Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 10556 tot 10560
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 1 oktober 2015

Belg spaart maar investeert niet

De Belg laat bij het beheer van zijn financiële middelen duidelijk een voorkeur blijken voor veiligheid boven rendement. Dat is de conclusie van een onderzoek van de financiële dienstverlener CBC Banque.

Xavier Falla, directeur-generaal van de divisie consumentenmarkt bij CBC Banque, stelt dat de Belgische cliënt bij het sparen ook geen omlijnd objectief hanteert, maar er vooral naar streeft om zijn koopkracht en levensstijl te kunnen handhaven. In feite moet er volgens de onderzoekers gewag gemaakt worden van sparen om te sparen. Meer dan 40 procent zet maandelijks minstens 100 euro opzij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 1 oktober 2015

Carl Icahn maakt doomsday video

De belegger en miljardair Carl Icahn lanceerde gisteren een video waarin hij waarschuwt voor de vele gevaren die de wereldeconomie loopt. Icahn zegt al vijf maanden bijzonder ongerust te zijn over de economie en de gevaarlijke situatie waarin die zich bevindt.

Hij is bijzonder streng tegen CEO’s die goedkoop geld lenen om hun winsten te manipuleren. Bedrijven gaan op overnamepad om hun winsten op te blazen.

In de winstvooruitzichten wordt dan uitgegaan van enorme synergieën. Maar wat handig vergeten wordt zijn de herstructureringskosten, overnamekosten en kosten van vergoedingen in aandelen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 1 oktober 2015

Hier gaan we... Ook de Basken willen een referendum

Iñigo Urkullu, de lehendakari of president van het Baskenland, heeft de Spaanse regeringsleider Mariano Rajoy gewaarschuwd 'dat die ook een probleem in het Baskenland heeft.’

Tijdens de viering van de Alderdi Eguna (Dag van de Partij) verweet hij de Spaanse regeringsleider ‘stappen terug’ te zetten en de akkoorden van Gernika, die voorzien in een decentralisering van de macht in Madrid en haar geleidelijke transfer naar Bilbao, niet na te komen.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: donderdag 1 oktober 2015

Wordt Bitcoin het geld van de toekomst, of is dat het al?

Reizend naar Paul Buitink's evenement reinvent.money had ik de tijd om te te observeren hoe mensen geld gebruiken. Wat me vooral opviel is dat iedereen geld gebruikt zonder erbij na te denken, geld is zo'n vanzelfsprekend iets dat we er niet bij stil lijken te staan wat geld is, hoe het werkt en of het beter of anders kan. Paul Buitink heeft zich daar waarschijnlijk ook over verbaasd en daarom weer dit evenement georganiseerd. Maar misschien is het geld van de toekomst er al?

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 1 oktober 2015

Aantal jongeren met betaalde baan neemt toe

Het aantal jongeren met een betaalde baan neemt toe en de werkloosheid onder de jeugd neemt af.

In het tweede kwartaal waren er 629.000 jongeren aan het werk, 21.000 meer dan een jaar eerder. De jeugdwerkloosheid nam tegelijkertijd af van 9,9 naar 8,2 procent.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag publiceert. Het gaat om jongeren van 15 tot 27 jaar die geen onderwijs volgen.