Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 10511 tot 10515
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Documentaire: Princes of the Yen

Princes of the Yen is een documentaire over de macht van centrale banken, gebaseerd op een boek van professor Richard Werner. Werner deed in de jaren ’90 onderzoek naar de economische crisis in Japan, waarbij de aandelenkoersen en huizenprijzen met meer dan 80% daalden.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Helft Japanse ETF’s in handen van centrale bank

De Japanse centrale bank bezit meer dan de helft van de aandelen van alle exchange traded funds (ETF’s) in het land, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Tokyo Stock Exchange. Jaarlijks koopt de centrale bank voor drie biljoen yen ($25 miljard) aan aandelen op om de markt te ondersteunen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Deutsche Bank boekt miljardenverlies en schrapt 9.000 banen

Deutsche Bank heeft na het boeken van een miljardenverlies over het derde kwartaal, een reorganisatie aangekondigd waarbij 9.000 banen worden geschrapt. Daarnaast trekt de bank zich terug uit tien landen.

De bank dook in het afgelopen kwartaal diep in de rode cijfers gedoken, onder meer door forse afschrijvingen op bezittingen. Over het derde kwartaal rapporteerde het een nettoverlies van 6 miljard euro, na een tekort onder de streep van 92 miljoen euro een jaar eerder.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Het Midden Oosten staat ook financieel in brand

Als olie rond de $50,- per vat blijft zullen de meeste landen in de regio binnen 5 jaar geen geld meer hebben, zo waarschuwde een rapport van het Internationaal Monetair Fonds deze week. Dat geldt ook voor OPEC leider Saoedi-Arabië als wel voor Oman en Bahrein.

De lage olieprijs zal alleen dit jaar al zorgen van een verdamping van $360 miljard uit de regio, aldus het IMF. Enorme begrotingsoverschotten zullen snel massale tekorten worden als de olieprijs op huidig niveau blijft. De olieprijs kende zeker een halvering in prijs dit jaar. Vele olielanden in het Midden Oosten worden daardoor gedwongen reserves aan te spreken, zeker nu uitgaven zijn gestegen door het regionale geweld en de onrust op financiële markten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Miljardenverlies voor Deutsche Bank

Deutsche Bank is diep in de rode cijfers gedoken, onder meer door forse afschrijvingen op bezittingen. 

Het Duitse financiële concern rapporteerde donderdag over het derde kwartaal een nettoverlies van 6 miljard euro, na een tekort onder de streep van 92 miljoen euro een jaar eerder.

Deutsche Bank had al gewaarschuwd dat diverse tegenvallers zouden leiden tot een miljardenverlies over het afgelopen kwartaal.