EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10611 tot 10615
Geplaatst op: vrijdag 11 december 2015

Lage goud- en zilverprijs biedt koopkans

De lage goudprijs in combinatie met de te verwachten eerste Fed renteverhoging in bijna 10 jaar tijd kan een koopkans bieden, zo gaf Standard Bank gisteren aan. Daarnaast verwacht zij dat goud in 2016 boven de $1100 zal stijgen.

“Macro drivers and market positioning suggest further lows for gold prices in the coming weeks, but, we believe this will present a buying opportunity for the longer-term investor. The lower price environment is likely to feed through to a supply response, with mine curtailments as well as a decline in recycling”

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 11 december 2015

IMF vergeeft Oekraïense schuld aan Rusland

Terwijl het IMF zijn operationele regels veranderde, zodat het Oekraïne kan ondersteunen in een schuldengeschil van $3 miljard met Rusland, gaf Russisch Minister van Financiën Anton Siluanov donderdag aan dat Rusland geen plannen heeft om zijn lidmaatschap van de organisatie uit Washington op te zeggen.

De Russisch premier Dmitri Medvedev was iets harder in bewoordingen. Hij beschuldigde de multilaterale instelling van bemoeizucht en zei dat de beslissing van het IMF politiek gemotiveerd was.

Daar valt geen spelt tussen te krijgen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 11 december 2015

Basisinkomen voor iedereen, zegen of vloek?

Zowel in Finland als in Zwitserland speelt momenteel het idee om elke volwassen inwoner een basisinkomen te geven. Een idee dat meer en meer volgelingen kan vinden overal in Europa. Is dit een echt toekomstmodel of getuigt dit van een doorgeslagen sociale koers?

Eén van de belangrijkste vragen bij een dergelijke beslissing is welke de impact zou zijn op de mens en de maatschappij. Het lijkt een modern luilekkerland welke onbetaalbaar lijkt en welke voor lange politieke debatten zal zorgen. Dit is namelijk net het omgekeerde welke de maatschappij honderden, zo niet duizenden jaren heeft proberen door te geven aan zijn kinderen. Enkel met werken kan je ergens geraken in het leven is de leuze al die eeuwen geweest. Ook afgunst is een rechtstreeks gevolg hiervan welke in hoge mate bepaalt wordt door het “profiteren” van iets zonder hiervoor gewerkt te hebben.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 11 december 2015

5 tips om jongeren sneller rijk te maken

Bent u een van die jongeren in hun 20-er jaren, dan kent u ongetwijfeld dit gevoel: ‘waarom zou ik bezig zijn met mijn financiën? Ik heb nog een heel leven voor mij’. Dit is correct maar hoe sneller u begint met uw financiële verantwoordelijkheid te nemen, hoe sneller u een stap voor hebt op uw leeftijdsgenoten. En zo wordt u rijk en dan uw vrienden.

Jongeren tussen 20 en 30 jaar zijn meestal al blij als ze voldoende geld hebben om op stap te gaan en de nieuwste hightech snufjes te kopen. Financiële planning en de aandelenbeurs is dikwijls een ver van mijn bed show. Nochtans is dit de ideale leeftijd om uw welvaart op te bouwen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 11 december 2015

In België sluit elke vijfendertig uur een bankkantoor de deuren

In België sluit elke vijfendertig uur een bankfiliaal definitief zijn deuren. Dat heeft de krant La Dernière Heure gemeld op basis van een rapport van consulent Financité. Er wordt opgemerkt dat op zeven jaar tijd de banken in België 1.449 filialen hebben gesloten.

In België sluit elke vijfendertig uur een bankfiliaal definitief zijn deuren. Dat heeft de krant La Dernière Heure gemeld op basis van een rapport van consulent Financité. Er wordt opgemerkt dat op zeven jaar tijd de banken in België 1.449 filialen hebben gesloten.

In het algemeen moet er volgens Financité rekening mee worden gehouden dat de kantoornetten van de Belgische banken elk jaar met ongeveer 250 adressen afslanken. Er wordt aan toegevoegd dat vooral in landelijke Waalse regio’s een groot probleem dreigt.

Er worden in Wallonië immers nog slechts 1.657 filialen geteld. Dat komt overeen met 4,6 adressen per tienduizend inwoners. Op een oppervlakte van honderd vierkante kilometer vindt men in Wallonië gemiddeld nog 9,8 filialen.

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs