Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 10566 tot 10570
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 26 oktober 2015

Partij Kaczynski wint Poolse verkiezingen met minder Brussel en liever geen moslims

Voormalig premier Jaroslaw Kaczynski lijkt opnieuw te mogen gaan regeren met zijn conservatieve partij Recht en Gerechtigheid. Foto EPA

De conservatieve oppositiepartij Recht en Gerechtigheid (PiS) van voormalig premier Jaroslaw Kaczynski lijkt de grote winnaar van de parlementsverkiezingen in Polen. In de exit-poll kwam de partij uit op 39,1 procent van de stemmen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 26 oktober 2015

“Perfect Storm” aankomende voor EUR/USD

Het lijkt erop dat een mogelijke pariteit tussen de euro en de dollar terug in beeld komt de komende maanden. Dit na de aankondiging vanuit de Europese Central Bank afgelopen week dat het opnieuw een uitbreiding overweegt van het huidig lopende programma welke obligaties opkoopt. Dit zou niet enkel in 2016 het geval zijn maar mogelijks diverse jaren blijven duren.

Terwijl de rente op een absoluut diepteput blijft wordt er geen enkele verhoging verwacht in Europa de komende maanden. Ondertussen blijft de inflatie te laag en al helemaal niet op het 2% niveau welke algemeen als aanvaardbaar beschouwt wordt door de ECB.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 26 oktober 2015

Waarom de verkiezingen in Polen belangrijk zijn

De klassieke media laten het vitriool weer rijkelijk uit de pen vloeien in de jongste dagen. De Polen trekken naar de stembus en lap, de dekselse ‘nationalisten’, ‘eurofoben’ en ‘xenofoben’ gaan toch weer niet winnen zeker!

De partij van Donald Tusk, de opvolger van Herman Van Rompuy als voorzitter van de Europese Raad, stevent vandaag in Polen af op een nederlaag bij de verkiezingen. De centrumpartij zou de duimen moeten leggen voor de rechtse partij PiS.

PiS, naar het Nederlands vertaald als Partij voor Recht & Rechtvaardigheid, is kritisch over de gang van zaken binnen de EU. De partij wil een strenger migrantenbeleid in deze crisis toepassen, en daarnaast wil de partij minder belastingen en geen lidmaatschap van Polen in de eurogroep.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: maandag 26 oktober 2015

VVD krijgt een lesje over de Nederlandse huizenmarkt

Tijdens het Rondetafelgesprek Geldstelsel gaven Reinier Pollmann (Autoriteit Financiële Markten) en Dirk Bezemer (Rijksuniversiteit Groningen)  de VVD een lesje over de Nederlandse huizenmarkt. De VVD krijgt tevens de opdracht om de huizenmarkt nu eens echt aan te pakken omdat deze de stabiliteit van Nederland bedreigt.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 26 oktober 2015

Ieren, niet Grieken, grootste verliezers van financiële crisis

iet de Grieken, maar wel de Ieren hebben de zwaarste prijs betaald voor de financiële crisis op het einde van het voorbije decennium. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Europese Centrale Bank. Tevens wordt opgemerkt dat de inwoners van Duitsland, België en Nederland tijdens die crisisperiode daarentegen hun gemiddelde rijkdom zagen stijgen.

Tussen 2009 en 2013 werd Ierland per hoofd van de bevolking gemiddeld 18.474 euro armer. Daarmee werden de Ieren in absolute cijfers nog harder getroffen dan de Grieken, die gemiddeld 16.909 euro per persoon dienden in te leveren. De derde grote verliezer was Spanje, waar elke inwoner gemiddeld 12.780 euro van zijn rijkdom in rook zag opgaan.