EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
30
kliks
28
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10546 tot 10550
Geplaatst op: donderdag 17 december 2015

Breaking news: FED verhoogt rente gradueel komende jaren

De Federal Reserve heeft vanavond daadwerkelijk de interestvoet verhoogd voor de eerste maal in een decennia . Dit werd wereldwijd verwacht maar er werd niet enkel één rente verhoging aangekondigd maar een hele reeks doelstellingen voor de komende jaren. Deze renteverhoging zal de komende jaren wereldwijde gevolgen hebben, waarbij diverse landen het hierdoor extra moeilijk zullen hebben om hun schulden af te betalen.

Het Federal Open Market Committee heeft unaniem besloten om als nieuwe target de rente te verhogen van 0,25% tot 0,5%, dit na de eerste verhoging tot 0,25%. Tegen eind 2016 zou dit reeds moeten opgelopen zijn tot 1,375% welke nog verder zal verhoogd worden de jaren erna. In het schema hieronder is een korte doelstelling te vinden welke de FED zal proberen te volgen de komende jaren.

Volgens het Federal Open Market Committee is er een merkbare en stabiele verbetering zichtbaar op het gebied van werkgelegenheid dit jaar. Daarnaast is er “redelijk” vertrouwen dat de inflatie zal stijgen op middellange termijn welke uiteindelijk de 2% doelstelling zal halen. Deze 2% wordt zowel door in de Eurozone als in de Verenigde Staten als te volgen doel beschouwd voor de inflatie. Een doel waar de Eurozone echter mijlenver van verwijderd is, des te meer dat het gevaar voor deflatie nog niet geweken is.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 17 december 2015

De Eurozone blijft achter op de rest

De Eurozone doet het op dit moment beduidend minder goed dan Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Tenminste, als we ons richten op de werkloosheidscijfers. Gisteren werd bekend dat de Engelse werkloosheid opnieuw gedaald is. Op dit moment heeft het Verenigd Koninkrijk nog te maken met een werkloosheidspercentage van 5,2%. Dit is beduidend lager dan de verwachting van 5,4% dat de economen vooraf hadden gesteld.

Op de bovenstaande grafiek kunnen we zien dat de Eurozone duidelijk achter blijft in deze trend. Zo is de werkloosheid in Amerika en het Verenigd Koninkrijk al sinds oktober 2010 aan het dalen, terwijl in de Eurozone de daling pas rond oktober 2013 werd ingezet. Ook kunnen we de conclusie trekken dat de werkloosheid in de Eurozone nog steeds aan de hoge kant is. In oktober 2010 bedroeg de werkloosheid in Amerika, het Verenigd Koninkrijk en de Eurozone in verhouding hetzelfde, maar daar is de afgelopen vijf jaar een sterke verandering in opgetreden. Met deze grafiek wordt duidelijk dat de Eurozone nog een lange weg te gaan heeft.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 17 december 2015

Historisch: voor het eerst sinds de financiële crisis gaat de rente in de VS omhoog

De Federal Reserve (Fed) heeft voor het eerst in bijna tien jaar de rente in de Verenigde Staten verhoogd. Daarmee zet de koepel van Amerikaanse centrale banken een nieuwe stap in de richting van een normaal monetair beleid. Voorzitter Yellen maakt zo komaf met zeven jaar nulrentebeleid.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 17 december 2015

Fed verhoogt rente in VS voor het eerst sinds medio 2006

De Amerikaanse Federal Reserve verhoogt voor het eerst in bijna tien jaar de rente.

De Amerikaanse Federal Reserve verhoogt voor het eerst in bijna tien jaar de rente.

Daarmee zet de koepel van Amerikaanse centrale banken een nieuwe, vooralsnog vooral symbolische, stap in de richting van een normaal monetair beleid.

Het belangrijkste rentetarief gaat met een kwart procentpunt omhoog en komt daarmee uit tussen de 0,25 en 0,5 procent. Sinds december 2008 stond de beleidsrente op 0 tot 0,25 procent.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 17 december 2015

Europa gebruikt steeds minder olie, maar gebruikt steeds meer euro’s

Over het laatste decennium is het aardolieverbruik in Europa geleidelijk afgenomen.

Over het laatste decennium is het aardolieverbruik in Europa geleidelijk afgenomen.

Met de gegevens uit het Statistical Review of World Energy (editie 2015) maakte ik de onderstaande grafiek.

In 2006 verbruikte Europa 5,99 miljard vaten aardolie. In 2014 nog maar 5,04 miljard vaten: bijna 16% minder.

In dezelfde periode is de hoeveelheid euro’s in Europa sterk gestegen.

Lees verder op Cassandraclub

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs