Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 10551 tot 10555
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 november 2015

'War on terror' duurt al 14 jaar en we blijven onze fouten herhalen

"Europa zou de fouten die na 9/11 werden gemaakt in de ‘war on terror’ beter niet herhalen,"

"Al wat nu gebeurt is al eens gebeurd. Het lijkt wel alsof we een script lezen dat door iemand anders werd geschreven, François Hollande treedt 14 jaar na datum in de voetstappen van George W. Bush. Niet enkel de president, maar gans Frankrijk, Europa en de wereld worden met een horrorfilm geconfronteerd, een nachtmerrie met dewelke we maar al te vertrouwd zijn - en toch lopen we het risico dezelfde fouten te begaan.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 24 november 2015

Winstgevendheid banken VS in de lift

De winstgevendheid van de Amerikaanse bankensector is in het derde kwartaal van dit jaar toegenomen. De banken die vallen onder het federale garantiefonds voor spaartegoeden FDIC boekten een winst van in totaal 40,4 miljard dollar (38 miljard euro), ruim 5 procent meer dan een jaar eerder.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 24 november 2015

Griekse banken hebben 'maar 5,7 miljard euro' nodig

De vier grote Griekse banken hebben samen iets meer dan 5 miljard euro opgehaald bij private investeerders. Hierdoor hebben ze nog maar "ongeveer 5,7 miljard euro" aan publieke middelen nodig om hun redding af te ronden. Dat meldde de Griekse regerin.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 24 november 2015

Politieke spanning: dreiging in Brussel, bomalarm Parijs, Turken halen Russische straaljager neer

Wederom een onrustige dag aan het politieke front. In Brussel blijven politie en lege alert vanwege het risico van terreuraanslagen, Parijs kreeg dinsdag te maken met een bommelding en internationaal is veel te doen om het neerhalen van een Russische straaljager door Turkije.

Het politieke klimaat blijft onrustig na de aanslagen van 13 november in Parijs.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 24 november 2015

Topbankier Deutsche Bank: "Bankiers worden nog altijd overbetaald"

"Bankiers verdienen nog altijd te veel om simpelweg op het werk op te dagen en andermans geld te verhandelen". Dat  stelt John Cryan, adjunct-CEO van Deutsche Bank.