EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
32
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10596 tot 10600
Geplaatst op: maandag 14 december 2015

IEA waarschuwt voor langdurig overaanbod, olie raakt $ 35

Na de OPEC-vergadering van afgelopen vrijdag zakt olie als een baksteen. De maandproductie van het kartel is met 31,7 miljoen vaten per dag op het hoogste punt in drie jaar beland. En dat is met name te danken aan Irak, dat een enorme groei vertoont van bijna een kwart miljoen vaten op dagbasis. Zelfs nu de wereld zwemt in olie, neemt de OPEC dus geen gas terug. En het kartel is dat ook voorlopig niet van plan. Het is ieder voor zich.

Vandaag doet het Internationale Energieagentschap (IEA), die westerse landen advies geeft over de energievoorziening, nog een extra duit in het zakje. Het IEA waarschuwt dat de vraagkant verzwakt:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 14 december 2015

Heeft Noord-Korea een waterstofbom?

Noord-Korea is erin geslaagd een waterstofbom te bouwen. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un volgens het Korea Central News Agency (KCNA) gezegd tijdens een bezoek aan de Phyongchon Revolutionary Site. In de Verenigde Staten wordt echter sceptisch gereageerd op de beweringen van de Noord-Koreaanse dictator.

De Amerikaanse militaire top zegt daarbij dat er geen enkele aanwijzing kon worden gevonden voor de productie van een Noord-Koreaanse waterstofbom. Noord-Korea heeft al herhaaldelijk gedreigd zijn aartsvijanden Zuid-Korea en de Verenigde Staten militair te zullen vernietigen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 14 december 2015

Patrick Beijersbergen: het olietijdperk is voorbij, wat nu met de energiesector?

De voorspelling dat olie naar 20 dollar gaat wordt met de dag minder gewaagd. Maar welke aandelen koop je nu in de energiesector?

De voorspelling dat olie naar 20 dollar gaat wordt met de dag minder gewaagd. Maar welke aandelen koop je nu in de energiesector?

Natuurlijk komen ze er niet echt uit in Parijs. Zo’n klimaattop heeft veel te veel deelnemers om zaken voor elkaar te krijgen en in China moeten er eerst — letterlijk — mensen dood neervallen op straat door de lucht die ze inademen. En dat zal gebeuren.

Hard werken, weinig resultaat. Een slap compromis is wat de wereld zaterdag mag verwachten. Maar toch was het nuttig: er is veel aandacht in de media geweest voor de klimaatproblemen, gewone mensen overal op deze aardbol zijn weer iets milieubewuster geworden. En nog iets: de meest vooruitstrevende landen gaan gefrustreerd naar huis. En wat doe je als je gefrustreerd thuiskomt? Dan sla je eens even lekker met de deur en laat zien dat je hier wel de baas bent.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zaterdag 12 december 2015

Goudvoorraad Oostenrijk, 15 ton van Londen naar Wenen

Oostenrijk heeft vanaf oktober 15 ton goud terug gehaald naar Wenen. Het is slecht een fractie van wat er nog meer....

Lees verder op The Bullion House
Geplaatst op: vrijdag 11 december 2015

11 december: ‘Chinese Buffett’ spoorloos verdwenen en 6 andere dingen die je moet weten

Van de Chinese superbelegger Guo Guangchang is plotsklaps geen spoor meer te bekennen. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs