Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 10506 tot 10510
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Het sentiment rondom de energiesector is ‘Bearish’

De energiesector heeft het op dit moment erg lastig. Recent werd nog bekend gemaakt dat de oliespaarpot van Noorwegen het afgelopen kwartaal sterk verminderd is. Deze spaarpot wordt gevormd door onder andere de olieopbrengsten van het sterke land. Deze spaarpot wordt op haar beurt weer gebruikt om sociale voorzieningen mee te betalen. Dankzij deze spaarpot is het bijvoorbeeld mogelijk om een werkneemster een zwangerschapsverlof te geven van een jaar. Voor sommige mensen klinkt dit als een utopie, maar in Noorwegen is dit werkelijkheid.

Niet alleen Noorwegen lijdt zwaar onder de dalende olieprijs. Ook veel grote oliebedrijven hebben de afgelopen maanden hun winsten sterk zien dalen. Vooral de oliebedrijven die daadwerkelijk de olie uit de grond halen zijn de afgelopen maanden zwaar gestraft. Op de beurs hebben deze aandelen immers veel terrein moeten inleveren. Bloomberg publiceerde een grafiek die laat zien hoe ‘Bearish’ het sentiment is rondom de energiesector. Deze grafiek is afkomstig van Bespoke Investment Group en laat een mooie vergelijking zien tussen het sentiment rondom de energiesector en het sentiment rondom de Amerikaanse beurzen in 2008.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Russen positioneren onderzeeërs nabij strategische internetkabels

Amerikaanse topmilitairen maken zich zorgen over Russische onderzeeërs die in de buurt proberen te komen van onderzeese internetkabels. Dat heeft de Amerikaanse krant New York Times gemeld. Het Pentagon zou vrezen dat de Russische militaire leiding op zoek is naar manieren om de kabels zodanig te saboteren dat een herstel bijzonder moeilijk zou worden. Indien dat zou gebeuren, zouden de Verenigde Staten mogelijk digitaal kunnen worden geïsoleerd.

Over de hele wereld waarschuwen militaire inlichtingendiensten al langer voor het mogelijke gevaar van een aanslag op de internetkabels. Nu wordt een specifiek land echter voor de eerste keer door bronnen binnen het Amerikaanse leger ervan beschuldigd de kabels op zee te willen beschadigen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Chinese import goud uit Hong Kong neemt weer toe

China heeft in de maand september aanzienlijk meer goud uit Hong Kong geïmporteerd dan in voorgaande maanden, zo schrijft Reuters op basis van de laatste cijfers van het Hong Kong Census and Statistics Department.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Documentaire: Princes of the Yen

Princes of the Yen is een documentaire over de macht van centrale banken, gebaseerd op een boek van professor Richard Werner. Werner deed in de jaren ’90 onderzoek naar de economische crisis in Japan, waarbij de aandelenkoersen en huizenprijzen met meer dan 80% daalden.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Helft Japanse ETFs in handen van centrale bank

De Japanse centrale bank bezit meer dan de helft van de aandelen van alle exchange traded funds (ETF’s) in het land, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Tokyo Stock Exchange. Jaarlijks koopt de centrale bank voor drie biljoen yen ($25 miljard) aan aandelen op om de markt te ondersteunen.