Nieuws / Artikelen met het woord

58205 artikelen gevonden. Artikel 10541 tot 10545
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

De kern tot veel succes: 3 regels om te onthouden

MarK Cuban oogste veel succes als een van de beste investeerders van zijn generatie. Hij werd miljardair via kleine en grote investeringen. Doorheen zijn succesvolle carrière investeerde hij in 120 bedrijven. Maar bij elke investering die hij deed, hanteerde Mark Cuban enkele strikte regels die altijd terugkomen.

Dit is de kern tot veel succes, deze 3 regels zijn volgens het boek van Mark Cuban onfeilbaar.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

Rabobank: Goudprijs gaat naar $500

De goudprijs zal de komende jaren verder dalen tot $500 per troy ounce, dat beweert Han Dieperink als hoofd beleggingen van de Rabobank. Volgens hem was goud een zeepbel en zien we nu het leeglopen van die bubbel. Volgens de analist van de Rabobank moet de prijs van goud naar de $500 per troy ounce zakken, voordat het weer koopwaardig wordt. Dat is ruim een halvering ten opzichte van de actuele goudkoers. “Mensen kunnen veel makkelijker hun geld in Bitcoins stoppen“, zo grapt Dieperink.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 30 november 2015

IMF accepteert Chinese yuan

Vanavond heeft het IMF officieel de Chinese yuan aan de SDR – het mandje van valuta dat momenteel is opgebouwd uit dollars, euro’s, Britse ponden en Japanse yen – toegevoegd. Ook mag de yuan nu formeel een wereldmunt genoemd worden. Het is vooral een symbolisch besluit, aangezien centrale banken maar een heel klein deel van hun valutareserve in deze vorm aanhouden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 30 november 2015

Economie India groeit stevig door

India weet zich vooralsnog te onttrekken aan de groeivertraging die veel andere opkomende economieën treft. 

De economische groei versnelde er afgelopen kwartaal en lijkt op koers te liggen om dit jaar het peil van 2014 minstens te evenaren.

De Indiase economie groeide vorig kwartaal met 7,4 procent ten opzichte van een jaar eerder, na een plus van 7 procent in het voorgaande kwartaal. De groei in de periode van juli tot en met september was iets sterker dan economen gemiddeld voorspelden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 november 2015

Zilverprijs: grafiek toont potentieel

Er staat iets te gebeuren op de zilvermarkt de komende maanden. Er zijn verschillende indicatoren die wijzen op een bodem van de zilverprijs. En zoals dat in het verleden steeds het geval was, eens de zilverprijs begint te stijgen, kan het hard gaan.

Om te beginnen is de particuliere vraag naar zilver hoog. De US Mint is de benchmark voor de vraag naar fysiek zilver voor de gewone belegger. Deze grafiek toont het potentieel van de zilverprijs. In de eerste 10 maanden van 2015 was de vraag bijna even groot als andere jaren gedurende de volledige 12 maanden.

2015 zal dus ongetwijfeld een nieuw recordjaar worden.