Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 10511 tot 10515
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Zilverprijs naar hoogste niveau in drie maanden

De zilverprijs is vandaag met 2,8% gestegen tot bijna €450 per kilo. Dat is het het hoogste niveau in bijna drie maanden tijd. Afgelopen vrijdag gingen de prijzen van goud en zilver ook al omhoog. Toen was een slecht banencijfer uit de VS de oorzaak van de stijging en deed zilver het ook al beter dan goud.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Weer EU-geld in zicht voor Griekenland

Griekenland kan waarschijnlijk weer Europees geld tegemoet zien. De ministers van Financiƫn van de eurolanden (de eurogroep) buigen zich maandag in Luxemburg over een lijst met maatregelen die Griekenland moet doorvoeren voordat geld overgemaakt wordt.

Als die dan zijn doorgevoerd, buigt de eurogroep zich er nog een keer over, voordat er definitief tot uitbetaling kan worden overgegaan, benadrukte eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem voorafgaand aan het overleg.

In de zomer werd Griekenland het met de eurolanden eens over een derde leningenprogramma van circa 86 miljard euro voor de komende drie jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

VS sluit vrijhandelsakkoord met elf landen

De Verenigde Staten, Japan en tien andere landen langs de Stille Oceaan en in Zuid-Oost-Aziƫ hebben na vele jaren onderhandelen overeenstemming bereikt over een vrijhandelspact, het Trans-Pacific-Partnership (TPP).

De betrokken staten zijn goed voor 40 procent van de wereldeconomie, melden Amerikaanse media op maandag.

De moeizame onderhandelingen in de Amerikaanse stad Atlanta stonden onder groeiende politieke druk door de komende verkiezingen in Canada en volgend jaar de stembusgang in de VS.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Column Kees de Kort | Het grote liegen en bedriegen kan beginnen

De cijfers van de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten zijn niet onaardig. Althans, het hangt er vanaf waarnaar je kijkt. "Dat is natuurlijk het grote verhaal van afgelopen tijd. De economen en de monetaire autoriteiten gaan zich steeds meer gedragen als politici. Ze vertellen wat ze kwijt willen en als je meer wilt weten, moet je er maar om vragen."

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Analyse: Rusland en Saoedi-Arabië blijven meer olie oppompen

Rusland en Saoedi-Arabië, de twee grootste olieproducenten ter wereld, hebben vooralsnog geen plannen hun productie te verlagen. Sterker nog, in beide landen is de productie de afgelopen maanden juist toegenomen, ondanks het structurele overschot op de wereldwijde oliemarkt.