Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 10506 tot 10510
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Perth Mint schroeft productie zilveren munten op

De Perth Mint heeft de productie van zilveren munten in september flink opgeschroefd, zo blijkt uit de verkoopcijfers die het munthuis maandelijks publiceert. De afgelopen maand rolde er in totaal 3,35 miljoen troy ounce aan zilveren munten en zilverbaren van de band, meer dan vier keer zoveel als een maand eerder.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 4 oktober 2015

Tot spijt van wie het benijdt... Amerika regeert de wereld

De berichten over het nakende overlijden van Amerika en ziijn economie zijn fel overdreven. Worden we elke dag wel geconfronteerd met superlatieven over de globalisering, China en de opkomende economieën als belangrijke acteurs van de wereldeconomie... een mens zou al eens beginnen twijfelen aan de hegemonie van de Amerikaanse dollar.

In een opmerkelijk gedocumenteerd rapport maakt The Economist gehakt van die twijfels. Het magazine documenteert zijn bevindingen met een reeks brutale vaststellingen:

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 4 oktober 2015

IMF ziet economie Oekraïne 'stabiliseren'

De economie van Oekraïne vertoont volgend jaar waarschijnlijk weer lichte groei. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ziet de economie van het land langzaamaan 'stabiliseren'.

Het IMF rekent voor 2016 op 2 procent groei van het bruto binnenlands product (bbp), werd zaterdag bekend.

De economische vooruitzichten voor dit jaar zijn wel naar beneden bijgesteld. Het IMF voorziet nu een krimp van 11 procent, waar eerder werd uitgegaan van 9 procent economische terugval.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 4 oktober 2015

De Chinese rijkdom is de afgelopen jaren toegenomen

Op dit moment wordt de Chinese economie voornamelijk in het kwade daglicht gezet. De op één na grootste economie van de wereld is de afgelopen maanden met een aantal tegenvallende macrocijfers gekomen en dit heeft er voor gezorgd dat het sentiment rondom China flink pessimistischer is geworden. Uiteraard heeft dit pessimisme ook een negatief gevolg gehad op de Chinese beurs. Zo moest de beurs van Shanghai de afgelopen maanden tientallen procenten aan waarde inleveren. Vooral de tegenvallende exportcijfers hebben de angst op een harde landing van de Chinese economie alleen maar verder vergroot.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 3 oktober 2015

Jim Rickards: Fed kan goudprijs naar $5000 brengen in 15 minuten

De Amerikaanse centrale bank kampt al jaren met een serieus probleem. Ondanks het feit dat ze biljoenen dollars hebben bijgedrukt slaagt de Fed er niet in om inflatie te creëren zoals zij het willen.

Overheden en centrale banken zijn verzot op inflatie. Het zorgt ervoor dat prijzen stijgen en dat brengt voor hen vele voordelen mee. Overheidsschulden kunnen terugbetaald worden in een zwakkere munt bijvoorbeeld.

Maar ondanks de vele stimulusprogramma’s lijken centrale banken er maar niet in te slagen om de consumptieprijsindex te doen stijgen.

Jim Rickards meent te weten wat het probleem is. Hij is expert wat betreft monetaire politiek en heeft een aantal ideeën: