Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 10621 tot 10625
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 25 september 2015

Column Kees de Kort | De geloofwaardigheid van Janet

hij is er weer: de Chicago Fed National Activity Index. En hij is niet leuk, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. De eerste twee kwartalen, die gingen nog wel, maar augustus was, voorzichtig gezegd, vrij matig. "Dus ik heb het vage idee dat het derde kwartaal in de VS er niet zo goed uit gaat zien."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 25 september 2015

Janet Yellen, voorzitter Federal Reserve, houdt vast aan renteverhoging dit jaar

Janet Yellen, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, heeft gisteren tijdens een toespraak in Amherst (Massachusetts)  laten weten dat de veelbesproken renteverhoging waarschijnlijk eind dit jaar doorgevoerd zal worden. Volgens haar kunnen enkel economische “verrassingen” er een stokje voor steken.

Hoewel vorige week nog werd beslist door de Federal Reserve om de rente op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent te laten, liet Janet Yellen donderdag in een toespraak weten dat hier eind dit jaar waarschijnlijk verandering in zal komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 september 2015

8 vragen over uw financiën die iedereen zich moet stellen

Naarmate men ouder wordt, krijgt men meer controle over zijn leven en zijn financiën. Maar velen vergeten op regelmatige tijdstippen een check up te doen van de financiën. Zijn ze nog wel goed bezig? Waar doen ze het goed en waar kan het beter?

We bouwen aan onze carrière, we bouwen een gezin en we bouwen een levensstijl uit. We zijn constant bezig met de invulling van ons leven, maar veel te weinig met de invulling van de manier waarop we alles bekostigen: onze persoonlijke financiën.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 25 september 2015

Fed-president Janet Yellen onwel na lange toespraak over rentebeleid

Fed-voorzitter Janet Yellen is donderdag medisch behandeld na een speech op de Universiteit van Massachusetts. Aan het einde van de toespraak kwam ze plotseling niet meer uit haar woorden. 

De 69-jarige voorzitter van het Amerikaanse stelsel van centrale banken had bijna een uur lang een volle zaal in het auditorium toegesproken. Tijdens de laatste paar regels van haar toespraak liet Yellen opeens een stilte van 20 seconden vallen.

Ze pakte daarna de draad met moeite weer op, moest flink hoesten en zei plots: “Laat ik het daar maar bij houden.” Daarna vertrok Yellen en werd ze achter de schermen uit voorzorg onderzocht door medisch personeel.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 25 september 2015

Zweden experimenteert met werkdagen van 6 uur

Een proefproject waarbij de medewerkers van een verzorgingstehuis in Gothenburg kortere werkdagen krijgen, levert positieve resultaten op.