Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 10621 tot 10625
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

Rusland verwacht blijvende lage olieprijzen

De olieprijzen zijn de afgelopen weken flink hersteld en er wordt heel wat gespeculeerd over wat de verdere prijsevolutie zal zijn. Verschillende experts beweren dat 50 dollar per vat het nieuwe normaal wordt, maar er zijn ook analisten en experts die beweren dat we terug richting de 80 dollar zullen gaan.

De Amerikaanse olieproductie is sinds vorig jaar flink toegenomen daar een nieuwe winningsmethode genaamd ‘fracking’. Hierdoor kwamen de olieprijzen zwaar onder druk te staan door het enorm grote aanbod op de markt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

Bill Ackman verloor zojuist $ 900 miljoen in 15 minuten

Hedge funds hebben het dit jaar niet makkelijk. David Einhorn van Greenlight gaat nat op SunEdison, Delta Lloyd en zijn kolenmijners. En vandaag gaat Bill Ackman, die met zijn Pershing Square $ 16,5 miljard beheert, snoeihard onderuit op farmaciereus Valeant Pharma (VRX).

In mei dit jaar noemt Ackman Valeant nog het ideale ‘platform’-bedrijf, dat enorm veel waarde kan toevoegen door acquisities. De hedgie vergelijkt de onderneming zelfs met het Berkshire Hathaway van superbelegger Warren Buffett. Hij stopt 20% van zijn fonds in Valeant tegen

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

Rijkste Indiër in de VS redt de wereld

Hij vergaarde zijn fortuin door het maken van energiedrankjes. Zijn creatie – de ‘5-Hour Energy shot’ – is een van de meest populaire energy drinks in Amerika. Vooral bij vrachtwagenchauffeurs is het immens populair. Bijna elk tankstation in Amerika heeft het product in assortiment en aangezien het merk bijna 90% marktaandeel heeft blijven de verkoopcijfers maar stijgen.

Bhargava is ondertussen zo’n $4 miljard waard en dat maakt hem waarschijnlijk de rijkste Indiër in de VS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

Nieuwe beurskrach onvermijdelijk

Iedere productiefase, of iedere maatschappij of ander menselijk verschijnsel, doorloopt een zogenaamd transformatieproces. Transities zijn maatschappelijke transformatieprocessen, die tenminste één generatie beslaan. In dit artikel wil ik aan de hand van zo’n transitie aangeven, waar we met onze huidige maatschappij staan en dat een nieuwe beurskrach onontkoombaar is.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

Column Kees de Kort | Recht op gouden tijden

Banken en de ECB zijn heel streng geworden met het uitlenen van geld. Toch denken bedrijven en publiek dat het nog steeds 2008 is, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.