van BCC toch een hoop onrust kan veroorzaken. Eind augustus echter zal segwit hoogstwaarschijnlijk geactiveerd gaan worden en dat is goed nieuws!

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 30 juli 2017

Bitcoin dominantie stijgt weer boven 50%

Met 1 augustus voor de deur, wordt het steeds spannender hoe één en ander gaat aflopen voor bitcoin en de hardfork (Bitcoin Cash), die er sowieso gaat komen. De koers liep in de afgelopen weken flink terug door onzekerheid over een mogelijke softfork, maar na duidelijkheid over BIP91 & de UASF – User Activated Soft Fork (BIP148), kreeg de koers weer nieuwe impulsen.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zondag 30 juli 2017

1 augustus, segwit en Bitcoin. Deel 1: Wat is er aan de hand?

1 augustus, segwit en Bitcoin. Deel 1: Wat is er aan de hand? Het hele "scaling-debate", maw: de schijnbaar oneindige ruzie over hoe Bitcoin aangepast kan worden om verdere groei mogelijk te maken, sleept zich al een poos voort. 1 augustus lijkt geen kritieke datum meer maar er staat nog een hoop te gebeuren. Het is dus goed om te begrijpen wat er aan de hand is en wat het voor jou betekent. In het kader hiervan hebben we drie artikelen geschreven om je goed te informeren en voor te bereiden. In dit eerste deel gaan we in op de vraag: wat is er nu eigenlijk aan de hand. In het tweede deel zullen we kijken wat er 1 augustus kan gaan gebeuren. In het derde en laatste deel geven we tips over hoe jezelf goed voor te bereiden op wat misschien komen gaat.