Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 10551 tot 10555
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Russische heropleving gebaseerd op valse informatie?

De uitstroom van kapitaal uit Rusland lijkt voor het eerst een halt toegeroepen te zijn. Er is zelfs een inkomende geldstroom op gang gekomen vanuit het Westen waardoor de regering hoopt dat het land terug kan aankopen met (lichte) groei. Al lijkt deze kapitaalstroom minder positief te zijn dan deze op het eerste zicht lijkt.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Kapitaal stroomt al jaren weg uit Amerikaanse aandelenmarkt

Sinds 2009 zijn de aandelenkoersen in de Verenigde Staten sterk gestegen, maar dat wil niet zeggen dat steeds meer beleggers hun vermogen in aandelen stoppen. Het tegendeel blijkt waar te zijn, want over de afgelopen tien jaar haalden beleggers netto juist $260 miljard weg uit de aandelenmarkt.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Europese hof stelt: Bitcoin is vrij van BTW. Is bitcoin nu ook geld?

Het Europese hof van justitie heeft vandaag uitspraak gedaan dat bitcoins BTW-vrij mogen worden verhandeld. Ondernemers die bitcoins omwisselen tegen andere valuta hoeven dus geen btw af te dragen en het kopen van bitcoins is dus ook vrij van belasting. Volgens de Europese btw-richtlijn moeten de lidstaten vrijstelling verlenen bij transacties met wettige betaalmiddelen. Is Bitcoin nu dus een "wettig betaalmiddel" en is dit nu perse goed nieuws?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Deutsche Bank: "Centrale banken kunnen rente verder verlagen"

Volgens analisten van Deutsche Bank hebben centrale banken nog voldoende speelruimte om de rente te verlagen, zelfs nu deze in veel gevallen al dicht bij de nul procent ligt. De eerste experimenten met een negatieve rente hebben volgens de bank bewezen dat de ondergrens nog niet bereikt is en dat centrale banken speelruimte hebben om de rente nog verder te verlagen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Goudprijs stijgt door rentebesluit ECB

Sinds het rentebesluit van de ECB is de goudprijs al met 2,5% gestegen. Op het moment van schrijven staat de koers boven de €34.000 per kilo, dat is omgerekend ruim €1.057 per troy ounce. De prijsstijging is vrijwel volledig te verklaren door de waardedaling van de euro.