Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 10551 tot 10555
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 2 oktober 2015

'Pensioenfondsen zien positie verder verslechteren'

De Nederlandse pensioenfondsen zijn er afgelopen maand opnieuw slechter voor komen te staan. Dit komt voornamelijk doordat de rente verder is weggezakt. Ook verloren de fondsen geld op de beurs.

De gemiddelde dekkingsgraad is in september met 3 procentpunt gedaald van 102 naar 99 procent, blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van onderzoekbureau Aon Hewitt. De graadmeter geeft aan in hoeverre de fondsen kunnen voldoen aan hun verplichtingen.

Aon waarschuwt ervoor dat veel fondsen de pensioenen voorlopig niet kunnen verhogen (indexeren). De zogenoemde beleidsdekkingsgraad, gebaseerd op de gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen twaalf maanden, liep met 1 procentpunt terug tot 105 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 1 oktober 2015

Hoezo deflatiegevaar? Lonen zitten in de lift in Nederland

De angst voor een negatieve spiraal van prijzen en lonen is voorlopig niet van toepassing op Nederland. Belangrijkste reden: lonen volgen de lagere consumptieve prijzen niet.

Voor de eurozone is het nog altijd een belangrijk thema: hoe gevaarlijk zijn aanhoudend lage prijzen? Geringe prijsstijgingen, of erger nog breed gedragen prijsdalingen, duiden op economische zwakte. Consumenten zijn in dat geval koopschuw en bedrijven zien geen mogelijkheden om hogere prijzen te rekenen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 1 oktober 2015

Column Kees de Kort | Geruststellend waardeloos

De Chinese economie zit al een aantal maanden niet meer in de lift. En ook vandaag is geen uitzondering. BNR's macro-econoom Kees de Kort: "De cijfers uit China waren geruststellend waardeloos."

En China probeert allerlei middelen in te zetten om de economie en industrie te stimuleren: "De Chinese overheid gaat de belasting op auto's verlagen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat die autoverkopen in elkaar gestampt zjin. Ze hopen op deze manier de groei weer een beetje op gang te brengen."

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 1 oktober 2015

Oliebedrijf Repsol schrapt 1.500 banen

Het Spaanse olie- en gasconcern Repsol gaat 1.500 banen schrappen om kosten te besparen. 

Dat laat het grootste oliebedrijf van Spanje donderdag weten.

Het gaat om circa 6 procent van het totale personeelsbestand dat binnen drie jaar op straat zal komen te staan. De ingreep moeten helpen om geld te besparen om zo schulden af te kunnen lossen na de recente overname van het Canadese Talisman Energy voor 13 miljard dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 1 oktober 2015

Keynes en White: grondleggers van het IMF

In haar laatste speech voor de Council of the America’s waarschuwt directrice van het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) Christine Lagarde dat de wereldwijde groei dit jaar hoogstwaarschijnlijk zwakker is dan vorig jaar. Daarnaast verwacht ze slechts een bescheiden toename in 2016.

Ze sluit opvallend af met een quote van een van de twee grondleggers van het IMF – econoom John Maynard Keynes. De ander is econoom Harry Dexter White – hoogste econoom bij de U.S. Treasury in WOII. Niet zozeer de quote is veelzeggend maar de historie van haar twee “Founding Fathers” des te meer.