Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 10566 tot 10570
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 1 oktober 2015

Hier gaan we... Ook de Basken willen een referendum

Iñigo Urkullu, de lehendakari of president van het Baskenland, heeft de Spaanse regeringsleider Mariano Rajoy gewaarschuwd 'dat die ook een probleem in het Baskenland heeft.’

Tijdens de viering van de Alderdi Eguna (Dag van de Partij) verweet hij de Spaanse regeringsleider ‘stappen terug’ te zetten en de akkoorden van Gernika, die voorzien in een decentralisering van de macht in Madrid en haar geleidelijke transfer naar Bilbao, niet na te komen.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: donderdag 1 oktober 2015

Wordt Bitcoin het geld van de toekomst, of is dat het al?

Reizend naar Paul Buitink's evenement reinvent.money had ik de tijd om te te observeren hoe mensen geld gebruiken. Wat me vooral opviel is dat iedereen geld gebruikt zonder erbij na te denken, geld is zo'n vanzelfsprekend iets dat we er niet bij stil lijken te staan wat geld is, hoe het werkt en of het beter of anders kan. Paul Buitink heeft zich daar waarschijnlijk ook over verbaasd en daarom weer dit evenement georganiseerd. Maar misschien is het geld van de toekomst er al?

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 1 oktober 2015

Aantal jongeren met betaalde baan neemt toe

Het aantal jongeren met een betaalde baan neemt toe en de werkloosheid onder de jeugd neemt af.

In het tweede kwartaal waren er 629.000 jongeren aan het werk, 21.000 meer dan een jaar eerder. De jeugdwerkloosheid nam tegelijkertijd af van 9,9 naar 8,2 procent.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag publiceert. Het gaat om jongeren van 15 tot 27 jaar die geen onderwijs volgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 oktober 2015

Brent Cook: maak 10 keer je geld in de volgende grondstoffenbull

Nevsun Resources: +8.900%. Virginia Mines: +3.500%. Altius Minerals: +10.000%. First Quantum: +21.000%, oftewel 210 keer over de kop. Dat zijn de fantastische rendementen die de eerste jaren na de millenniumwisseling te behalen waren. Tenminste, voor degenen die dapper genoeg waren dezelfde aandelen te kopen die eerst tot 99% waren gedaald in de voorafgaande, slopende bearmarkt.

Brent Cook, bekend exploratiegeoloog en beursvolger, kocht weliswaar niet precies de bodem noch verkocht hij precies de top. Maar hij zat wel in al deze bedrijven tijdens die hausse. Cook bekent dat hij ook niet weet waar ditmaal de bodem ligt. Maar hij legt in een presentatie op de Sprott Resource Conference uit dat grondstoffen nu eenmaal cyclisch zijn. En dat het niet de vraag is of we deze rendementen weer gaan zien, maar wanneer.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 september 2015

Inflatie weer onder nul

Voor wie nog een bewijs moest hebben voor het falen van de huidige kwantitatieve versoepeling op monetair vlak: De inflatie blijft laag, nu zelfs weer onder nul.

De Duitse en Spaanse inflatie is in september veel sterker afgenomen dan eerst door ECB-economen gedacht werd, zo weet DeTijd. De Duitse inflatie is naar -0,2 procent gegaan, terwijl in Spanje er ondertussen een deflatie van 1,2 procent heerst.