Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 10541 tot 10545
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 1 oktober 2015

Pensioenkloof voor Nederlanders wordt groter

Het verschil tussen de verwachte pensioenleeftijd van Nederlandse werknemers en de gewenste pensioenleeftijd is vergeleken met een jaar eerder opgelopen met negen maanden tot 3,4 jaar.

Dat is de uitkomst van een donderdag gepubliceerd rapport van onderzoeksbureau Gfk in opdracht van verzekeraar Delta Lloyd.

Mensen zijn volgens het onderzoek negatiever over langer doorwerken na de pensioenleeftijd van 67 jaar. Vorig jaar vond 22 procent van de ondervraagden langer doorwerken goed bespreekbaar, nu is dat percentage gedaald naar 15 procent.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 1 oktober 2015

Zilver Glengore mogelijk naar SLW

De problemen binnen Glencore dwingen het bedrijf om assets te verkopen en.....

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 oktober 2015

Mannen opgepakt na witwaspraktijken met Bitcoin

In een lopend onderzoek van de politie naar witwaspraktijken met Bitcoins heeft de politie dinsdag 6 mensen opgepakt. De politie vermoed dat er miljoenen zijn witgewassen met de digitale munt.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 1 oktober 2015

Belg spaart maar investeert niet

De Belg laat bij het beheer van zijn financiële middelen duidelijk een voorkeur blijken voor veiligheid boven rendement. Dat is de conclusie van een onderzoek van de financiële dienstverlener CBC Banque.

Xavier Falla, directeur-generaal van de divisie consumentenmarkt bij CBC Banque, stelt dat de Belgische cliënt bij het sparen ook geen omlijnd objectief hanteert, maar er vooral naar streeft om zijn koopkracht en levensstijl te kunnen handhaven. In feite moet er volgens de onderzoekers gewag gemaakt worden van sparen om te sparen. Meer dan 40 procent zet maandelijks minstens 100 euro opzij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 1 oktober 2015

Carl Icahn maakt doomsday video

De belegger en miljardair Carl Icahn lanceerde gisteren een video waarin hij waarschuwt voor de vele gevaren die de wereldeconomie loopt. Icahn zegt al vijf maanden bijzonder ongerust te zijn over de economie en de gevaarlijke situatie waarin die zich bevindt.

Hij is bijzonder streng tegen CEO’s die goedkoop geld lenen om hun winsten te manipuleren. Bedrijven gaan op overnamepad om hun winsten op te blazen.

In de winstvooruitzichten wordt dan uitgegaan van enorme synergieën. Maar wat handig vergeten wordt zijn de herstructureringskosten, overnamekosten en kosten van vergoedingen in aandelen.